PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge valovit parket

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

v petek so nam mojstri polozili harstov oljnat parket, dimenzije 190 cmx20cmx14mm

parket je postal zvecer na videz valovit, in z roko se je to tudi obcutilo.

Naslednji dan sem bos hodil po parketu, in seveda tudi obcutil valovitost parketa. V zgornjem nadstopju v eni sobi je ta valovitost manj izrazita, kot v drugih prostorih, medtem ko je povsod drugje valovitost zelo opazna in tudi bolj obcutljiva.

Zanima me, ali je to pricakovavno? Je to razlog za reklamacijo?
Ob izbiri parketa nisem opazil, da bi bil le-ta valovit, in sem z roko otipal parket (ga bozal). Pricakoval sem raven parket, brez kakrsnihkoli valovitosti.

Hvala, lp Damjan

Priložene datoteke Predogledne slike

Ste naredili kontrolo vlažnosti podlage? Lepilo? Temperatura in vlažnost prostorov v hiši ?
Lep pozdrav
talno ogrevanje je prizgano ze od konca julija, in je tlak cist suh.
Nisem bil prisoten ob polaganju, tako da ne morem povedati glede vlaznosti in drugih pogojev. Je pa v hisi toplo 24°C.
Talno ogrevanje je prizgano in nastavljeno na 27°C.
Ne bi znal povedat, katero lepilo je bilo uporabljeno, vem le, da je bilo rjave barve.
Parket je pa lepljen.

En dan pred polaganjem parketa so ga pripeljali v hiso, iz skladisca (Trzin).

Gre za novogradnjo. Klasicna gradnja. Izolacija je bila ze lani narejena in je hisa komplet izolirana.

Se bo ta valovitost poravnala, ali bo tako ostalo za vedno. Ce bo tako ostalo za vedno, bodo kar lepo trgali dol parket in polagali novega.

Ob dostavi je bil parket raven, ni bil valovit.
dam-jan,
po tvojem zapisu , ste imeli previsoko temperaturo podlage( betonskega estriha).
V novogradnjah, kjer sem zraven , se dogovorimo, da je estrih samo temperiran; vtok okoli 21-23°C. Zamik temperature = površina za polaganje okoli 20°C. Vlažnost 45-60%.
Poglej v navodila za polaganje parketa; pokliči polagalca naj to prinese na vpogled; kontaktiraj projektanta in nadzor.
Lep pozdrav
(14.12.2025 ob 20:07)som16 Napisal: dam-jan,
po tvojem zapisu , ste imeli previsoko temperaturo podlage( betonskega estriha).
V novogradnjah, kjer sem zraven , se dogovorimo, da je estrih samo temperiran; vtok okoli 21-23°C. Zamik temperature  = površina za polaganje okoli 20°C. Vlažnost 45-60%.
Poglej v navodila za polaganje parketa; pokliči polagalca naj to prinese na vpogled; kontaktiraj projektanta in nadzor.

jutri pridejo pogledat. Saj ne morem verjet, bajta za vec kot pol miljona in skoz neki izzivi. Zdaj jih imam pa dosti, in jutri bom orng popizdu in ce mi ne resijo parket grem v tozbo. 
Nesposobnezi, da bi vsaj preveril preden je zacel polagat parket....
dam-jan,
zahteve za kontrolo površine bi res moral narediti parketar. Kako ste se pogovarjali, ko je videl tako ohgreto hišo, da ogrevate betonski estrih, zračenje,.....
Bi tu moral biti prisoten nadzor in ...

Poglej prjatu, ne bo lepo ti prebrati , a nekaj časa nazaj me je investitor "" razsvetlil "", da za njegov projekt hiše, je lahko njaveč kar dobi nadzorni 2000-2300 €; gradnja je bila ocenjena nekaj manj kot tvoja ( 480). Ko sem mu omenil, da to ni niti za papir se je samo nasmehnil; še bolj slabe volje je bil, ko sem povedal, da je I. ki je začel z pizdarijami na hiši.
Ja , ni se javil, drži.
Lep pozdrav
Če je podlaga suha, je lahko vlaga v samem parketu, ki je slabo posušen.
Iskanje po temi