bvs Napisal:Toplotna črpalka TT, ON/OFF, danes na meglen dan pri zunanji temp. -2 stopinje celzija. Naredi 1,5 cikla in gre v odtaljevanje (dela 1 uro in 10 min, potem sledi odtaljevanje). Diferenca na dvižnem vodu je 3 stopinje na talnem. Satovje na uparjalniku je skoraj v celoti zasreženo predno gre v odtaljevanje. Padec temperature pri odtaljevanju cca. 1,5-2 stopinje.
Približno s tako frekvenco se odtaljujejo tudi ozkolamelne naprave. Pri meni včeraj zvečer na eno uro. Zunanja -1, vlaga skoraj 100%. Takoj po defrostu je delta T zrak uparjalnik 3 stopinje (modulacija 60%). Ta delta T drži cca 40 minut, potem najprej počasi, nato hitreje (pretok zraka zaradi sreža začne upadat) narašča do ene 8. Pol gre pa v defrost. Sem pričakoval slabše delovanje, glede na opazke, da so klima TČ zanič v takšnih pogojih.
Pri meni pri takih pogojih na 3/4h, skoraj na minuto točno. Jaz sumim, da ima Arotherm timer namesto senzorjev. Ali pa bi glede na senzorje hotel defroste še bolj pogosto, pa ima zaporo defrosta nastavljeno na 3/4h. Ker pred defrostom je že zasrežena kompletno.
Defrost traja od preklopa do preklopa 4-potnega ventila 3min20s.
Estia gleda čas, trenutno temperaturo uparjalnika in pa razliko med zunanjo temperaturo(TO) in temperaturo uparjalnika(TE) glede na referenčno najnižjo vrednost med 10-15 minuto delovanja. Verjetno imajo ostali dost podobno.
Glede defrosta ni zapisane besedice, niti v navodilih za inštalaterje. Očitno bom moral meriti čase med defrosti pri različnih zunanjih T in obremenitvah, da bom izluščil kakšno logiko.
Ker če je tole samo na timer, je precej žalostno.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.