PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira moči TČ zrak/voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
prasuvse... si že nekajkrat dokazal, da razen za mešanje fekalij po forumu nisi uporaben... Pa nehaj že enkrat reklamirat to tvojo estio, ki je poleg tega da ni nič posebnega še obupno grda :mrgreen:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
ne vem, če je kakšna bistvena razlika v ceni, če je notranja enota estie grda, je pa zato zunanja tiha
Estia se je izkazala za eno najboljših, če že ne najboljšo invertersko napravo za talno ogrevanje. Kar pa se lepote škatle tiče so pa vse približno iste. Se pa razen Daikina po tihosti delovanja ne more primerjati nobena TČ še zlasti pa ne Fujitsu, ki je po šumnosti pravi avion!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Če pri Fujitsutu vklopiš low noise vtihne kot Estia ali pa še bolj, seveda pa se mu s tem tudi moč zmanjša, tako, da je nekako izenačen z Estio oz. primeren za talno gretje.
Telmos ima prav. Naša Daikin Altherma je res tiha. Je ne slišiš več, ko si le tri metre od nje. Moram stopit čisto blizu ali pa pogledat, če se vrti ventilator. Pa nič ne rabi bit nastavljena na tiho delovanje.
Toplotna črpalka postane glasna, ko je zunaj visoka RV in po možnosti minus, še posebej tik pred defrostom. Takrat uhe nastavi. Ko je zunaj nad +5 prav tiho fino prede.
kolikor imam jaz priliko spremljat eno Fujitsu, ko hodim mimo nje...je glasna vedno! In to tako glasna da je zadeva moteča....ne da bi hotel zdaj pljuvat, samo osebno je meni stvar (pre)hrupna....tako da... imaš določeno slišnost, ki je... pa ni moteča, samo ta stvar enostavno je moteča (slišati jo jepodobno kot ventilatorje hladilnic ob kakih trgovinah).

ker če že tebe ne moti...se moraš tudi na sosede ozirat. Dvomim da bo kdo vesel tvojega hrupa, ki ga zadeva povzroča pol leta.

Estia napram te..je perla od perle!
Se moram malo umešat...

Če hočeš naredit Estijo s Fujitsu-ja povej, ti bom maksimalno modulacijo zmanjšal preko OEM-a na 70% in ti vklopil low noize sm ne pol jokat da se vklapljajo grelci, glede na to, da ti že zdaj bajta žre toliko, da komaj sledi (sicer ne vem zaja bi bila glasna) ....

Če je Fujitsu glasen je zaradi velikosti odjema (pretoka zraka) in ne zaradi fizične kunstrukcije ki je fizično praktično ista, pokončna izvedba aksialen ventilator.

Estia nima nobene prednosti pred Fujitsujem, je edina TČ od japoncev (Hitachi, Mitsubishi), ki še vedno nima ničesar za doseganje večje moči v večjem minusu. Praktično je še vedno čisto navadna klima.

Če bi kdo naredil osnovnošolsko fiziko bi vedel da rabiš za recmo 15kw pri -15 precej večjo kubikažo zraka kot pri -5..... In zato je estia lahko tiha ker ne povečuje moči ampak raje dogreva z grelcem. Zelo lepo se vidi celo na njhovem katalogu... Če kdo ne verjame da ropora zrak in ne kompresor naj med delovanjem stakne konektorja ventilatorja in bo videl da se kompresorja praktično ne sliši - praktično pri nobenem inverterju.

Razliko med Estijo in Fujitsuje-m je v tem, da lahko pri Fujitsu in Mitsubishiju zbiraš ali se boš poceni grel ali boš imel tiho zunanjo, pri Estiji imaš na voljo samo tiho zunanjo enoto.

