PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri toplotna črpalka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ker se mi tale tema zdi še najbolj splošna, bom kar tukaj vprašal.
Pred časom sem bil pri kolegu, ki ima Alpha Innotec toplotno črpalko (za razliko od mene, je on na talnem ogrevanju in z moderno hišo).

Potem sem malo prebiral po spletu in (vsaj po mojem laičnem mnenju) ugotovil, da gre za zelo dobre toplotne črpalke.
Zanima pa me, zakaj so na tem forumu tako malo omenjane?
Zaradi cene, ki je menda višja?
Med starimi temami sem opazil, da je imel zastopnik tudi kratek na tem forumu?
- Firm in izvajalcev priklopov TČ je le v Sloveniji precej več kot se jih tu omenja
- njih uporabniki za ta forum ali ne vejo (sreča njihova... :lol: ), ali pa se mu
namerno izognejo z oglašanjem...
-
-
-
-zaključek naredite sami
Lp

p.s. ker nekateri ne priznavajo tega...[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ekoskladunichr("46")si/pdf/SUB2013/Seznam_tcunichr("46")pdf[/url]
si mogoče oglejte še strani od tu...[url]httpunichr("58")//instituteunichr("46")ntbunichr("46")ch/ies/competences/heat-pump-test-center-wpzunichr("46")html?L=1[/url]
Tudi KBW-jev, Hertzev, Frollingov in podobnih je v primerjavi z raznimi nizkocenovnimi vzhodno evropskimi firmami relativno malo. Pač prilagojeno plitvemu žepu povprečnega Slovenca.
Torej bo za izkušnje potrebno vprašati tiste, pri katerih vidimo zunaj postavljeno Alpho Innotec Big Grin
Kot pravim - kolega jo ima, vendar je njegova hiša moderna in ni ravno primerljiva z mojo. Je pa s toplotno črpalko zelo zadovoljen. O cenah pa nisva govorila, saj takrat nisem imel primerjave z ostalimi.
Torej - če ima kdo Alpha Innotec za radiatorsko ogrevanje, ga vabim, da se oglasi.
Če te zanima zgolj dotična...si najdeš dva, tri..., ki to montirajo jih poprosiš za obisk, izračun...s podkrepljenimi dejstvi na vprašanja....
Kolega ti lahko poda naslov prvega, drugi ti dajo svoje referenčne objekte ...ali primerljive tvojim potrebam....zadovoljni uporabniki, ti bodo ob pritisku na zvonec odprli, razkazali, povedali željeno ali tudi ne...željeno, zato je smisel obiska koga...Nezadovoljni, ti bojo ob odprtju vrat zmetali vse naprej..., samo k takim te itak nihče ne pošlje...
Ko pretehtaš dejstva, ter komur bolj verjameš...marsikaj povejo stranke njih...bo odločitev malce lažja...ali tudi ne...
Lp
Citirano s spletne strani zastopnika:

Cenovni razred toplotnih črpalk za najvišje zahteve

Zagotovo Vam ne bo žal doplačila 10% - 40%, glede na povprečno ponudbo v Sloveniji.
Vaša toplotna črpalka bo morala vzdržati dolgoletne hude obremenitve , zato povprečnosti ne bi smeli iskati.
Alpha InnoTec so nemške toplotne črpalke, kjer vedo, da kvalitetnih bližnjic pri toplotni črpalki na račun cene ne sme biti.

Citirano iz prospekta:

Modernizacija Gorjanc, Zvirče (SLO)
Leto izgradnje 1975
Ogrevana stanovanjska površina ca. 160 m2
Toplotna črpalka zrak/voda tip LW150H-A
Moč ogrevanja 10kW
Topla sanitarna voda s toplotno črpalko
Investicijski stroški za toplotno črpalko
(toplotna črpalka in solarni sistem)
ca. 24.000 Euro
Obratovalni stroški t.č./leto
ca. 672 Euro
Obratovalni stroški / m2
4,2 Euro
Obratovalni stroški/peč na k.olje x 1,0@/lit
ca. 3000 l kurilnega olja
Meni se pa to zdi zelo drago.
672€ je cca 13m drv. To imam jaz za 2 zimi in ogrevam vec kot 200m2.
Ok, ne moremo primerjati drv inTC.

