23.1.2017 ob 21:56
Zadevo lahko zbrises?
smrdo Napisal:Kje si potegnil 15c/kWh za štrom? Morda če 100% porabiš v visoki tarifi pri dragem ponudniku. Pri 50:50% VT:NT pri GENi je 1kWh točno 10c.Migaj Napisal:Na letni ravni ob vložku ene kWh ure elektrike dobiš ccaTorej pri ceni 0.15€na kwh elektrike je toplote 1kwh 0.05€
- pri zrak/voda 2,5 do 3,0
- pri zdemlja/voda 3,0 do 4,0
- pri voda/voda pa 3,5 do 5,0
Peleti bom vzel sredino torej 4.7kwh/kg
To znasa 0.0404 ce se to delim z izkoristkom moje peci ki je 91%
0.0404€/0.91 =0.444€
Sklep. Za mene in moje pogoje so peleti cenejsi. Zdaj pa si dajte duska.
smrdo Napisal:Kaj prispevkov in davkov trosarin omreznine za TC NI treba placat?Očitno si nesposoben izračunati ceno kWh. Nič ni izmišljeno, izračunano je direktno iz decembrske položnice od GENI, s 100% vsemi postavkami, vezanimi na kWh, vključno z DDV.
Informativni cenik pri gen-i kaze da je cena ta TC 0.14€
Zakaj si izmisljate zadeve da vam ni treba placat.
Energetik81 Napisal:smrdo Napisal:Kaj prispevkov in davkov trosarin omreznine za TC NI treba placat?Očitno si nesposoben izračunati ceno kWh. Nič ni izmišljeno, izračunano je direktno iz decembrske položnice od GENI, s 100% vsemi postavkami, vezanimi na kWh, vključno z DDV.
Informativni cenik pri gen-i kaze da je cena ta TC 0.14€
Zakaj si izmisljate zadeve da vam ni treba placat.
@Migaj: teh 13€ bi plačal tudi če vržeš TČ v smeti in se ogrevaš na pelete/sekance/UNP, ali pa če sediš v temi pri 0°C v spalnici. Še enkrat, napačno je če jih jemlješ pri primerjavi energentov.
smrdo Napisal:Torej pri ceni 0.15€na kwh elektrike je toplote 1kwh 0.05€Še pri EE vzemi sredino
Peleti bom vzel sredino torej 4.7kwh/kg