3.5.2025 ob 10:45 (*Zadnja sprememba objave: 3.5.2025 ob 10:47 uporabnik Poldee.)
TC je sedaj vecinoma v letnem rezimu - ogrevalne sezone je konec. Poraba OKTOBER-APRIL (sezona 2024/2025) za ogrevanje prostora in SV je 4017,3 kWh. Zadovoljen, zelo - se vedno.
7.5.2025 ob 10:38 (*Zadnja sprememba objave: 7.5.2025 ob 10:48 uporabnik Poldee.)
@alanford: Ne me basat, to obstaja? Vrzes na DIN, vklopis UTP in se 'pogovarjas' z njim? Nisem vedel, si shranim povezavo in bom kasneje malo prestudiral. Hvala za ta info, to se zdi super za spremljanje / obvescanje o trenutni porabi med bloki, pa se za marsikaj drugega :)
Ker moram hkrati z menjavo pripraviti se zunanjo enoto za SSE (trenutni bojler ima to integrirano) sem se v fazi gruntanja kako celotno zadevo cimhitreje izvesti (salon ne sme cakat predolgo). Imam pa letos rok za izvedbo, bomo vidl :)
11.9.2025 ob 09:49 (*Zadnja sprememba objave: 11.9.2025 ob 10:07 uporabnik Poldee.)
Enako kot jih imava sedaj - FWS 11.2 kW (WOYK112LCTA). Nisem želel zamuditi nakup, ker sedaj tako zamenjam samo zunanjo in gremo dalje. Ce pa bi kupil kaj drugega novejsega in mogoce kak odstotek boljsega, potem je potrebno menjati komplet vse kar pa se mi ne pocne.
Bojler bo montiral prodajalec (KODI d.o.o.).
Zunanja me sicer pusti hladnega, za razliko od bojlerja, ki bi moral biti veliko boljsi - povrsina izmenjevalcev: 4,36m2 (TC) + 1,8m2 (solar).
500l. Ta, ki si ga predlagal, Sunsystem. Bom vidu kaksna bo razlika v gretju. Pricakujem, da bo sedaj grel 1x/dan, ne vec 4, 5x kot dosedaj trenutni bojler. Seveda pozimi, sedaj sonce greje bp.
Pojma nimam. Nasa je 11-ka in se vedno 410A. Nekak smo strogal to dvoje po stengah v klet. Blo kar zajebano, ozko, strmo pa tezko. Bojler ma 200kg, toplotna pa samo 100, je bla za ogrevanje.
14.9.2025 ob 18:06 (*Zadnja sprememba objave: 14.9.2025 ob 18:11 uporabnik Poldee.)
Hvala. Tako nekak ja gre moje razmisljanje. Ne menjaj konja, ki zmaguje. Zmaguje v mojem primeru pomeni dela brez najmanjsih tezav. Kar zaenkrat definitivno drzi in upam, da ko se trenutna zunanja poslovi, bo nova delala enako. Ce bo se elektrarna tako bp delavna, kot je dosedaj, to res pomeni mir do nekje 2040. Zivi bili pa videli :-)