PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nov tarifni sistem in plačevanje moči

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce bo kakrsnakoli "skcija" sem zraven. Enostavno prevec planirano se tole zdi, navadn 'hustle' kakor bi rekli cez luho. Juzneje od nas pa "cista namjestalka". Treba jih stozit in zahtevat osebno odgovornost, me prav zanima kdo je ta "master mind" za tem. Sicer retoricno vprasanje ampak sem jezen, ker nas majo za idiote. A v bistvu so to oni.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Čeprav sem ves čas trdil da to z net-meteringom ne rešuje težav in da SE niso prava pot za rešitev vseh težav kot bi mag. Sršenova rada prikazala (skupaj z nekaterimi uporabniki foruma), nisem pričakoval da bodo našli take pritlehne fore za obračun omrežnine lasnikom SE. To je ob vseh garancijah ob sklenjenih pogodbah milo rečeno nateg in tukaj tožbo tudi sam podpiram.

Namesto da bi šli v smer tega, da bi bila energija poceni takrat ko je sončne elektrike preveč in draga kadar je ni na voljo, gremo v to smer da podražimo vršno moč in udarimo samo tiste ki jih hočemo. Res bi se dalo to narediti tako da bi imeli neke spremenljive pribitke na kWh in te bi bili nič sredi dneva poleti in visoki ponoči/pozimi.

Nekako tako kot je funkcionirala "stara omrežnina" na kWh, čeprav je tudi tisto malo mimo. Realno bi morala omrežnina kriti ceno (velikosti) trafo postaje in kablov, kar pa plačaš 1x in nima veze s tem kdaj porabljaš in nima veze s kWh.

Jao pa vsi energetiki v državi.
Vsi (fabrike, gospodinjstva,..) smo v istem omrežju.
Ponoči je skupno precej manjša poraba elektrike, kot podnevi, 
zato ponoči elektrika ne more biti dražja.
Le kdo bo kupil fantazije zelenega prehoda, če ne bo drage energije in posledično več revežev med nami? Kot je prihajajočo ledeno dobo v 80. letih prejšnjega stoletja zamenjal kisel dež v devetdesetih letih, nato uničevanje ozona s freoni in preko segrevanje planeta po novem tisočletju do danes aktualnega CO2 in cvrenje planeta bodo jutri levičarski aktivisti plasirali novo katastrofo s katero bodo denar iz naših žepov kanalizirali na svoje račune in nam nato z Maldivovo, Zanzibara... govorili, kako se moramo prilagajati, odrekati in plačevati, da bodo bodoči rodovi lahko živeli enak način življenaj, kot ga mi- eni delamo, drugi nas lupijo s prodajanjem neumnosti.

Sem šel na Mojelektro- klkub temu, da TČ še obratuje moč v marcu ni presegla 4 kW. Tako bo sedaj do nekje novembra meseca. Vso leto pa bom plačeval moč tam 8 kW, ker so bile preko zime zgolj trije 15. min intervali tako visoki. In tak sistem bi me naj stimuliral k smotrni rabi energije?
> Realno bi morala omrežnina kriti ceno (velikosti) trafo postaje in kablov, kar pa plačaš 1x in nima veze s tem kdaj porabljaš in nima veze s kWh.

Ja, saj zato pa zdaj večino stroška omrežnine predstavlja omrežnina po dogovorjeni moči.

> To je ob vseh garancijah ob sklenjenih pogodbah [...]

Kakšnih garancijah? Jaz nisem videl nobene garancije, da bo stvar večna. Najmanj nespametno bi bilo to pričakovati, in zlasti ko gre za finančno investicijo je smotrn vsaj vračun tveganja, če se okvir spremeni.
V kakšno greznico se je spremenil ta forum tukaj. Noro res. Pizdatroji, prihranite kakšen evro za psihoterapevta, saj toliko jeze bruha iz vas, da se bojim, da če bi bili v ZDA in bi itak imeli orožje, bi vse postrelili. Na srečo (še) nismo tam.

Lahko rečem le to, da očitno imate denarja dovolj, da bi plačevali odvetnike - seveda bodo ti veseli vsakega vašega obiska in vam obljubljali vse živo, povem vam pa tole. Bodite veseli, da lahko danes (in v naslednjih 20-40 letih) delate svoj štrom. Tudi, če ne čisto po vaši pohlepni računici s ROE 7-9 let, ampak 12-15 let. To je še vedno vredno več in bo v prihodnosti še več.
Hočete termo in nuklearke, ampak a veste kaj? Termo (TEŠ) se jutri zapre. Ampak ne zaradi zakonodaje in uradnikov ali politikov, ampak zaradi pohlepa tistih ljudi, ki so takrat najprej na debelo lagali, potem pa začeli krast denar iz projekta, da je ta danes nasedel in predrag, da bi obratoval naprej. V rudniku pa brez premoga. Enako bo pri JEK2, ampak ja, dejte se še enkrat pustit nategnit na suho. Štrom iz JEK2 bo tako drag, da boste ponoči namesto da bi spali, razmišljali, ali se boste jutri tuširali ali ogrevali, ker za oboje ne bo denarja Wink.
Dejte pizdit čez OVE, ampak to je edini vir, ki vam od danes do jutri lahko zagotovi štrom.

Ker pa vidim in berem, da so vsega krivi drugi, pač slovenceljni, ste premehkužni, da bi sprejeli odgovornost za svojo pamet, svojo denarnico in svoje odločite, so zdej politiki vsega krivi. Ja, predvsem pa ena baba tam, ker vam grejo babe itak na qrac.

