PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Cirkulacijska črpalka Wilo STAR Z nova T - problemi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,

Imamo cirkulacijo v hiši, da ne porabimo preveč vode med čakanjem na toplo vodo. Cca 2leti je delovalo OK sedaj, pa se ne vklopi, ko dobi napajanje. Da razložim, dal sem jo na pametno vtičnico, da ne dela non stop in ko dobi elektriko ne zažene rotorja. Sem jo odvil in če dela na suho se vedno vklopi, ko pa jo privijem nazaj pa se prižge ekran a ne dela pumpa.

Sem namakal rotor v alkoholnem kisu in je bilo nekaj časa OK, sedaj pa zgleda da če jo privijem jo nekaj blokira oz se ne zažene, ko jo odvijem pa dela bp, ko dobi štrom.

Je imel kdo podobne izkušnje ?

Any help welcomeSmile

lpm

Sem še malo razdiral in ugotovitev itakSad plastična os, in vetrica. Ko sem odtgal vetrnico in plastično os malo podrmal je začelo dleta, totalno sranje...
Ima kdo predlog za kvalitetno cirkulacijo on off, ki dela in ni plastik fantastik ?

Sem še malo razdiral in ugotovitev itakSad plastična os, in vetrica. Ko sem odtgal vetrnico in plastično os malo podrmal je začelo dleta, totalno sranje...
Ima kdo predlog za kvalitetno cirkulacijo on off, ki dela in ni plastik fantastik ?

Sem še malo razdiral in ugotovitev itakSad plastična os, in vetrnica. Ko sem odtrgal vetrnico in plastično os malo podrmal je začelo delat, totalno sranje...

Sem še malo razdiral in ugotovitev itakSad plastična os, in vetrnica. Ko sem odtrgal vetrnico in plastično os malo podrmal je začelo delat, totalno sr..nje...

Sem še malo razdiral in ugotovitev itakSad plastična os, in vetrnica. Ko sem odtrgal vetrnico in plastično os malo podrmal je začelo delat, totalno sr..nje...

(28.12.2025 ob 17:45)Airborne Napisal: Živjo,

Imamo cirkulacijo v hiši, da ne porabimo preveč vode med čakanjem na toplo vodo. Cca 2leti je delovalo OK sedaj, pa se ne vklopi, ko dobi napajanje. Da razložim, dal sem jo na pametno vtičnico, da ne dela non stop in ko dobi elektriko ne zažene rotorja. Sem jo odvil in če dela na suho se vedno vklopi, ko pa jo privijem nazaj pa se prižge ekran a ne dela pumpa.

Sem namakal rotor v alkoholnem kisu in je bilo nekaj časa OK, sedaj pa zgleda da če jo privijem jo nekaj blokira oz se ne zažene, ko jo odvijem pa dela bp, ko dobi štrom.

Je imel kdo podobne izkušnje ?

Any help welcomeSmile

lpm

Sem še  malo razdiral in ugotovitev itakSad plastična os, in vetrica. Ko sem odtgal vetrnico in plastično os malo podrmal je začelo dleta, totalno sranje...
Ima kdo predlog za kvalitetno cirkulacijo  on off, ki dela in ni plastik fantastik ?

Sem še  malo razdiral in ugotovitev itakSad plastična os, in vetrica. Ko sem odtgal vetrnico in plastično os malo podrmal je začelo dleta, totalno sranje...
Ima kdo predlog za kvalitetno cirkulacijo  on off, ki dela in ni plastik fantastik ?

Sem še  malo razdiral in ugotovitev itakSad plastična os, in vetrnica. Ko sem odtrgal vetrnico in plastično os malo podrmal je začelo delat, totalno sranje...

Sem še  malo razdiral in ugotovitev itakSad plastična os, in vetrnica. Ko sem odtrgal vetrnico in plastično os malo podrmal je začelo delat, totalno sr..nje...

Sem še  malo razdiral in ugotovitev itakSad plastična os, in vetrnica. Ko sem odtrgal vetrnico in plastično os malo podrmal je začelo delat, totalno sr..nje...

Rainbow 
se opravičujem ampak forum je to podeseteril.

