PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dobra TČ 2015 zrak/voda za radiatorsko/talno ogrevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:Pri klasičnem on -ofu se mi pa zdi nelogično, da bi črpalka zalogovnik ogrevala na isto temp. kot so zahteve v dvižnem vodu, ker je logično, da se naredi neka rezerva za čim manj vklopov
Pri meni je ravno tko, kot se ti ne zdi logično...
Rezerva za čim manj vklopov je v zalogovniku.... , vremensko vodenje temu še dodatno pripomore...

Lp
sašo65 Napisal:http://www.kronoterm.com/produkti/ogreva...noterm-hm/

Prednosti montaže TČ zrak/voda s hidravličnim modulom KRONOTERM HM

Drastično zmanjša končni strošek investicije
Poenostavi montažo
Integrirana zaloga toplote za odtaljevanje – ni potrebe po zalogovniku
Ogrevalni sistem je hidravlično ločen
Varčna obtočna črpalka
Enostavna stenska montaža

In mislim, da je dost neumnosti, ter zavajanja enega monterja in enega serviserja (ki noče Daikin popravljat - ker tudi nima kaj za popravljat :!:
Morda se še ti posveti, kaj je to.

Kje piše, da se zalogovnik ogreva na višjo temeraturo od potrebne in kdo to trdi?
Citat:Kje piše, da se zalogovnik ogreva na višjo temeraturo od potrebne in kdo to trdi?
Pišejo tisti , ki mislijo, da vejo... nekako se je to zapletel kolega prlek
Lp
xavi Napisal:Pri Labelsmu nobeden ni trdil, da zalogovnik ogreva na višjo temp. Postavljalo se je samo vprašanje ali se uporablja kot klasičen on-off ali kot vztrajnik.
Sam si predstavljam vezavo zaporedno na for ali ruck lauf, kaj je boljše ne vem, zato pa je potrebna samo ena že obstoječa črpalka. Dodal bi še bay pass, da je možno zalogovnik z ventili izklopit iz sistema
Pri klasičnem on -ofu se mi pa zdi nelogično, da bi črpalka zalogovnik ogrevala na isto temp. kot so zahteve v dvižnem vodu, ker je logično, da se naredi neka rezerva za čim manj vklopov.
Pri nas sta primarna in sekundarna OČ. Primarna polni zalogovnik sekundarna črpa iz zalogovnika . Ali je klasičen on-off ali kot vztrajnik, ne vem bom pa povedal kako deluje PV -TČ , PV-radiatorji na dnu zalogovnika DV-TČ , DV radjatorji na vrhu zalogovnika . Tako se vedno najprej polni radiatorski krog, ko se DT zmajnšuje pa zalogovnik.
Najbrž si hotel napisati:
DV-TČ, DV-radjatorji so na vrhu zalogovnika , :oops:
PV-TČ, PV-radiatorji pa na dnu zalogovnika.
To je klasična vzporedna vezava :!: .
Če bi zalogovnik bil pretočen s samo po enim vhodom in izhodom:
npr DV-TČ, DV-radiatorji ali pa PV-radiatorji, PV-TČ pa bi bila zaporedna
in bi lahko vse skupaj gnala samo OČ v notranji enoti TČ.
Vsaj tako laično in nestrokovno s svojo noro pametjo menim, popravite me in podučite prosim, če narobe.
Migaj tako ja.
Če še sam laično razmišljam, mi funkcija zalogovnika v tej vezavi ni najbolj jasna.
Kot pri peči na drva, prvo se ogreva ogrevalni krog, potem pa z viški zalogovnik. Samo pri inverterju ni viškov.
Zaporedna vezava, pri čemer deluje izključno ena OČ in se s tem ne porablja dodatna el. energija in zalogovnik, ki ima čim manjše toplotne izgube se mi zdi nekako najbolj logično.
bohinc Napisal:
Citat:Pri klasičnem on -ofu se mi pa zdi nelogično, da bi črpalka zalogovnik ogrevala na isto temp. kot so zahteve v dvižnem vodu, ker je logično, da se naredi neka rezerva za čim manj vklopov
Pri meni je ravno tko, kot se ti ne zdi logično...
Rezerva za čim manj vklopov je v zalogovniku.... , vremensko vodenje temu še dodatno pripomore...

Lp
Po tej logiki je vklop črpalke vezan na histerezo temp. v zalogovniki, enako kot pri bojlerju.
Sam si zadevo bolj predstavljam tako, da je zalogovnik segret na višjo temp., mešalni ventil pa preko zunanjega tipala spušča vodo z ustrezno temp. v ogrevalni sistem.
Naprimer:
The buffer tank test program showed that:
 Buffer tanks are less relevant with inverter driven heat pumps, where the heat pump can modulate (down to about 30% of the rated output) because cycling is less of an issue with this type of heat pump. With fixed speed heat pumps (especially air source) a buffer tank is more important to decrease the cycling.
 The shortest cycle time in our test program was ~11 minutes which was 5.4 starts per hour; this is higher than the 3-4 starts per hour as recommended in (R Curtis, 2012). The on time needs to be less than 6 minutes for a GSHP and 10 minutes for an ASHP to negatively impact the COP. This is probably because ASHP have larger refrigerant volumes and defrost capabilities.
 Buffer tanks decrease the reaction time of the system which decreases the change in temperature.
As a result of these findings the following recommendations can be made:
 Radiators in properties with a heat pump tend to be larger in order to optimise the heat pump output through low temperature operation. This means that the radiator volume is often large enough to not require a buffer tank. Thermostatic Radiator Valves (TRVs) on radiators reduce the system volume when closed, this means that TRVs should be used cautiously to prevent the system volume reducing too much.

Pač odvisno od sistema.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/198850/hot_water_cylinders_buffer_tanks_heat_pumps.pdf">https://www.gov.uk/government/uploads/s ... _pumps.pdf</a><!-- m -->
Ker je frenkijeva tema skrenila ( in je iz nje nastala čorb bi bilo njemu v pomoč da se napiše takolele...

Imam:
- invertet tč/on.off tč
- imam zalogovnik(kapacitete...)/ nima zalogovnika
- imam radiator/ talno
Dodatno pod zalogovnik:
- če ja po zalogovnik...imam v njem višjo temp kot v radiatorjih/ nimam je
- imam dodatno oč oz zalogovnika, nimam
- imam dodatno regulacijo zaradi tega/nimam je

Zdaj če sej jaz prav izluščil se priporoča da imaš pri radiatorjih namesto 200 litrov vode, raje 400 na istem temperaturnem nivoju.

Je to to?

Če je...prosim še enrat kje je prednost tega?

Za konec...imamo koga ki ni imal zalogovnika, ga je naknadno vgradil in lahko poda razliko?
Merlin1 Napisal:Tako je v večini primerov. Iskanje najcenejšega ponudnika in važno je, da se proda. Naprej pa naj se ......

Ne sekirajo, ker je tistih, ki za to skrbijo povsem dovolj po celi Sloveniji. Pa še okvar je malo in tudi obveznega pogojevanja z letnimi servisi, kot pri vaših ni.
Daj se malo umiri in ne nakladaj preveč. Doma pa si vgradi magari 15 zalogovnikov, če boš potem srečen. Meni ti niso potrebni. Imel sem 120 l na mojem radijatorskem sistemu s spiralo, pa sem ga tudi zamenjal s ploščnim izmenjevalnikom. Ne vidim prav nobene razlike in tudi z defrosti nimam nikakršnih težav. Samo hitreje se vse skupaj segreje, ker imam sistem voden na urnike.
Unega pa še hranim, če bi se stanje kot je kdaj poslabšalo.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Je omenjeno napravljeno po tem, ko si ženko zadovoljil z novo debelo izolacijo in fasado ?
Citat:vidim prav nobene razlike in tudi z defrosti nimam nikakršnih težav. Samo hitreje se vse skupaj segreje, ker imam sistem voden na urnike.
Z debelo izolacijo, ter še na primorskem, ne gre primerjati po mojem objektov z slabo izolacijo, kje na celini :wink: (kot pravi Migaj, ki ima običajno najtežje pogoje), kjer se z urniki ne moreš igrati.
Lp
bohinc Napisal:
Citat:Kje piše, da se zalogovnik ogreva na višjo temeraturo od potrebne in kdo to trdi?
Pišejo tisti , ki mislijo, da vejo... nekako se je to zapletel kolega prlek
Lp

Bohinc, očala mi boš kupil.

Mislim, v čem je fora tega mikroteksta? Če nočeš, da kdor bere, kar si napisal, pač ne napiši. Ker jaz si oči ne mislim naprezati, pa imam 26 inčni monitor.
Bere gotovo tisti, ki mu je najbolj namenjeno (in je sam največ uporabljal- jaz pa naučil ...)
Ostali po želji; lahko tudi povečajo...brez očal..., ali ne berejo...
Lp
Bohinc, napiši kako imaš vezan zalogovnik, prosim -mislim, da ne zanima samo mene.
Da te malo spodbudim, nikoli nisem napisal, da imam v povprečju težje pogoje od tebe. Je pa celinsko podnebje (pri meni) tako, da so praviloma večji extremi, kar se je dosedaj tudi pokazalo v praksi.

pa še podvprašanje, glede na to, da imaš dodatno STČ:
Ali se pri tebi skozi radiatorje pretaka ogrevalna voda non/stop (24h/dan) ?
1 ... 5 6 7 8 9 ... 44 Pojdi na stran 
Iskanje po temi