Citat:Sploh ne vem od kje je ta cifra potegnjena ven
to je tisto o čemur sem tudi pisal, slabo- površno bereš ! Zato te vnema zagovarjat d. HT prehiti .
Da ne mislim , da je tč slaba, sem že pisal. Da zmore brez grelcev -do 80stC, so me v nekaj letih prepričali prispevki nekaterih, ki so probali- zgolj za štos- skozi naša prerekanja (tudi to sem - vas razumel- niti več ne zanikam- niste opazili

).Še vedno pa vztrajam , dokler me kdo ne prepiča (nisem tko trmast , čeprav precej, da ne bi priznal zmote-ali če hočte poraza).
Skozi večje povprečje sezone nad že omenjanimi temp. ne more imeti dobrega cop ali scop, oz. nizke porabe (oz. pisanih prihrankov nekaterih na forumu

) . Vse kar je izpod teh temperatur, majo bolše podatke o izkoristkih mnoge druge TČ, makar inverter , če že hočte tud to brati, ?
Zakaj potem sploh testirajo in podajajo Cop -e :?: Saj so brezpredmetni, ter jih zgleda (po mnenju nekaterih) le redki pogledamo :?: Je res tako, ali zgolj na tem forumu, ki se ve kam napeljuje... ?
Pol - pol napram olju majo izkoristek tud peleti, drva- sekanci še boljš... (za pelete , sekance, če maš plac in voljo, rabiš tud le elektriko mar ne?). Za take '' res trde'' pogoje dela, kot zagovarjate (ter ne koristite) pa verjamem glede dolgoročnosti in zanesljivosti sistema- prej opisanih).
Npr. rentgi je pisal o porabah od 3 do 4000l olja (slike stare peči mislim, da morajo bit vidne nekje v temah o TČ, potem porabi okoli tisočaka , največji max, ogrevanja v težkih pogojih do 65 stC). Migaj je pisal o porabah povprečno 3000 olja, gretju , če se ne motim po krivulji max. celo manj kot rentgi..
Homer zakaj poveličuješ, ter se hkratno ograjuješ oddati podatke, ni to dvoličnost, hkrati pa zame povod za dvomljivost? Kdor piše pa o kolegih...brez še ostalih potrebnih podatkov, pa baba čula....Spomnite pa se le, kako se takoj skoči na kakega novega uporabnika- ki ne koristi opevanih TČ na tem forumu- pa da ma malo porabo -takoj mora dokazovati objekt , porabo sanit. vode ipd. itd., ko mačka na miš. Po drugi strani pa čudenje in očitki meni :roll: :? Upravičeno?
Moji podatki so v več temah objavljeni o porabi, kot potrebnih temp. kot pogojih, ko se dodatno vključi grelec (išči) - dokazovat pa večinoma prej omenjenima lastnikoma d.HT, katerih podatke pa sem včasih moral vlečt v ''povojih''. Zato se ne čudit, da vsega ne potrdim niti verjamem na prvo žogo.
Nevtralno (ker ne prodajam- niti montiram :!: ) hočem le dokazat, da za te temperature ki jih koristite nekateri, obstajajo boljše po izkoristkih, kdor rabi pa res te extremne temp. večino sezone, je vseeno če kupi makar peč na pelete, ki je tudi cenovno ugodnejši nakup, kot radi pišete o d.ht.
Drugače pa sem mnenja, da redko kdo res rabi te temp. , ker gretje pa makar z d.ht ne potrebuje tako visokih temp. ogrevanja, kot stare razštelane kakršnekoli peči, ki so dostikrat ponoči ali obnemele ali po občutnem padcu temperatur zunaj , kot znotraj občasno dogrevale! Nazanemarljiv je tudi nasvet dedka, ter še koga- izolacija, drži pa , je povezan z precej stroški, vendarle na dolgi rok khm...
TČ so mišljene za konstantno delovanje- po potrebi objekta , z nič ali zelo malo nočno- dnevnih nižanj (sploh za stare potratne objekte). Ob takem načinu gretja tudi ne potrebujemo posledično tako visokih temp. ogrevanja. in smo spet na začetku:
Nič o porabi in potrebnih temperaturah, dovoljenih vklopih v težkih pogojih ipd ?
Lahko me popravite, kjer sem grešil, ne bom žalosten za krajšega :oops:
Lp
p.s. Pa da ne bo kdo naredil kak spis (zame) , ki makar TČ še videl ni, v prid le te (se zna zgodit, da ga obiščem)!
Rentgenx nas je dolgo nagovarjal, kdor ne verjame naj se oglasi. Po dveh letih oklevanja, sem se odločil- ravno v času, ko mu je kalorimeter ''narobe'' pokazal od napovedi. Večer pred namenom obiska, se je forumsko opredelil, da ni dolžan nikomur nič dokazovat, meni na ZS pa, da ne rabi novih prijateljev (še clo naslov je spremenil :lol: ). Prvo drži, za drugo ga nisem niti prosil. Vendarle...komur spomin seže dlje se lohk spomni vseh vabil... To pa je zame nasprotje - kot tudi verjetna upravičenost v mojo dvomljivost (za razumljivost bralcem , ki ne berejo le kar hočjo- oz. nočjo) :mrgreen: