PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Lunos prezračevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Da malce obudim temo...
Izkušnje z lokalnimi rekuperatorji?
Lunos , Prana sta mi predraga... Ni mi do ventilatorja za par deset evrov. Zanimiv mi je npr. [url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")akvaventunichr("46")si/si/rekuperatorji/1418-acrd100-akvavent-climtec-rd100-0000000001000unichr("46")html[/url] Kot prvo cene, saj sm pristn gorenc :mrgreen: (pa ni treba ''dajat odgovorov in pripomb'' na to..., temveč bit vprašanj... :!: ); drugo pa predvsem premer potrebne luknje. Večinoma so 160mm dalje, pri Micki pa je prevelika notranja škatla Idea drugače bi prišel v izbor...
Ima mogoče kdo dotičnega z linka , ali ve za kaj podobnega (identičnih cen), ter izkušnj?
Predvsem , če zadovoljivo opravljajo opisana poslanstva ? So db primerni deklariranim ali hrupnejši (primerjava je lohk hladilnik ; čeprav vem, da so tud ti precej različni....) ''Sm'' že tolk naglušen Smile , da našega Libherja ne slišim, od sestre Samsunga pa ne bi poslušal v svoji kuhinji....moteč (nadalje mogoč poiščem specifikacije db obeh...).Vem, da so večjega premera lohk tišji...
Izkušnje, katerih, cena ? Mogoče izkušnja z dotično firmo?
Ima kdo kaj takega?
Občutno ceneje od Lunosa in podobnih...

https://www.akvavent.si/si/rekuperatorji...01501.html
Je komu znano, kako se sinhronizirata 2 Lunosa e^2, mislim da istočasno obrneta smer.

Subvencije za Lunos so prejkoslej kriminal, ne moreš financirat firmo, ki tako nesramnk laže, izkoristek 93,6% ob teorezičnem maksimjmu 50%. Sicer so se pa sami ujeli, za križni rekuperator navajajo več kot 90, kar seveda ni res, je pa verjetno dvojni napram sistemu e^2.
In potem v oddaji Ambienti od 10min dalje naredijo nesramno nekorekten reklamni vložek.
https://4d.rtvslo.si/arhiv/ambienti/174653300
(17.11.2019 ob 10:55)kristjan1 Napisal: Ima kdo kaj takega?
Občutno ceneje od Lunosa in podobnih...

https://www.akvavent.si/si/rekuperatorji...01501.html

Vidim, da cene niso več s popustom. Pa ravno, ko sem se odločil za nakup Sad
Pozdrav!
(Nisem vsega bral)

Še moja zgodba:
Za 80 m2 -eno nadstropje v hiši sem dal 4 x e2 (kuhinja, kopalnica z wc, dnevna soba in spalnica) cena 2600e na ključ. (minus 500e subvencije)
Januar 2019
Dela ODLIČNO! Res ni poceni...samo to imaš na dolgi rok!!
Nekateri pri avtu izgubijo tako vsoto / leto..sicer vsak ve zase, kam bo "vtaknil" svoje €€ !!

Zrak je ITAK vedno svež!! Brez hladnega občutka!!
Za čez noč ga ugasnem za 8h, da nemoteno spimo (kljub temu, da se malenkostno sliši!)...nato se sam zažene in lavfa naslednjih  16h.
 Hladen zrak kljub vetru zunaj ne vdira-vsaj jaz ga ne zaznam!  Smrad od zunaj tudi ne pride notri (edino od soseda, ko zakuri, se dim kdaj "zapodi" ravno v cev, kjer je Lunos...takrat se začuti vonj dimnika. Če to opaazim, ga ugasnem za 30 min in je nato OK.) Zunaj poleg spalnice imamo pesjak...in kadar rex laja (cca 10 m od zračnika) se MANJ SLIŠI NOTRI, KOT Z STARIMI OKNI!! )

Na prvi stopnji prezrači- 15 m3/h ena enota...se pravi mi v dnevu 4 x zamenja volumen zraka v stanovanju! Več kot dovolj!
Kljub temu , da je v kopalnici tudi wc....ga takoj prezrači (zelo kratek čas) in ni nobenega smradu  po stanovanju!!
strošek el. energije = cca 10€/leto za 4x e2.

