Kaj je za razložiti? Imam novo bajto. Še ena nova me čaka, verjetno jo niti rabil ne bom nikoli, le davke bom plačeval zanjo.
V štacuni ta trenutek ne obstaja stvar, ki bi si jo želel kupiti. Enostavno nimam nobenih želja. Včasih zavijem v BTC, ko mi je dolgčas. Lahko kupim kar hočem. Lahko stane 100 evrov, 1000, 10000. BMK.
Na koncu spijem kofe in grem. Ker ni popolnoma in absolutno nič za kupiti.
Avto je pa za mojo dušo. Boljšega zame preprosto ta trenutek ni. Je limuzina, sediš kot v dnevni. Je športaš, vleče kot satan. In je varčen. 10 litrov za 2 tonski avto, ki je vedno naspidiran, beri ga gonim kot psa, ni praktično nič.
Vsako jutro, če je frei AC grem 250, vsako jutro, če je frei regionalka grem po njej 200+. Zato sem ga kupil. In nikogar ne ogrožam, zato ne rabite moralizirati. Ali pa če moralizirate, kot da me gane. Feeling, ko pri 180 km/h pritisneš gas, prešalta 2x navzdol in začne vleči, je ... huh. Tak kot mora biti.
Pač to je moje, moja svoboda. Naglo jo izgubljam. Vcepljanje pravil in straha v ljudi, je čedalje bolj intenzivno.
Ampak še vedno se da. Živeti kakor želiš.
Prideš zjutraj v službo, delati se ti ne da, spiješ kofe, rečeš adijo, se vsedeš v avto in gas. 1500 km brez predaha. Nekje v Romuniji kupiš par gat, par majic in zobno ščetko, po poti rezerviraš hotel. In par dni uživaš.
Potem pa nazaj v jebačino strank, firm, bank, lakomnosti in pohlepa. Do naslednjega odklopa.
Plačo imam v bistvu ultra majhno. Ki jo niti ne rabim. Za tistih malo stroškov za družino, kofe in čike.
V bistvu sem totalen kmet. Zarukan.
Zagotovo edini, ki mu je postrežček v hotelu s petimi zvezdicami nesel prtljago v sobo v ... original Hofer vrečki. Je pa dobil fajn napitnino, ostale tri dni je kot senca lazil za mano. Izgleda da se tega ne daje več. Ali pa drugi ne dajejo.
Pod črto, ne rabim dosti, tisto kar pa rabim, si vzamem. Ga ni boga, da me ustavi.
In ne jemljem drugim!!! Vsi okrog mene imajo več, fair play je na prvem mestu. Pa še vedno dovolj ostane tudi zame.
In čimveč naredim sam. Ker življenje je takooooo lahko in posledično dolgočasno, da človek preprosto rabi izzive, učenje, spoznavanje novega. Drugače nekje vmes omaga in zaspi.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!