14.1.2015 ob 23:07
Povprečna plača v Švici je 4700eu.
matofill Napisal:Skratka, resnica na koncu je ta, da je to "sr...." uporabno samo kot dogrevanje za kako telovadnico v kleti, za kaj resnejšega pa nikakor. Morda bi bila zadeva uporabna še za kak avtodom za zimsko bivanje ......Tvoje nakladanje je enako nakladanju prodajalcev IR panelov, samo obratno usmerjeno.
Najbolj smešno mi pa je, ko prodajalci to reklamirajo, kao varčno, pa ni niti V od te besede, celo nasprotno skrajno potratno, imaš to nad glavo, vroče ti je v glavo, zebe te v noge, velika poraba, zaradi neenakomernega (po prostoru) in močnega gretja se ustvarjajo vetrovi, prah leti, je tudi močno električno nezdravo sevanje iz teh naprav, skratka odlična zadeva samo za proizvajalce in morda za uporabnike v specifičnih situacijah.
Praktične izkušnje z IR paneli
Hanzi Napisal:Xavi: ceno elektrike sem vzel pri nas. Ker primerjal sem jo s slovenskimi stroski ogrevanja.
Relevantni so itak kw/m2.
Zanima me kaj bi se zgodilo ko bi en teden stiskal mraz da bi skripalo zunaj.
BLABLABLA Napisal:Bajte s temi paneli ne moreš držati ogrete, pa če začneš kurit 15 avgusta.
Vsaka še tako masivna bajta (tudi tiste z odlično izolacijo) se toplotno izbalansira z okolico v najkasnje 3-4 dneh. (one pa kak dan dva kasneje)
Hanzi Napisal:Dnevno porabis 200kwh za ogrevanje 100m2.
Ali res zelis imeti savno v neizolirani stavbi ali pa imas hudo visoko porabo in bi jaz preveril ce ni se kak sosedov IR grelec priklopljen na tvoj stevec.
ampak glede na to da imas 9 panelov po 650w,ti le ti ob polni obremenitvi cel dan res pozrejo skoraj 150kw.
Kje so sedaj tisti ki pravijo da so klime (tc) bolj pozrtne kot IR paneli.
Katera hisa s klimami oziroma TČ porabi 200kwh elektrike dnevno? To je za priblizno 25evrov na dan oziroma 700evrov mesecno.