Objave: 397
Teme: 28
Ocena:
0
pozdravljeni.
Lepo prosim za en konkreten nasvet. Kakšne tri tedne nazaj smo navozili dokončno plast zemlje na parcelo, ki pa ima sama po sebi še nekaj kamenja, hkrati pa čakamo še eno prikolico zemlje za končni izgled.
Ker je zunaj takole deževno je na tej zemlji začela poganjati trava. In plevel.
Vse od širokolistnega, ozkolistnega itd.
Zanima me, s čim lahko vmes škropim vse (travo in plevele) - da se mi ne bo zarasel pragozd dokler se ne lotimo urejanja okolice konkretno (upam da v prihodnjih tednih).
Kako je z Boom efektom in kakšna je preverjeno učinkovita koncentracija (nočem da je prešvoh), oziroma prosim za nasvet če obstaja še kakšna alternativa ali kaj bolj učinkovitega.
Ali se lahko škropi tudi zdaj, ko je bolj deževno obdobje a mora za škropljenje biti par dni brez padavin?
Potrebujem pa za cca 400 m2.
Objave: 292
Teme: 52
Ocena:
0
starane + furore (ki pa ne vem ce ga boste se kje dobili)
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Sarin + Arzen, da takoj steriliziraš (zastrupiš) novo hiško.
Ali ljudje res tako malo vedo o zastrupljanju okolja. Kako se je kmetovalo pred izumom škropiv?!!!!
Nimam časa - sem v penziji!
Ocena:
0
Oprosti,
jaz bi rada v bistvu kakršenkoli nasvet. A naj do takrat plevem vsakodnevno potem?
Ne vem no, nisem za kakšnop hudo onesnaževanje okolja, samo vseeno. Dobrodošli so čisto vsi predlogi.
Ocena:
0
Otrok še ni, psa pa tudi ne, tako da ni bojazni.
a se to dobi samo s certifikatom?...Kakšne mešanice pa? a se to pošprica celo zemljo,a samo po plevelih?
Ocena:
0
Kako pa si zadevi zmešal?
Objave: 206
Teme: 3
Ocena:
0
vkolikor ste v fazi urejanja vrta je avtomatska kosilnica zagotovo dalec najboljši način za vzrdževanje negovane trate brez uporabe skropiv.
Ocena:
0
trave še ni zato pa sprašujem - sem šele pri pripravi zemlje in uničevanju plevela ki je začel poganjati zaradi super deževnih dni.
Objave: 2602
Teme: 98
Ocena:
0
Pri meni je bila lansko leto ista zgodba. Uporabil sem boom efekt ( se polivam z vrocim oljem zaradi onesnazevanja okolja). Pocakal sem, da se je plevel posusil potem sem ga rocno odstranil. Vceraj pa sem znova posejal travo. Tebi seveda ni potrebno cakati toliko casa. Sam sem to delal jeseni, pa se mi ni mudilo s travo... Glede uporabe skropiva in karence pa upostevaj prilozena navodila proizvajalca.
Ocena:
0
Faros, koliko si ga kupil - kako si ga mešal da je bilo učinkovito.
ali bo požgal vse - tudi travne bilke ki so se zdaj naredile vmes v tej zemlji (pa jih ne želim).
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
verjetno zavisi od kvadrature...če le ta ni pretirano velika...si (razen prevega dne ko je glavnina) vsakih par dni vzameš 15 minut in počupaš vse kar pride ven.
Tudi kemija (sicer nimam izkušenj..takod augibam) dvomimd abo vse uničila...verjetno požge kar je nad zemljo..problem pa je miljone koreninc pod zemljo ki slej kot prej poženejo...in jih je enostavno treba loviti in čupat.
Pogled na lepo travico je posledica predvsem veliko dela (prin ekaterih tudi veliko kemije...a brez dela tudi ne gre).
Objave: 2602
Teme: 98
Ocena:
0
Boom efekt je total herbicid in pozge vse - trajno. Rastlina skozi liste namrec '' vsrka'' herbicid naravnost do korenin in jih unici. Zato se prvih nekaj dni ne zgodi nic potem pa, ko propadejo korenine, se zacne rastlina susiti. Ne bi pa boom efekta nikoli in nikdar uporabljal v blizini vrtov ali otroskih igrisc.
Minnie, kot receno, sem se glede same uporabe in kolicine drzal proizvajalcevih navodil - samih detajlov se ne spomnim vec.
Objave: 603
Teme: 5
Ocena:
1
V tem obdobju leta bo boom efekt "očistil" površino za do dva meseca. Iz izkušenj v vinogradu vem, da pač "preskočiš" eno do dve košnji pod trtami. Več pa ne, ker nove rastline bodo pognale iz semen, nekateri trajni pleveli pa si bodo opomogli iz korenin.
Po mojem je veliko boljša možnost, da se površina za silo uredi (poravna, mogoče poseje trava za kmetijske namene) in se poskuša stopiti v "partnerstvo" s kakim kmetom, da občasno mulči ali celo kosi travo. Če pa boste res delali čez kak teden, pa pač z motiko posekati, kar se je pokazalo.
Če se uporabi boom efekt z nahrbtno škropilnico, bo morala zadoščati koncentracija 1 dcl / 10 litrov vode. Dobro je uporabiti tudi močilo ali pa namesto boom efekta raje touchdown.