Ni vam pomoči, tale forum se je spremenil v skupino za samoopomoč zafurstrinacem in ljudomrznežem. Zato od danes naprej ne sodelujem več, pa bi lahko še komu kaj pomagal, ampak nisem psihoterapevt, žal.

Želim vam vse dobro v življenju in srečo pri vsem kar delate in razmišljate Smile Mir...

PS: pa še to. Berem razne pametnjakoviče kako pizdijo, kakšni energetiki so v tej državi in kakšne odločitve sprejemajo, ampak največ o poznavanju energetike povejo vaša sporočila oziroma objave. Če misliš, da veš kaj vtičnica in kaj daljnovod (pa je to že precej kompleksno vprašanje, ampak vsaj misliš, da veš) še veš tudi za kaj je omrežnina in kako deluje trg itn. Ampak ja, forum vam bo pomagal. Podpiram vas, da ste na forumu.
Cena iz JEK 2 kakršna bo, bo. Druge alternative žal nimamo, ne mi ne Evropa, do komercializacije fuzuje.
Zaprosili- moj izvajalec, smo za povecanje moci in sicer iz 15kw na 22kW po starem netmeteringu. Dobili smo informacijo da je mogoce 17kW. Spraseval sem mojega izvajalca zakaj in kje je razlog...in je rekel da ne ve. Ne razumem..pravi da ni navedeno zakaj ne 22kW. 
Je to res?
Trenutno imamo razsmernik solaredge17kw ampak sej bi ga menjal.
Gre za skupnostno elektrarno.
Hvala
Uros
sory @šmajser, ampak to državo je ugrabila elektro mafija, vodijo jo pa elektrooligarhi in plenilci oz. lopovi oberstklase....pravilno si ugotovil za Teš, to je pa ta ista fukara o čem jaz pišem
Ja šmajser, zakaj bi mi morali nositi breme nukleark. Prepustimo ga sosedom in od jih lepo odkupujmo poceni elektriko.
Zadevo glede obračuna omrežnine sem poizkuisil razložiti tukaj:
https://medium.com/@markok314/preverjanj...1661674651

Morda bo komu pomagalo.
Dej ti @marko314 pejt še mal v šolo pa mal fiziko preštudiraj. Za lokalne ujme bodo ravno krive sončnice zaradi ustvarjanja toplo-hladnega zraka na posameznih območjih. Še posebno tam, kjer je teh sončnic veliko.

Ja ti bi pa kar obesil na fosilneže sedaj nek strošek za točo. ujme in podobne zadeve. Upam, da spiš nekje, kjer te ne morejo ukrast, ker taka pamet se danes na tržišču išče na polno in zelo dobro jo plačajo....še posebno v vladnih krogih. Še posebej me zanima tvoj nov članek na mediumu kako bi ti tak davek nabil Kitajcem in Rusom. A se tvoj davek predvsem nanaša na slovenskega francelnja k voz traktor, da lahko ti krompir pa solato kupiš v trgovini.

Električna mobilnost je še tako v povojih, da niti ne vemo, če je v taki masovni obliki, kot so trenutno fosilna goriva sploh mogoča. A ti model bi kar neke davke nabijal, ker boš plačeval kot netmeteraš mal več omrežnine. Bogi revček. Dej še eno aplikacijo nared za sledenje električnim tovornjakom, električnim traktorjem, električnim letalom in električnim ladjam, da bomo lahko spremljali v živo kako hitro bo električna mobilnost potekala in komu treba nabit kak davek. Še posebej pa, da bomo videli kako hitro pridejo mobilni telefoni iz kitajske z električnimi ladjami in električnimi letali k nam v EU, da potem lahko inštaliramo eno izmed tvojih aplikacij gor.

Tukaj en zanimi filmček zate.
https://www.youtube.com/watch?v=AcxZRKe4VcQ

Po tvoji logiki je sosedov francelj s traktorjem povzročil tole ujmo k je pojebala celo polje sončnic.

Same sončnice definitvno niso nič krive za to....kako le....tole bi bil potem čisti paradox.

Veš kaj bo šele smešno. Ko zavarovalnice niti ne bodo hotele več zavarovat toče na sončnih elektrarnah. Takrat bo šele prava veselica.
@sisekmisek: Prosim, da še enkrat preberete prispevek. Zapisal sem, da se s plačevanjem omrežnine glede na obremenitev strinjam. Sicer pa je to omenjeno le v zaključku. Poglavitni namen prispevka je olajšati razumevanje precej zapletenega sistema omrežnine tistim, ki jih to zanima, da jim prihranim nekaj brskanja po spletu. Ste morda tam našli kakšno napako? Bi kaj dopolnili?
...govorite kot tipični birokrat, ki nekaj flanca neke ideje naokol in se potem spreneveda, ko jih dobi okol ušes.

drugače pa lepo da skrbite za izobraževanje javnosti
Vsekakor priporočam podrobno branje tudi prvega dela prispevka. S pravilno nastavitvijo dogovorjene obračunske moči se da prihraniti kar nekaj evrov letno.

Sicer pa opažam v pogovorih z znanci, da marsikdo, ki ima sodobni števec, na mojelektro še ne vidi izračunane dogovorjene moči. Glej zelen kvadrat na sliki v razdelku "Prenos datoteke za izračun dogovorjene moči" - pri nekaterih je prazen. Morda kdo kaj ve o tem?
1 ... 67 68 69 70 71 Pojdi na stran 
Iskanje po temi