PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ir paneli DA ali NE?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Napačno si zastopila poste na tem forumu....uporabniki niso izrazito proti, zgolj vedo o čem pišejo in ne olepšujejo zadev :wink:. Je pa škoda spraševati za nekaj kar se vidi, da ti diši imeti.
Kupi in potem poročaj kaj in kako, vsi bodo veseli mnenj uporabnikov, tudi bodoči potencialni kupci. Iz prve roke izvedeti kaj kako je najboljše. 1400€/sezono ogrevanja ni in nikoli ne bo 120-140€ / ogrevalni mesec. Če zavračaš klime ipd, potem imaš dovolj šuške za eksperiment.
Samo-enim se pa zares da prepričevati prepričanega.

PS včasih imam občutek da takšne teme odpirajo prodajalci, kateri si izmislijo zgodbo in potem na vse možne načine prepričujejo kako so paneli edina in daleeeč najcenejša rešitev.
Pojdi in kupi, kar si se odločila.

Na srečo dostopa do mojega tošlna nimaš.
Čudno in trmasto ženšče si ti!
Vse kar smo ti tukaj napisali drži in so dejstva s katerimi ti hočemo samo pomagat, da boš tvoje € čim bolj pametno porabila. Ampak ti bi z glavo skozi zid, ti bi goljufala fiziko, trmasto vstrajaš na dobesedno blesavih rešitvah...
Sicer pa denar je tvoj, lahko ga tudi zakuriš, če misliš da boš s tem dvignila bivalno temperaturo
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Poznam primer, hisa zgrajena 2017, Miklavz na dravskem polju, cca 190m2. Izolacija fasade 15cm, streha 25cm, dobra okna itd. Ogrevajo z IR paneli. Paneli za komplet hiso so jih stali okrog 7000€. Lastnik hise je pred prvo kurilno sezono bil suveren, da bodo porabili manj kot s TC, ker bi naj kot pravi @snapchat samo dogrevali, ko je hisa enkrat ogreta na bivalno T. Nekaj casa se je hvalil s poloznicami, ki so res bile okrog 80€ na mesec ampak je revez placeval po pavsalu. Ko je dobil poracun, ga je skoraj kap. Od takrat sploh ne omenja vec ne panelov ne poloznic. Znanec pravi, da bi naj dobili se 800€ poracuna in, da so pred letosnjo zimo kupili kamin. Druge moznosti sploh imeli niso, ker kurilnice nimajo, prav tako ni talnega gretja ali razvoda za radiatorje. Itak, da svoje zmote ni in nebo priznal, ce bi ga kdo vprasal, bi se verjetno se pohvalil, da so s porabo zadovoljni.
Tata, da se umiješam.....
Fantje kapo dol za prepričevanje prepričanega.
Morda super varčno IR zvezdnato nebo, pri nas se dobro obnese in še strehe ni bilo potrebno izolirati, celo izolacijo sem podaril sosedu, ki se ogreva na toplotno.
Verjetno smo tako zadovoljni zaradi varčnih brezžičnih termostatov, ki so primerni tudi za vtaknit v .........(kurjo župco).
Sem misli, da ne bom nikoli komentiral IR (razen v savni), pa mi je tole tako očitna reklama, domiselno začeta, ali pa še polna luna drži (tudi mene).
LP.
"Itak, da svoje zmote ni in ne bo priznal..." tu je Popson31 zadel žebljico na glavico. Res redkokdo prizna...

V kolikor je tole reklama, je svoje doseženo. Pozornost! Kak bedak se bo morda le ujel...

Zemlja je ploščata...
No ja, razen če ni službe menjala, potem je tole kar resna zadeva.
Sicer gre malo podvomiti v zdravje, ampak reklama pa mislim da to ni.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Pa saj ima po eni strani @Snapchat prav!

1.toplovod ne, ker je predrag
2.peleti ne, ker je slišala za slabo izkušnjo v službi
3.drva ne (pravi njen dec)
4.T.Č. ne, ker je njen "budžet" prenizek

Jaz mislim da ji po malem zmanjkuje opcij! Ostaneta še K.O. in plin, ter seveda najbolj "komot" varianta, IR! 8)

