23.4.2017 ob 14:17
Migaj Napisal:In vse to naj bi bilo 3400€ -ja, pajade
Če že nimaš manire, da bi se zahvalil, ker sem ti poiskal podatke, se mojih odgovorov ogni in podjebavaj koga drugega.
Migaj Napisal:In vse to naj bi bilo 3400€ -ja, pajade
JaBK Napisal:bojlerji so manjši v navezi s plinsko pečjo? jaz imam 300L. in to z montažo in vsem. Ja, zato, ker greješ vodo na poljubno visoko T. Če greš čez točko kondenzacije, se izkoristek malo spridi, ni pa hudega.
moja kurilnica je tako bila 4500€, plinska bi bila koliko. recimo 4000€(?), potem pa še 200€ priklop, omarica je koliko? ostala dela, da se pripelje plin do bajte spustim, ker če bi imela možnost plina, bi za vsak slučaj prekopala vse kar je potrebno, da bi bilo bolj future proof. pol ko je enkrat že vse narejeno, še enkrat kopati... mi ne diši. Recimo. Za priklop z omarico sem dal pred leti 200€, delavcema pa 50€ za izkop do hiše in rezanje asfalta kakšnih 7m.
recimo da smo z investicijami potem tam tam - je to fer tako čez prst. poraba pa s TČ občutno manjša. pa z možnostjo hlajenja ali rabim ali ne. če bi vzela TČ brez hlajenja, da bi bila ekvivalent plinski peči pa bi me prišla 200€ manj. ampak kot rečeno pustimo hlajenje, vprašanje če bi ga dala in kdaj v primeru plinske peči.
Tako nekako. Zadeva malo varira po državi: subvencije za TČ v večini mest odpadejo, dočim se plinski kotli subvencionirajo. Kam bodo šle cene energentov, pa ve samo nekaj posameznikov na tem forumu.
Migaj Napisal:v bistvu me ne zanima pretočni grelec ali bojler + pretočni grelec, če rabimo natankat veliko banjo in hkrati splakovat posodo, je verjetno potrebno imeti par sto litrov vode na zalogi, a ne?
Migaj Napisal:Skupaj z delno doizolacijo cokla, podstavkom za TČ (v glavnem delal sam) okoli 10.000€, morda celo 10.500, če bi čisto vse seštel.Je odvisno od kraja do kraja. Pri nas velja, da stane priklop na zemeljski plin pavšal 1000 € (dovod plina do hiše, omarica, števec), ne glede na to, kakšni so dejanski stroški.
ti pa priosim razčleni vse postopke/postavke (z € z DDV), ki bi jih moral izvest, če bi prešel na zemeljski plin (plinovod poteka mimo hiše).
DELPHI Napisal:Če že nimaš manire, da bi se zahvalil, ker sem ti poiskal podatke, se mojih odgovorov ogni in podjebavaj koga drugega.Citiraj s čem te podyebava?
Migaj Napisal:Res ne vem DELPHI, kaj te je vrglo iz tira.Ni me spravilo s tira, gre le za to, da sem zapisal neke številke, ti pa na to pribiješ: ja, pajade
MBozgo je napisal, da stane priklop na plin okoli 5.000€ -vse skupaj.
Z 2.700 do 3.400€ pa res ne verjamem, da bi šlo skozi (npr pri meni) -vse skupaj.
Krištofer Napisal:Vailant ecoTEC plus VUW 206/5-5 20kw in regulacijo Calormatic 470 skupaj z montažo, zagonom, projektom pregledom za 2920€.
De Dietrich Naneo EMC-M 24/28 24kw in regulacijo OpenTherm brez zunanjega tipala
skupaj z montažo zagonom in projetkom za 3350€.