PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Zatiranje plevela in trave

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saj verjetno je že bilo govora o tem, pa v množici objav nisem našel.
Na dvorišču imamo stalno delo s plevelom (trava, regrat, xxx) ob robnikih. Sem precej naveličan sklanjanja z nožem, zato razmišljam o kakšni elegantnejši rešitvi.
"Kemije" ne bi uporabljal, ker je tega že itak preveč po svetu. Poskusil sem z bolj bio "strupi", ampak se ni dobro obneslo.
Sedaj pa razmišljam, da bi uporabil kak brener in zadevo vsakih 14 dni preprosto požgal. Je kdo naletel na kakšnega, ki ga priporoča?
"Brener" požge samo tisto, kar pogleda iz špranje, korenine ostanejo.
Če vztrajaš pri požigu, Lidl ima gorilnik na kartušo. plin te bo prišel drago.
Lahko pa kupiš kakšnega v gradbeni, Bau-Bau ,... trgovini in gospodinjska propan-butan jeklenka zraven.
Vsak brener bo ok za to. Jst sem v hoferju ga en dan skupaj s kruhom nabavil. Cist soliden za brenat les. Regrat bo pa tud pozgal.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Se strinjam z obema.
Brener naredi svoje, vendar korenine ostajajo in kmalu spet požene.
Bom poskusil s tistim večjim, ki je priključen na plinsko jeklenko. Sicer se mi zdi, da preveč na široko deluje in ima zato v želeni točki manj vročine, ampak ima pa prednost, da se uporablja velika jeklenka. Ker kupovanje tistih malih kartuš je tudi smešno.
Mogoče še eno vprašanje. Na asfaltu ni nekih posebnih posledic, če uporabljaš brener. Kaj pa na tlakovcih?
1 ... 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi