PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Obnova parketa ali vinil plosce

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torej dilema je ali obnoviti 60 let stari hrastov parket ali položiti vinil plosce.Hrastov parket je dobro očuvan ,ni mest na katerim bi se videla gniloba ali kakrsnokoli druga skoda.Treba bi ga bilo zakitati ampak spranje niso prevelike in tudi prevec jih ni.Rad bi  seveda kaksno mnenje glede kvalitete bivanja enega ali drugega in seveda cenovno:koliko danes priblizno stane obnova parketa z  3 kratnim lakiranjem in koliko priblizno vinil plosce  plus polaganje.Priblizna povrsina vseh prostorov je cca 90 kvadratnih metrov.Za odgovore se zahvaljujem.
Igor1925,
bi bil za obnovo že onstoječega parketa. Pohištvo boš moral v vsakem primeru odmakniti; brušenje je dodatno slabost del v hiši.
Lep pozdrav
Cenovno zna biti obnova parketa dražja, kot vinil (odvisno od kvalitete in cene vinila).
(23.5.2025 ob 08:09)ivank_ Napisal: Cenovno zna biti obnova parketa dražja, kot vinil (odvisno od kvalitete in cene vinila).

Ja hvala za odgovor.Seveda je tu tudi vprasanje časa v katerem se  obnova lahko konča.Najbrž bi bilo  brušenje in lakiranje ali oljene parketa časovno dosti bolj potratno.Mene tudi zanima nekako kvaliteta bivanja v prostoru s parketom ali vinilom.Kar se cene tiče ,sem zadnjič gledal v top domu in cene so nekje od 20 do 40 evrom za kvadrat vinila.Nevem pa koliko potem stane polaganje le tega.Najbrz obnova parketa ,recimo če bi vzel dražji vinil nebi bila dražja ali pa?
Obnova parketa te stane od 25 do 30€ po m2
(24.5.2025 ob 12:19)Beri Napisal: Obnova parketa te stane od 25 do 30€ po m2

Ja ker je parket raven ,kakrsne koli izravnave nebi bilo treba narediti,v primeru da se odlocim za vinil.Torej cena polaganja vinila plus cena vinil plošč tam nekje 40 - 50 eurov?
Jaz bi obnovo parketa - oljenje
60 let star hrastov parket ima neprecenljiv čar, zgodbo in toplino, ki je ne more posnemati noben nov material. Je avtentičen, daje prostoru eleganco in prestiž.
PolyTrack
Še največji problem teh starih parketov je škripanje pod nogami.

Morda se botu pred mano to zdi kot "neprecenljiv čar, zgodba in toplina" Smile
Iskanje po temi