Aja to je črpalka ki stane ponosnih 250 EUR , za plastiko [Slika: sad.png]
Tudi jaz imam Wilo star Z pa dela brez problema. Pomembno je kako je obrnjena, lahko je pokončno ali vertikalno, ne sme biti vodoravno ker ne vleče. Vaša ima še vgrajen termostat, ki lahko tudi preprečuje zagon, če je na cirkulaciji previsoka temperatura. Jaz svojo krmilim preko Shelly, termostat imam na nepovratnem ventilu, avtomatizacijo sem sprogramiral v aplikaciji Homeassistant
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
(28.12.2025 ob 23:54)dragoF Napisal: Tudi jaz imam Wilo star Z pa dela brez problema. Pomembno je kako je obrnjena, lahko je pokončno ali vertikalno, ne sme biti vodoravno ker ne vleče. Vaša ima še vgrajen termostat, ki lahko tudi preprečuje zagon, če je na cirkulaciji previsoka temperatura. Jaz svojo krmilim preko Shelly, termostat imam na nepovratnem ventilu, avtomatizacijo sem sprogramiral v aplikaciji Homeassistant

hvala. Obrnjena je prav saj je delovala cca 2leti dokaj OK. No vmes sem jo moral na cca pol leta odpreti in ščistiti ker je bila vetrnica blokirana, tokrat pa je bila vetrica prosto vrteča in se je zavrtela, ko sem jo vklopil na napajanje, ampak ni pa vrtela, ko sem jo privil nazaj v ohišje. Izven ohišja je vklopila normalno, zato dvomim da je problem funkcija da je previsoka temperatura, je pa to prednastavljneo na 40st.

Po pravici bi najraje imel navadno on off črpalko, ki bi jo krmilil preko pametne vtičnice in home assistanta. Za ta namen je trenutna slaba izbira saj ob izgubi napajanja in potem ko ponovno dobi napajnje izgubi nastavitve in ekran utripa (resetira se ura itd), sicer pa se črpalka vklopi.

Zdaj imam odlomljeno plastično vetrnico, bom probal na servisu, če se da urediti, drugače pa najraje kupim nekaj drugega. Ima kdo kak predlog za model črpalke ki bi pasal na obstoječo instalacijo in je on off, pa po možnosti močnejše?

hvala
Če imate možnost regulacije preko HA je sigurno Wilo star Z brez navlake za 200€ najboljša izbira. Pa še nekaj, zamenjajte pocinkane spojke z medeninastimi, če jih še niste. Tudi meni se je nabrala rja zaradi njih po enem letu in zablokirala črpalko in nepovratni ventil. Po zamenjavi teh problemov nimam več. Sploh ne vem, zakaj montažerji sploh uporabljajo pocinkane elemente, če obstajajo enaki medeninasti in imam vso inštalacijo PVC.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
(29.12.2025 ob 17:15)dragoF Napisal: Če imate možnost regulacije preko HA je sigurno Wilo star Z brez navlake za 200€ najboljša izbira. Pa še nekaj, zamenjajte pocinkane spojke z medeninastimi, če jih še niste. Tudi meni se je nabrala rja zaradi njih po enem letu in zablokirala črpalko in nepovratni ventil. Po zamenjavi teh problemov nimam več. Sploh ne vem, zakaj montažerji sploh uporabljajo pocinkane elemente, če obstajajo enaki medeninasti in imam vso inštalacijo PVC.

Sem poklical na Wilo adriatic v Stegne in odgovor je da ne obstaja tak rezervni del, oz sploh da ni nič,  in da nimajo nič na zalogi novih črpalk... super res Angry

Sem potem naročil wilo star z nova A (brez ekrana) iz De štacune s poštnino za 127eur novo, pa upam da bo pasalo in ni potrebna predelava. Ko pa to crkne pa vsekakor kupim nekaj bolj robustnega in močnejšega, ker taka kvaliteta in poprodajni support, pa res ni za nikamor...

Da ne omenim da je pumpa klasificirana IP42 in ko sem jo prvič res pazljivo odprl in odcedil vodo, da sem spucal vodni kamen, je ekran nehal delat oz je utripal, in je mogoče res kaka kapljica prišla zraven. No servis je kategorično zavrnil reklamacijo, ker ni delovala, ker da smo jo zmočili. Potem se je doma očitno posušilo in je po testu naslednji dan delala normalno naprej... po moje ni ne duha ne sluha od IP 42 zaščiti, servis pa tudi nima info oz. znanja, da bi se malo potrudili, pa predlagali da se posuši...
Iskanje po temi