Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Sam imam nastavljen možnost delovanja dodatnih grelcev pri +4°C saj me bo tudi takrat zeblo, če TČ ne bo zmogla. Bolj pomembna je nastavitev, kdaj se naj vklopijo ali po kolikšnem času, ko je jasno, a TČ ne zmore ali koliko toplotnega primanjkljaja je pridelanega. Meni se kompresor vklopi pri 50 °min primanjkljaja, grelci pa bi se pri 1000 °C primanjkljaja.
Največji doseženi je do sedaj bil 540°min, ko se je takoj po začetku ogrevanja to prekinilo in se je začela ogrevati sanitarna voda. Takoj po ogreti sanitarni vodi pa se je pričel defrost. To je trajalo tam 35 min. Torej bi se mi grelec vključil nekje po 1 uri, če kompresor sploh ne bi startal takrat ko bi moral in po nekaj urah delovanja, če ne zmogel dovolj ogreti hiše.
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Temperatura bivalence ti pomeni od kdaj naprej lahko deluje drugi vir ogrevanja (grelci ali kotel na olje ali plinski kotel ali...).
Zakasnitev ti pomeni, kako dolgo mora pri temperaturi enaki ali nižji od temperature bivalence delovati TČ, ko se zaradi nedoseganja nastavljene temperature (npr. DV, sobni termostat...) vključi dodaten vir.
Pri tvojih nastavitvah bo TČ ob temperaturah nižjih od -7°C po eni uri vključila grelce, da bodo pomagali TČ pri ogrevanju. Pri -6°C pa boš lahko v hiši zmrznil, pa se grelci ne bodo vključili. Po drugi strani pa- če bo TČ zmogla se ti grelci ne bodo vključili četudi imaš nastavljene na 0°C.
Sam dovolim vklop grelcev že pri +4°C, če bi slučajno bile kakšne težave pri defrostih (nad 4°C mi defrosti potekajo pasivno). V letu in pol od kar imam TČ se mi grelci še niso vključili.
Objave: 233
Teme: 68
Ocena:
1
Hiša, nizkoenergijska, 20 cm izolacije, 150m2, talno gretje, okolica Ljubljane.
Notranja enota planirana Ecodan 8kw z integriranim bojlerjem, zunanja Zubadan.
Bo kaj narobe, če namesto Zubadana dam tudi zunaj Ecodan?
Kaj je sploh razlika med Ecodan/Zubadan? Hvala.
lp
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Zubadan je namenjen ogrevanju z radiatorji, pa še to slabše izoliranih objektov. Ti potrebuješ max. 6kw.
Objave: 233
Teme: 68
Ocena:
1
OK hvala. Glede zmogljivosti pa je verjetno OK oz ni neke razlike med Zubadan 8kw in Ecodan 7,5kw?
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
17.11.2020 ob 19:57
(*Zadnja sprememba objave: 17.11.2020 ob 20:01 uporabnik sassapo.)
(17.11.2020 ob 15:17)boris445 Napisal: Hiša, nizkoenergijska, 20 cm izolacije, 150m2, talno gretje, okolica Ljubljane.
Notranja enota planirana Ecodan 8kw z integriranim bojlerjem, zunanja Zubadan.
Bo kaj narobe, če namesto Zubadana dam tudi zunaj Ecodan?
Kaj je sploh razlika med Ecodan/Zubadan? Hvala.
lp
Zubadan nikakor, tvoji hiši je na kožo pisana kakšna Altherma 3 v moči 6kw, če iščeš napravo nižjega segmenta.
Za praktično enako ceno je boljša izbira kot ekodan.
Top izbira v nižjem razredu, pa vsaj trenutno ES, zagotovo največ TČ za vložen denar v tem segmentu.
Ps. Novi igralec na SLO trgu s pestrim asortimanom in promocijskimi cenami, do konca leta.
Če ne bodo preveč dvignili cen bo ES krepko mešal štrene na trgu.
https://energysave.se/
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
17.11.2020 ob 20:05
(*Zadnja sprememba objave: 17.11.2020 ob 20:05 uporabnik JaBK.)
Koliko je 6kw split? Odokativno..