PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Gradnja v lastni režiji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Verjemi mi, da se trudim in jim pomagam.
Me pa pametnjakoviči, razpizdijo in je treba malo stvari postaviti na svoje mesto. Vse, kar sem napisal, drži kot pribito in zlahka dokažem. Ostalih je v glavnem gobec.

Mogoče še da rečemo okrog free TČ. Kar se mene tiče, popolnoma brez problema.
Jaz sem samo lani pomagal na vsaj petih koncih, brez da kdorkoli za to ve. Pravzaprav je edini pogoj za humanitarnost, da se sploh ne izve. Le na davčni vejo, ker je račun namesto treh jurjev, tri cente.
Tako da ne rabijo skrbeti, da se to ne bo zgodilo. Samo da izberejo prav. Tukaj sem pa občutljiv. So reveži in so reveži. In ene od njih zelo sovražim.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
@Fery nevem koliko si star, predvidevam da tam okrog 45 let. Pri 20 letih sem si zadal cilj, da bom pri 40-45 financno neodvisen. To ne pomeni ravno, da bi rad imel milione ampak nekaj v stilu kot pises v zadnjem postu. Se pravi ni stvari, ki si je nebi mogel privoscit in kar je najbolj pomembno, ce ti ni za delat ne rabis, se vsedes v avto in gasa Smile Ti si verjetno startal iz nule, jaz imam mogoce to sreco, da mi ni bilo treba..postopoma prevzemam druzinsko podjetje v katerem delam vse od 18 leta. Do lani sem res DELAL in to vsak dan, vcasih celo 14 ur, spal vsako drugo noc ali vec noci od doma. Zadnje leto vec ne toliko, mogoce se kdaj pa kdaj, drugace vecinoma v pisarni. Letos sem z kesom kupil bmw 5, sicer star skoraj 3 leta ampak OK, pred tem sem vozil bmw 1, ki ga ima zdaj zena. Zelja je bmw 7, ki je tud kot pravis dnevna soba na 4 kolah. Svaka ti cast, si te kar predstavljam ko pritisnes tipko SPORT+ in opalis po gasu, res je ni ga boljsega obcutka Smile
Fery Napisal:Verjemi mi, da se trudim in jim pomagam.
Me pa pametnjakoviči, razpizdijo in je treba malo stvari postaviti na svoje mesto. Vse, kar sem napisal, drži kot pribito in zlahka dokažem. Ostalih je v glavnem gobec.
.

Zakaj bi karkoli dokazoval?? Sploh pa komu? Vse kar imas, imas zase, za svojo familijo. Ce pa nekdo mislii, da je nekaj nemogoce pa je to njegova stvar. Res pa je, da je tezko v sluzbi kjer od 8 ur, 4 ure cakas da cimprej mine in da spizdis domov doseci kaj vec od povprecnega zivljenja.
bobo0203 Napisal:Huh, priznam, sem moral pogooglati da sem nasel se enega drugega. Moram ti eci, da na dizla nisem pomislil... Mi ni prva asociacija pri M. Toliko o kompromisih Wink

Do sedaj se nisem videl avta v tem rangu, ki bi ga v slo v salonu lahko kupil ceneje, kot se ga da dobiti ce malo "caras" Wink
Ampak vseeno - vozil bi se v enakem avtu, za manj denarja. Pa se prodal bi tak avto lazje ko bi se ga navelical...
Kot sem ti napisal - to niti ni moj posel. Se celo osebna poznanstva niso v igri - samo dejstvo, da pac poznas sistem. Dejansko no big dealWink

Povej, kaj je to kar znas? Pregovarjati se z dobavitelji? Najti x kupcev za nekaj kar hoces tudi sam in dobiti kolicinski popust? Najti firme, ki odprodajajo robo? Si boljsi govorec in motivator od Smiljana Morija? Smile)) Kaj so te cudezne sposobnosti?

In se en komentar, pa ga sprejmi kako hoces... Nekdo, ki zna vse boljse od vseh ostalih, ki lahko dobi vse cenejse od ostalih in je bolj pameten od vseh ostalih... Ta nekdo ze dolgo ne bi vec moral sam zagati spirovcev, da bi ostal znotraj budgeta za bajto Wink
740d xdrive ali m550d xdrive ?
mirator Napisal:Je že tako, da ta forum prenese, tako kot papir, vse.
@Fery je prrvzaprav že nekakšna legenda tega foruma. Trdoživ kot sto hudičev. Priznam, da me večkrat s svojimi pametovanji razjezi, po drugi strani pa tudi nasmeji. Ampak resnici na ljubo, pa velikokrat postreže z uporabnimi nasveti ali direktno ali pa s sarkazmom, ki pri tistemu ki sprašuje pa tudi drugih, ki jih problem zanima, odpre miselne procese.
Se pa seveda tu in tam pojavijo razni mlečno zobci, ki od sebe niso dali še niti ene pamatne rešitve, jim pa uspeva pod=jebavanje. Takim pač želim, da se ne mučijo preveč in čim prej dosežejo orgazem.

Like.
Malo za offtopic kaj lahko nardijo renomirani izvajalci v primerjavi s samograditelji. :lol:
Ko sem vzel meter in jim pomeril vrata so najprej prestavljali podboj za 2 cm ker so pozabili meriti odmik glede na fasado in so bila vgrajena postrani. Čez 5 dni pa se zgodi to. Confusedhock:

Dolžine ključavnice ob montaži sploh nisem opazil, ker sem imel drugo delo.

Sploh ni vredno komentarja.

Priložene datoteke
.jpg   IMG_20181021_151712.jpg (Velikost: 148,83 KB / Prenosi: 251)
.jpg   IMG_20181021_153407.jpg (Velikost: 212,8 KB / Prenosi: 247)
Pri najboljši volji ne vem, kdo in kaj ti je naredil.
PVC alu? Vedno je problem s fiksiranjem tega.

Vrat se načeloma ne postavlja z enakim odmikom od fasade, ampak v vago.
Če je slučajno še fasada v vagi je enak odmik, drugače pa ...
Vrata so Alu. Saj so bile v vagi, a zasukane glede na "navpično os". Če si pomeril odmik od fasade na levi strani praga je bil za 2 cm manjši od odmika na desni strani praga.
Odpadel pa je ročaj po petih dneh, ker ga je model pritrdil z 3 cm dolgim samoreznikom, ki je bil očitno predolg in je pred "prijetjem" nasedel ter "zgrizel" luknjo v katero je bil privijačen.
Aha.
Kakva plata, takva vrata?
Poglej da ni celinder zunaj/not obrnjeno.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ke gor ga ne bo šu noben lomit. Sicer bo pa verjetno sam ven pou, pa go bo pol dal prou noter.
S samimi vrati nič narobe. Problem je katastrofa od montaže.
Cilinder je tudi na notranji strasni predolg. V celoti za 20 mm.
Še dobro, da se not odpirajo. Pa še tako ne bi dosti pod njimi hodil.
Drugi teden bo pod njimi terasa.
1 ... 7 8 9 10 11 ... 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi