PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja vakumski izolacijski paneli in ploščice - kopalnica

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, zaradi stiske v prostoru sem za izolacijo tal izbral VIPe. 

Po sobah, kjer pride laminat ni nobene dileme. 
Zaščita spodaj, paneli, podlaga za laminat in nato laminat.

Zatakne se mi pa pri kopalnici, kjer je namen na tla dati ploščice

Kaj dati med panele in ploščice? 
Samo samorazlivno maso? 
OSB plošče?
Plošče za suhi estrih?
XPS?

Za vsak predlog bom zelo hvaležen.
Ribariba,
kak panel si nabavil-kateri tip?? Za v estrihe so že ja zaščiteni?? Kolikor se spomnim. Nalimi sliko ; spletmi stran, da vidimo.
Lep pozdrav
Turvac, navadne vipe brez zaščite, ker ni imelo cenovnega smisla. Domač proizvajalec torej, narejeno po naročilu.

Estriha spodaj ni, le goli beton. Hočem se izogniti kar se le da krajšanju razdalje do stropa, zato bi se rad izognil klasičnemu estrihu
Uf. Direkt laminat na to. Pa si v živo že videl panele? Vsaka minimalna poškodba folije (takoj kamenček prebije), in bo isto kot bi dal navaden grafitni stiropor...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
ribariba,
to so Šoštanjčani. Ja " staniol " papir/folija ti bo takoj crknala, v kolikor ne boš imel brezhibne podlage. V hišr smo jih vgrajevali na drugih pozicijah.
Lep pozdrav
(25.3.2026 ob 18:31)firefly Napisal: Uf. Direkt laminat na to. Pa si v živo že videl panele? Vsaka minimalna poškodba folije (takoj kamenček prebije), in bo isto kot bi dal navaden  grafitni stiropor...

Jih imam že doma. Za laminat me ne skrbi, zaščitim pod njimi in nad njimi. 
Skrbi me, kako efektivno spraviti ploščice na njih, brez da bi kdaj pokale. 
V idealnem svetu bi dal gor estrih, a si ne želim preveč nižati stropa. Če drugače ne bo šlo, bo pač estrih še nad njim. 
Trenutno me zanimajo bolj alternativne rešitve.
Iskanje po temi