P.S. Kapo dol forumašem! Ste se "vsuli" pomagat, sam kaj ko je trmasta kot.... Confusedhock:
Mislim, da celo reklama ni!
Pa isto si napisal glede reklame! Confusedhock: Jaz sem prej imel tole v glavi kot ti, samo napisal sem pppooočččaaasssiii! Ti briši, ker drugače bodo mislili, da prepisujem! 8)
Glede na to, da na drva ne želijo kurit, sta dve opciji. Ena, ki jo je predlagal Sasapo-nakup nizkotemp. oljne peči preko Bolhe, kjer jih praktično talajo, druga bolj smotrna in dobrodošla tudi poleti - ogrevanje z klimami.
Glede ogrevanja z TČ za katero pa ni denarja pa velja pravilo, slabše je bajta izolirana, prej se invensticija povrne. Se pa za vsako hišo najde ustrezen tip črpalke, ne glede na izolacijo, če pa imaš ustrezno veliko površino radiatorjev (kar v njenem primeru ni, se pa da spremenit), pa sploh ne moreš bincnit mimo.
Ok fantje. Prav.
Popson31 hvala za primer. Ravno tega se bojim- da te prezadovoljne stranke nimajo elektrike po dejanski porabi in so zadaj še poračuni.
Ostalo ne bom komentirala. Saj da mi priporočaš klimo za gretje medetažne gradnje je jasno, koliko je nekaterim zadeva znana.
Pelete mi dejansko vsi priporočajo ampak vam povem službeno imamo različna ogrevanja (delam na tem področju vendar bolj pisarniško) ampak edine probleme (in ne male, še zlasti pa ne poceni) imamo s peletno pečjo in to znane znamke! Ob tem, da dvakrat letno testiramo pelete, ki zaradi ekosklada morajo biti A klase.

In dejansko ne vem kaj investirati v ogrevanje z budgetom do 7000 €. Peč bi že kupila novo - dokupiti je potrebno še grelec vode, zamenjati večino dotrajanih radiatorjev po hiši, poleg tega imam radiatorje umaknjene v steni in pokrite s polico - pri trenutnih radiatorjih (rebrastih) to ne moti preveč, za novejše bi morali predelati. Investicija ne bo cenejša od 10.000 € pa če še bolj prosim znance (uradne izvajalce) za popuste. Toplotna črpalka bo draga za to površino, obstoječi radiatorji so premajhni za take sobe, kar pomeni, da bi morala dodatne montirati, kar tudi pomeni (na hitro) 500 €/komad.
In ja, lahko je s polnimi denarnicami pametovat. Glede na to, da sva hišo ravno kupila in je tole ogrevanje padlo mimo naju (oz. lani je bilo polovično temu) pa je treba reševati kakor vem in znam.

In ne bom več pisala, zaradi mene temo lahko zaprete. Ne vem ali je še luna ampak sigurno pa ne bom brala zajebavanja.
xavi Napisal:Glede na to, da na drva ne želijo kurit, sta dve opciji. Ena, ki jo je predlagal Sasapo-nakup nizkotemp. oljne peči preko Bolhe, kjer jih praktično talajo, druga bolj smotrna in dobrodošla tudi poleti - ogrevanje z klimami.
Glede ogrevanja z TČ za katero pa ni denarja pa velja pravilo, slabše je bajta izolirana, prej se invensticija povrne. Se pa za vsako hišo najde ustrezen tip črpalke, ne glede na izolacijo, če pa imaš ustrezno veliko površino radiatorjev (kar v njenem primeru ni, se pa da spremenit), pa sploh ne moreš bincnit mimo.

Je to investicija do 7000 €? Ker več žal nimamo. Kreditno pa ne gre več. Ker če je, jo rade volje montiram. Rešitev rabim najti do naslednje sezone in dejansko mi voda teče v grlo.

Drva ostajajo prioriteta oz. olje - v hiši je kombinirana peč.
@snapchat, ce imate na voljo 7000€, je po moje bolj pametno, da jih namenite v izolacijo fasade. Mogoce vam bo nekaj malega se zmanjkalo da bo fasada gotova, lahko pa nalepite samo stiropor, mrezica in lepilo. Zakljucni sloj pa ko bo denar. Verjemi, na ta nacin boste tudi s sistemom ogrevanja, ki ga imate sedaj stroske obcutno zmanjsali in imeli v hisi normalnih 22 stopinj. Na vrat na nos menjavat sistem ogrevanja v neizolirani hisi ni glih pametno. Cist mozno je, da bo na koncu to vstran vrzen denar.

PS: v drugi temi si sprasevala za okna. Kolk imate denarja na voljo za menjavo oken? Kaj pa, ce vzamete res najcenejso varianto oken, se tu nekaj prihranite, razliko dodate tistim 7000€ in bo ze skoraj za celo fasado. Jager ima sisteme fasade za 10€ na m2 do zakljucnega sloja. Jaz bi dobro razmislil na vasem mestu.
Popson - fasada nas pride enkrat toliko.

Po mojem bomo veliko rešili že z okni. Ker zaradi krčenja lesa piha pod policami v hišo.

Sem pa šla sedaj gledati peči na pelete. