bozgom
Čaki mal, pa jaz pišem o dveh dratih ne o treh. Kje jaz združujem PE in N?
Do izpada ničelnega vodnika v primeru, ki sem ga opisal pride lahko :
-v razdelilniku ali na trasi od razdelilnika do porabnika
-v vtičnici sami – tu pa sta sedaj dve možnosti:
-prekine se lahko dovodna nula kot taka v celoti, ko bo npr. padla ven iz tistega ozemljitvenega kontakta
-prekine se lahko povezava od PE kontakta do puše z N priklučkom za vtikač. Pri čemer potem tista na ozemljitev priključena nula v celoti vrši TN-C zaščito oziroma porabnik v takem primeru ne bo deloval, bo pa vsaj ustrezno varovan/ničen in do neke nevarnosti dotika vsaj v tem primeru ne more priti.
In v čem je razlika med opisanim in vtičnico z zgolj dvema po tvoje pravilno priključenima dratoma? Scenarija, kdaj, kje in na kateri točki instalacije pa se (bo) to lahko zgodi pa ne moreva midva pisat. A ja, če pri tebi nula pade ven potem ne pride do tega, kar meni očitaš?? Daj no.
Poskus s peglajznom sem preživel. Ne vem, kako peglo sicer imaš, pri meni ohm meter kaže merjeno najprej ohmsko v nepriključenem stanju čistih 0,00 Ω proti L kot tudi N kontaktu. Pri meritvi na peglajzen priključeno fazo z odključenim ničelnim vodnikom mi pa instrument merjeno med kovinsko likalno površino likalnika in tisto odključeno nulo prikaže celih 0,00V. Verjetno je to krivo, da sem še živ.
Ampak pustimo to. Imaš pa spodaj eno “zanimivost” iz tehnične smernice TSG-N-002:2013, ki ponovno dokazuje koliko o tem v bistvu veš. Ne veš pa nič. Ali pa je nisi niti malo pogledal.
Pa še ena tvoja nebuloza brez primere:
Citat:Ti resno misliš, da ti bo kak elektrotehnik narisal tako shemo in jo dal v tehniške smernice?
Saj si to zapisal danes ob 18:20? Ali se mi samo zdi? Bozgom, oprosti za tole, ampak v tehnični smernici je zapisano (narisano) natanko to o čemer pišem. Upam da si toliko električno pismen in boš znal tisto "prebrati". Nisem se mogel zadržati, ampak tu si ga krepko usral. Mene bi bilo sram. Po tvoje kaže so tehnično smernico sestavljali sami kreteni, ker drugače ne vem, kako se je moj predlagani način priključitve vtičnice znašel v njej.
Bo sedaj dovolj?