Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Rs84, če si zadovoljen je itak vse v redu.
Energetik81, če ti zadošča enak kot ga ima Rs84, bo v redu. Ni potrebe po nabavi dodatne šare, Kipor je dovolj tih, da ga vgradiš zunaj na nasprotni strani spalnic, naj bo zavarovan pred krajo. Bencin bo porabljal glede na obremenitev. Za nočno razsvetljavo bo dovolj akumulator.
Zipper je premalo časa na trgu, da bi mu zaupal. Razen, če ni preoblečen Kipor?
Objave: 618
Teme: 5
Ocena:
5
Se strinjam kadotr.
energetik81
Če nabaviš še posebej akumulator je fajn da se ga parkrat na leto izprazni, pa fajn je da je na vzdrževalnem polnilcu priklopljen. Čez par let ga boš moral zamenjat. Jaz ga nebi zato nabavljal, če le nimaš res pogoste izpade.
Jaz raj vidim, da mi agregat lavfa kot pa da avto pustim zunaj lavfat. (Avto, da pomoje nekje 800-900W moči pa še to ne v prostem teku, za manjše porabnike je ok). Pa poleti npr. pri 30 stopinjh bi mi bilo tudi avto par ur lavfat za kako skrinjo, hladilnik, ob kakšnem neurjo dan ali 2 brez elektrike.
Pri nas ko je bilo par dni brez el. sem agregat popoldne zagnal, ponoč ob 2 sem ga pa šel izklopit, hiša je bila topla zjutraj sem pa nazaj vključil, zakuril v peči in mislim, da je bilo tako 2 ali 3 noči par let nazaj.
Boljše nek agregat, pa če hočeš toplo vodo grelec zmontiraj kot si napisal.
Ne vem kakšno tč imaš verjetno inverter, ker kakšno on/off nebo gnal tak agregat, oz. zagon je problem in se bo vklopla zaščita na agregatu.
Sam imam sicer tudi manjši inverter 500w, pa če je nujno vzamem aku iz traktorja pa mi napaja kurilnico tiste 3 črpalke kar ena čas, to je samo če druga nebi potreboval ali pa poleti za črp. solar. agregat je le agregat.
Objave: 25
Teme: 4
Ocena:
0
Pozdravljeni,
še moja izkušnja. Ko nas je letos ob vetru začelo po enem dnevu že pošteno zebsti sem na hitro kupil agregat in sicer:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.totum.si/em30-honda">http://www.totum.si/em30-honda</a><!-- m -->
Potem smo zadevo zvezali preko podaljškov na toplotno črpalko za sanitarno vodo, hladilno omaro, hladilnik in na regulacijo in dve črpalki pri peči na drva. Tudi eno luč smo priključili nanj in zadeva je delovala.
Za naprej pa razmišljam, da bi zadevo uredil kot je potrebno (beri brez podaljškov) s stikalom 1 0 2.
Ker v temi pišete o kVa in kWa in o eno faznih in tro faznih agregatih me zanima ali bo moj agregat služil namenu. Torej, da bo poganjal vse zgoraj našteto in mogoče potem še kakšno luč in recimo eno kuhališče na indukcijski plošči. Ali se mi ne splača delati stikala za ta agregat in bi morali kupiti drug (močnejši, trofazni?) agregat.
lp
Objave: 202
Teme: 21
Ocena:
0
OK, hvala za opozorila, razumem, kje je lahko zadeva nevarna (saj če najprej priklopiš v vtičnico in šele potem v agregat (torej da ne šetaš okoli s kablom pod napajanjem), načeloma odpraviš nevarnost. To je pač bila na določeni točki rešitev z najmanj razbijanja. Bom pa še podrobneje potipal mojstra glede tega.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Prav o tem inverterskem Kiporčku sem pisal. Seveda bo delal 24 ur na dan, saj je za to narejen. A pod le enim pogojem...
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Agregat v mini kotlovnico? V hisi?
Bi radi bili mrtvi? Al bos izpuh speljal ven?
Ne vem kaksne zagonske tokove imajo TC, ampak ce imajo podobne hladilnikom in podobno, potem mocno dvomim da bo karkoli od tvoje izbire pognalo tc.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Zakaj bi ga imel v strojnici? Normalno da ga boš šiknil ven.
Saj imaš itak že kabel napeljan na zunanjo enoto, lahko tudi tega izkoristiš.
Ali pač potegneš še enega ven.
Inverterske TČ imajo mehek zagon, moja na primer štarta z 16% kar je pod 1A.
Kot pravim, mene ne skrbi zagon ampak stabilnost napetosti in zato bi bilo treba vzet sinhronski agregat, ki je dražji.