To sem vzel zaradi nastajanja plesni v spalnici.
(premalo smo zračili !....zato tudi investicija v Lunos, da bi z tem odpravili plesen)
Plesen se je pojavila po l 2010, ko smo stene pobeljene z apnom pokitali z izravnalno maso in pobelili z barvo. Pred L 2010 NI BILO NOBENE SLEDI O PLESNI NIKJER V HIŠI!!
Res da so bila stara okna, ki so "avtomatsko" prezračevala!
Ko smo januarja 2019 vgradili še plastična okna se je NA ŽALOST STANJE PLESNI ŠE POSLABŠALO!! (PREVELIKO TESNENJE IN PREMALO ZRAČENJA)
Se pravi je bilo prezračevanje na 1. stopnji (15 m3/h /enoto) PREMALO!!
Sedaj prezračujemo na 2 stopnji in še vsake toliko naredimo prepih po stanovanju.  Upam, da bo sedaj bolje!??
Je pa to LUKSUZ...katerega se plača!!!
KOt je že nekdo omenil...si ne predstavljam več, da bi moral 2-3x/dan odpirati vsa okna, "kajlat" vrata itd....na koncu pa še kdaj pa kdaj pozabim-o na odprto okno v spalnici!! Ufff.....brrrrr, ko se gre spat!! Tongue

Lunos bom testiral še kršno leto...in če bom zadovoljen (še naprej)...ga vgradim še v mansardo!.

LP.
(27.12.2019 ob 14:31)Palba Napisal: Pozdrav!
(Nisem vsega bral)

Še moja zgodba:
Za 80 m2 -eno nadstropje v hiši sem dal 4 x e2 (kuhinja, kopalnica z wc, dnevna soba in spalnica) cena 2600e na ključ. (minus 500e subvencije)
Januar 2019
Nekateri pri avtu izgubijo tako vsoto / leto..sicer vsak ve zase, kam bo "vtaknil" svoje €€ !!

Za čez noč ga ugasnem za 8h, da nemoteno spimo (kljub temu, da se malenkostno sliši!)...nato se sam zažene in lavfa naslednjih  16h.
 Hladen zrak kljub vetru zunaj ne vdira-vsaj jaz ga ne zaznam!  Smrad od zunaj tudi ne pride notri (edino od soseda, ko zakuri, se dim kdaj "zapodi" ravno v cev, kjer je Lunos...takrat se začuti vonj dimnika. Če to opaazim, ga ugasnem za 30 min in je nato OK.) Zunaj poleg spalnice imamo pesjak...in kadar rex laja (cca 10 m od zračnika) se MANJ SLIŠI NOTRI, KOT Z STARIMI OKNI!! )

Na prvi stopnji prezrači- 15 m3/h ena enota...se pravi mi v dnevu 4 x zamenja volumen zraka v stanovanju! Več kot dovolj!
Kljub temu , da je v kopalnici tudi wc....ga takoj prezrači (zelo kratek čas) in ni nobenega smradu  po stanovanju!!

(premalo smo zračili !....zato tudi investicija v Lunos, da bi z tem odpravili plesen)
Plesen se je pojavila po l 2010, ko smo stene pobeljene z apnom pokitali z izravnalno maso in pobelili z barvo. Pred L 2010 NI BILO NOBENE SLEDI O PLESNI NIKJER V HIŠI!!
Ko smo januarja 2019 vgradili še plastična okna se je NA ŽALOST STANJE PLESNI ŠE POSLABŠALO!! (PREVELIKO TESNENJE IN PREMALO ZRAČENJA)
Sedaj prezračujemo na 2 stopnji in še vsake toliko naredimo prepih po stanovanju.  Upam, da bo sedaj bolje!??
KOt je že nekdo omenil...si ne predstavljam več, da bi moral 2-3x/dan odpirati vsa okna, "kajlat" vrata itd....na koncu pa še kdaj pa kdaj pozabim-o na odprto okno v spalnici!! Ufff.....brrrrr, ko se gre spat!! Tongue

Lunos bom testiral še kršno leto...in če bom zadovoljen (še naprej)...ga vgradim še v mansardo!.

LP.

Takšne izkušnje imamo tudi mi z Lunosom, zadovoljni z delovanjem rešili smo se plesni.
Ampak kot si napisal na ključ sem imel dogovor tudi jaz...
AMPAK NE MOREŠ VERJET.
Plačal po predračunu polno ceno kot je bilo dogovorjeno, drugače sploh ne pridejo, seveda z njihovim delom.... in potem dobim čez mesec dni da mi bodo dali izvršbo, če ne poravnam računa v celoti...to je še dodatnih 25€ za dodatno delo...nevem zakaj sem plačal MONTAŽO IN OSTALA DELA  potem pa dobim grožnje z izvršbo...v glavnem sem plačal, ker nočem bit nikomur dolžen....samo reklamo so si pa res naredili slabo...tako da pozor. 
Sam seveda bom urgiral pri pristojnih organih pa če je 25€, temu se reče nateg.
Pa lp
(27.12.2019 ob 14:31)Palba Napisal: Pozdrav!
(Nisem vsega bral)

Še moja zgodba:
Januar 2019

LP.
Palba a ti si Lunosu plačal 2600€ in dobil od ekosklada še 500€? Meni so namreč dali ponudbo za par za 1875 € v decemberski kvazi akciji 1000€ popusta. 
Besedilo v ponudbi pa, v stilu; nakažite celoten znesek in potem se bomo pogovarjali naprej. Ogled objekta ni potreben.
Wtf. 
bomber111 ....DRŽI!!
4x e2 z montažo-na KLJUČ ME je prišlo 2600€!  Od eko sklada semdobil 500€ nazaj-   :shy: :D
(edino el, vodnike sem razpeljal in kupil sam!) 

Najhuje je pri nas (glede plesni) v prehodnjem obdobju!! Se pravi na jesen proti zimi...hladne stene, kuri se samo ob večerih malo, očitno še premalo zračenja!  :s
Bomo videli z leti !! :)
Pozdrav

nam so lokalni rekuperatorj e2 umestili v kurilnico. Je to smiselno, glede na to da bomo imeli noter toplotno črpalko za ogrevanje, pralno sušilni stroj itd.. Vse naprave proizvajajo toploto in se mi ne zdi logično da bi moralo vpihovati topel svež zrak. Kaj vi menite?
Pozdravljeni,

Lunos e2 ter silvento enote imamo  v uporabi  4 leta. Silvento enote so dobre, opremljene z kvalitetnim ventilatorjem. Enote e2 za vetrovna območja (burja na primorskem) niso primerne. Ob sunku vetra se začuti vdor hladnega zraka (kljub vsem njihovim dušilcem in penicam). Vsako leto ena od e2 enot »podleže« vetru. Enota začne brneti (zame moteče). Sledi servis, za kar sem že naveličan. e2 enota ima vgrajen dvosmerni »računalniški ventilator« proizvajalca EBM-PAPST (oznaka Vario Pro 4412 FGMAR) z navadnimi »vapo« drsnimi ležaji. Ventilator je njihova »tajna komponenta«, ki se je ne da nikjer kupiti. Baje jih proizvajajo pri nas v Sloveniji. Tako, da govor o neki dolgoročni investiciji je zagotovo odveč. Za novogradnjo bi se odločil samo za lokalno rekuperacijo.

Lep pozdrav,
Vojko
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi