Objave: 1142
Teme: 5
Ocena:
1
A tegale, tvojega slovacka bova oblagala s keramiko.Ti ga bom sfriziral,da bo veselje!
Samo,da sem ga videl,sem takoj dobil super ideje.
Bres heca Aleks.Tole se,da se se veliko stvari postoriti.
Ampak bos res moral nabaviti H.T.potem si pa zmagal,ker ce ga ne bos,nisi nic naredil.
Ti bo kotel razneslo .... hi,hi,hi !!!
P.S.mere,Aleks,mere!
l.p.cratos :wink:
Objave: 723
Teme: 0
Ocena:
6
Ja, pa je res klon vigasa. Nalagalni prostor enak, šoba enaka. Izgorevalna komora pa je precej drugačna. Tvoja je izdelana iz enega kosa in položena na podstavek, pri vigasu 25 pa je obešena in sestavljena iz osmih kosov opek iz šamota. Se mi pa tvoja izvedba po občutku zdi boljša. Ima zaobljene kote - manj mrtvih kotov - boljše izgorevanje. Le pri okvarah pridem jaz ceneje skozi. Iz slike sklepam, da imaš dno kotla v pločevini. Bočne stene v spodnjem prostoru so verjetno omočene (kotlovna voda), dno pa je suho. Po moje bi se slačalo dno obložiti s šamotnimi ploščami in prilagoditi podstavek. Pri mojem je dno iz šamotnih plošč. Ker ti je pa cratos ponudil pomoč pri izboljšavah kotla, bosta sigurno naredila "raketni kotel". To mi je prišlo na misel že takrat, ko sem sledil cratosovi temi o izboljšavi njegovega kotla. Tudi na raketoplanu so temperaturno izpostavljeni deli obloženi s specialnimi ploščicami iz keramike.
Ves čas prehodnega obdobja sem se spraševal, kako ti uspeva krotiti kotel. Si imel verjetno kar borbe. Ko bo zalogovnik, bodo izmenjevalci izgledali čisto drugače. Bo samo 1-2mm prahu na površini - brez nabranih kosmičev (če prav vidim).
Ocena:
1
Aleks,ko bos imel cas prilepi kaksno slikco,danasnjega izdelka .
Pa kar v kotlu naj bo .Bom videl kako srecno roko sva imela,ceprav sva delal brez mer za I.K.
Pa na gmail poslji mere za tasive plosce ,jih bom lepo umiru narezal . "za zgornji konus v kuriscu "
l.p.cratos
Objave: 148
Ocena:
0
aleks
na samot kjer je zgorevalna soba sem mislil
Ocena:
1
Bom kar jas odgovoril namesto aleksa .
Soba pri uplinjevalnem kotlu se sicer,da uzeti is kotla ampak se to dela samo takrat ko se jo menja "staro za novo"
Naceloma se,da slikati sobo samo v kotlu .Kar pa ima aleks ze pripeto na tej strani "vidi se en del sobe "
Aleks upam da ne bos hud ker se mesam v tvoj kotel .
l.p.cratos
Ocena:
6
Če ni nuje je res bolje da šobe ne jemlješ iz ležišča. Ponavadi jo vzameš ven, ko je razpadla in jo zamenjaš. Ker je kotel vigasov klon je šoba tudi enaka. Če ne dimenzijsko pa oblikovno. Po sliki sodeč je identična na mojem kotlu. Sliko šobe pa lahko vidiš na geotermalovi strani v e-trgovini. Razlika bi lahko bila le v odprtinah za sek. zrak (2 ali pa 3 luknje na vsaki strani). Z dvema luknjama je starejši tip, s tremi pa novejši.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.geotermal.si/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_2.tpl&product_id=149&category_id=26&option=com_virtuemart&Itemid=68">http://www.geotermal.si/eshop/index.php ... &Itemid=68</a><!-- m -->
Objave: 148
Ocena:
0
gomi
to me je zanimalo predvsem luknje za sek zrak
hvala
Ocena:
1
Saj te luknje imajo vsi uplinjaki ,za sekundarni zrak.
Imajo pa razlicne oblike in razlicno stevilo otprtin (luknic)
Tako da to ni nic posebnega .
l.p.cratos
Ocena:
6
sasase
Razporeditev lukenj na zadnji strani ni zrcalna tej , ki se vidi, ampak so luknje zamaknjene za pol razdalje, so pa v isti višini kot na prednji strani.
Ocena:
1
Ja hvala za kompliment ...
Moras vedeti,da za sekundarni zrak ni cisto tocno doloceno kje v *sobi se nahajajo otprtine za sekundarni zrak.
Lahko ti povem,da imajo vecina uplinjakev luknje na sredi,razen nekaj izjem.Recimo Eta ima sekundarca pripeljanega cisto pri vrhu kjer je cromlita resetka.
Smolo ima "verjames ali ne " ko mi je povedal da njegov 12 letni Atmos nima v *sobi luken za sekundarca mu sploh nisem mogel verjeti in mi se danes ne gre cisto v racun,kako je lahko brez luknjic ?
P.S. Saj ni tako dalec gorenski konec,bos se nase kraje videl od blizu mas tak lusten nedeljski izlet.
l.p.cratos
Ocena:
1
@gomi
Tale nemski forum pa nisem poznal,moram priznati,da so kar mojstri .
Samo problem je da ne znam Nemsko ,sem se ucil anglescine.
Ampak kot vidim pa ti znas .Po ko sva ze soseda bi se ti malo casa uzel in prisel k meni na kaksno debato
ker vidim da imava iste interese .Kaj pravis ???
sasase " ne ga srat" nism nic hud saj si prav napisal vec glav vec ve .
Kaj ce bi sli mi o teh stvareh debatirat na moj topik,da ne bomo smetili aleksovega .bi steboj malo podebatiral.Gomi za tebe velja isto ...
l.p.cratos