Objave: 52
Teme: 6
Ocena:
0
Čist fajn zadeva, pri nas smo lani zamenjali stara okna z novimi in montirali termostatske ventile. Kar sem pazil pa je sledeče: nikjer ni zaves, nikjer ni ovir pred radiatorji, v kopalnici pa laufa sušilni stroj sto na uro celo jesen, zimo in spomlad kar bi teoretično povečevalo "porabo" na merilnikih toplote, pa je poraba v kopalnici pa zanemarljiva. Da ne omenim da na lojtri v kopalnici redno visijo mokre brisače.
Glede na moje izkušnje vam lahko rečem, da nekateri malo pretiravate ali pa imate enostavno težave z nastavitvami teh merilnikov.
lp
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:ali pa imate enostavno težave z nastavitvami teh merilnikov.
Tu je bistveno, da se v začetni fazi nastavitve zajame tip radiatorja (proizvajalec) in njegova velikost (kvadratura radiatorja). Na ta podatek pozneje koristnik ne more imeti vpliva, lahko sicer ugotavlja, ali je pravilen.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
MIB
Če imaš kondenzacijski sušilnik, in dela vsak dan, ti že ta v dobršnji meri ogreje bajto, kopalnico pa verjetno povsem in seveda boš imel precej manjšo porabo in ti merilniki jo morajo zaznati, ni druge.
Objave: 270
Ocena:
1
Tone, bodi natančen - merilniki tega ne morejo zaznati, ker merijo pretok in T vode v ceveh - delilniki pa odčitavajo T na radiatorju in v prostoru, torej na njihov odčitek vpliva vsako dodatno grelno telo v prostoru
Objave: 270
Ocena:
1
MIB,
saj zato država plačuje energetsko-svetovalne pisarne - ali se o tem res tako malo ve?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://gcs.gi-zrmk.si/Svetovanje/pisarne.htm">http://gcs.gi-zrmk.si/Svetovanje/pisarne.htm</a><!-- m -->
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
blok na fužinah harsonjera na hug,
izoliral in zasteklil balkon, prejšnje zime sem preživel z radiatorjem v kopalnici.
Vsak imamo svojo cev za ogrevanje iz hodnika.
Če mi bodo nabili kakšne hude stroške, bom odstranil radiatorje (tistega v kuhinji za hladilnikom sem tkoj ob nakupu flata) pa se grel s klimo. Bo pa še pozimi laufala ne samo poleti :evil:
Ker je večina stanovalcev starejših in jamrajo da jih zebe upam da bodo drugo leto vsaj okno zapirali.
Tiste na stopnišču bom pa s spaxi zašravfal pa na koncu nastavek pobrusil da se ne bo nikdar več odprl :twisted:
Ker sedaj so praktično vedno na ful odprti kadar grem mimo. Naj luftajo hodnik preko svojega stanovanja..... :evil:
Hodnik in stopnišča so sicer čista in brez "navlake" zaradi katerega bi bilo potrebno luftanje
Objave: 870
Teme: 0
Ocena:
0
Potem je 30% povsal povsem pravilna odlocitev glede na zgornje komentarje. Visek toplote nastaja v stanovanjih kjer je pretoplo. Nekdo mora placati porabljeno toploto, je pa vprasanje ce je obracunana pravilno. Sploh nespremenljiv je pojav, da bodo lastniki stanovanj na juzni legi placevali soncno ogrevanje :mrgreen: . Kogar bo pa zeblo, bo pa odprl radiator.
Objave: 870
Teme: 0
Ocena:
0
Takole cez prst imate porabo okoli 8 litrov cvicka na m2. Za blok sigurno prevec. In poraba drugo leto ne bo manjsa, nekdo bo pa dobro zasluzil.
Objave: 117
Teme: 4
Ocena:
0
Bolj za šalo kot zares, ampak sklepam, če imaš po celem stanovanju talno gretje, da fašeš veselo faktor 1.6 in plačuješ po kvadraturi?