prosim za pomoč, rad bi Makita dab radio povezal z ojačevalcem (ki ima povezane zvočnike na terasi.)
Radio ima več možnih vhodov, ampak nobenega izhoda.
20.2.2023 ob 11:53 (*Zadnja sprememba objave: 20.2.2023 ob 12:07 uporabnik Samojed.)
Napajanje je verjetno baterija 18V?
Rabim malo vedeti, pa narišem skico.
Priporočam sicer vsaj delno upore, potem pa lahko še potenciometer ali pa trimer (potenciometer, ki je za na vezje in ga enkrat nastavil in pustiš.
Lahko pa tudi samo potenciometer ali trimerček, če ga nihče ne bo prestavljal. Problem nastane, če bi kdo navil do konca in bi hudo premočen signal prišel na vhod.
Evo, najbolj enostavno, če bo potenciometer nekje notri. Pozicija skrajno levo je popolnoma na tiho in s to pozicijo začni, potem pa daš počasi na več, dokler ni dovolj - ob polni glasnosti makite mora dovolj dušiti, da ojačevalec ne hrešči.
Aja, skica in potenciometer sta za en kanal. Kupi dvojni potenciometer in potem samo enako narediš. Pametno bi bilo edino preveriti, če imata zvočnika na makiti skupno maso (skupen minus). Da se ne bo kaj kadilo.
Aja, skica in potenciometer sta za en kanal. Kupi dvojni potenciometer in potem samo enako narediš. Pametno bi bilo edino preveriti, če imata zvočnika na makiti skupno maso (skupen minus). Da se ne bo kaj kadilo.
Najbolj simpl je, da kupiš en tak BT sprejemnik, ki ga vključiš v ojačevalnik terase in pustiš Makito pri miru: KLIK
Potem pač spuščaš glasbo iz telefona, kar itak vsi najraje počnejo.
Včasih, ko sem še vezal avtoakustiko, se je dobil, pa verjetno se tudi še dobi, en poseben modul, kamor si povezal žice iz zvočnika. Iz tega modula je pa bilo ven veliko izhodov, kamor si vezal ojačevalec. To se je dobilo v Conradu. Zadeva je namenjena temu, da si lahko original avto napeljavo z original avtoradiem povezal na ojačevalec in sub. Sem ven iz teh vod, pa verjamem, da se še dobi.
hvala za vaše odgovore, stvar sem enostavno rešil in "špila" .
Doma sem našel dab tranzistor, ki ima izhod za slušalke, v predalu s 1001 odsluženimi kabli se je našel primerni kabel z ustreznimi konektorji, katerega sem brez lotanja elegantno priključil na ojačevalec, ki napaja tudi zvočnike na terasi.
Ker je Makita še v garanciji, je fajn, da je ostala nedotaknjena.