Če hočeš naredit Estijo s Fujitsuja povej, ti bom maksimalno modulacijo zmanjšal preko OEM-a maksimalno moč iz 100% na 70% ter minimalno iz 12% na 5% ter ti vklopil low noiz da ti ne bo povečevalo kubikaže zraka, sm ne pol jokat da se vklapljajo grelci in da ti po 6 letih zaradi nizke minimalne moči in premajhnega mazanja rikne kompresor. Sicer pa tudi od servisa se da živet, saj taktrat ni več garancije. Aja, mimogrede, kompresor za Fujitsu dela Toshiba, oba pa imata panasonikove motorje ventilatorjev... Tudi Ducati dela motorje za Bimoto pa jih nebi primerjal..

Telmos, tvoja izjava je kot da bi jaz trdil da je moj kanguu boljši od marcedesa AMG samo zato ker je tišji... Žalostna hvala...
Povej da pač imaš tam najboljši rebat in nehaj že enkrat samo Esita, Estia...

Da ne govorim da je še grda povrhu...

l.p. Jože
A sosedje pa naj se kar bunijo in mulijo celo zimo. Če jih imaš samo štiri metre od meje tako kot jaz, to ni več hec. Manjši odvzem pri nizkih temperaturah, ker ti praviš, da se zato Fujitsu tako dere, ker jemlje več zraka, pa dosežeš z izolacijo objekta, ne? Zakaj bi se morala črpalka tako matrat, če obstaja možnost, da se ne. Imam raje tihega Daikina in mir pred sosedi, kot glasno TČ. Ampak to je spet moje mnenje, Glavca.
Prsti prehitevajo možgane?
Nisi prebral posta.... Ne gre se za proizvajalca, gre se za način delovanja.

Imaš možnost da se dere al pa ne... Enako imajo tudi mnoge drugi proizvajalci, ki imajo razne vbrizge in so lahko glasnejše če hočejo proizvest določeno moč pri minusu. Če je "tovarniško" nastavljena na višji izkoristek in ga monter ne zna spravit na tišji način je to stvar monterja in ne naprave....Odločiš se seveda sam... Še vedno menim, da so bolje dve opcije kot ena sama. Katera je tovarniško je verjetno po željah večine, ki bi radi varčevali in ne manjšine z sitnim sosedom.

Tud jaz ko grem ponoči iz gostilne domov vklopim low noize... Pa čeprav sem sicer precej glasen Smile Namreč omenjene naprave lahko celo časovno preklapljaš iz enega načina delovanja na dugega (recimo ponoči)...

l.p. Jože
Repliciral sem Sivki. Ti si vse lepo razložil, pa se ni nič prijelo.
Jaz nimam namena debatirat kako katera dela - ker Fujitsuja ne poznam. Govorim striktno za slišnost in lahko rečem da je meni osebno Fujitsu moteče glasen.
Zdaj v kakem režimu deluje mi seveda ni znano..a vedno ko greš mimo je zadeva glasna (pa grem pogosto mimo).
Estio imam pa doma pred vrati (v okolju z mnogo manj hrupa - torej bi bilo še bolj opazit) tako da imam primerjavo v glasnosti.

Samo to.

(ker sem osebno dokaj občutljiv na hrup...ki me hitro (z)moti)
xavi Napisal:Če pri Fujitsutu vklopiš low noise vtihne kot Estia ali pa še bolj, seveda pa se mu s tem tudi moč zmanjša, tako, da je nekako izenačen z Estio oz. primeren za talno gretje.
Jaz sem to povedal v enem stavku, Glavca pa je še malo bolj obširno razložil. Gre samo za pretok zraka, katerega hrupnost narašča s hitrostjo ventilatorjev. Z low noisom je tudi pri -15 praktično neslišna, vendar to ni čudež od tehnike, ampak energijo zraka zaradi zmanjšanega pretoka kompenzira z grelci.
Pa, da še rešimo dilemo, katera je lepša (uporabi google translate).
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=eE4pkzBBrbU">http://www.youtube.com/watch?v=eE4pkzBBrbU</a><!-- m -->
1 ... 5 6 7 8 9 ... 25 Pojdi na stran 
Iskanje po temi