In ce se vrnem spet na nesrecne IR ogrevanje :twisted: cca 1000€ letno pri investiciji manj kot 7000€... Torej za 17 let elektrike, brez servisnih stroskov...
In po katerem letu(desetletju) se ti potem teh 24.00€ vrne ?
Škoda da ni navedbe porabe TČ v kWh.
Poraba solarnega sistema in pomožne elektrike ogrevalnega sistema objekta in tople sanitarne vode pa lepo manjka?
Pa najbrž gre za talno gretje?
Medo, 670 evrov/leto za ogrevanje hiše in SV se ti zdi izjemno drago?? Za Z/V sistem?? Za 40 let staro bajto??

To je, pazi, 50 litrov kurilca na mesec? Za celo leto 600 litrov?

Fantje, lepo vas prosim no.
No pain, no gain.
medo9 Napisal:Meni se pa to zdi zelo drago.
672€ je cca 13m drv. To imam jaz za 2 zimi in ogrevam vec kot 200m2.
Ok, ne moremo primerjati drv inTC.

In ce se vrnem spet na nesrecne IR ogrevanje :twisted: cca 1000€ letno pri investiciji manj kot 7000€... Torej za 17 let elektrike, brez servisnih stroskov...
Ta recept bi pa rabil.Imam samo 180m2 koliko bi porabil drv za dve zimi,ogreval bi na 21/19sC.
Medo spregledal si, da je zraven solarni sistem...ne vemo točne cene ne enega ne drugega proizvoda...
Tč pa je sicer višjega cenovnega razreda, o kvaliteti naj sodijo poznavalci...
Če pa bi bral več o TČ je recimo največ investicij bilo ranga od cca6 do 11oooE, nekateri s kako kitajko celo 2-3000E...
Tako si prehitro potegnil zaključek.
Ravno tko nisi vzel v obzir, da je tvoj objekt dobro izolativen.
Naš recimo ni in napram kurilcu bo investicija 10.200E po letošnji 4ti sezoni na nuli....nadalje le v plus.
Drva so res cenejša , še cenejši sekanci..., s tem pa tudi povezanih nemalo drugih pogojev...plac, sposobnost ali volja- čas opravljanja stvari povezanih z drvmi..., kolko od tega imamo sami( gozd, razna orodja- stroji...nenazadnje tudi tečaj iz motorke, sekularja ni zanemarljiv...v primeru nesreč...), dimnik+ dimnikar.....itd, ipd...
Za naš objekt 1959l , 9 os. 200m2 ogrevanih prostorov, radiatorji ( več v starih porabah o z- v TČ) je bila 3 letna poraba od cca 880 do 1000E ...( všteta tudi poraba sanit. vode)
Ne upam si pomislit kolko bi bla z IR paneli , ter občutki pri tem...( ne pozabi, da sem lastnik savne z IR paneli, tko da me ala vermonti še neprepričajo....mimogrede povej zakaj ti IR savna ne sede...., čeprav hvališ panele...?)
Ni vse za vse in vsako prepričanje....
Lp
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=p6aQyfVgFrI[/url] -poglejte do konca, boste videli razliko porabe, slišali razliko hrupa,.. :oops: hitrost ventilatorja -saj ni res pa je Tongue
[url]httpunichr("58")//zeussolar-newunichr("46")nanospletunichr("46")net/e_files/vsebina/toplotne_crpalke/Toplotne_crpalke_prospekt_slounichr("46")pdf[/url]
delphi, sem že prej ta pdf našel in prečital -žal ni vseh informacij, čeprav verjamem v napisano, ne vemo skupnih kWh letno. Pa ne pozabi, da ima kolektorje.
Migaj Napisal:[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=p6aQyfVgFrI[/url] -poglejte do konca, boste videli razliko porabe, slišali razliko hrupa,.. :oops: hitrost ventilatorja -saj ni res pa je Tongue

Ne ti čez ptičkov petje glas!

:lol:
1 ... 5 6 7 8 9 ... 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi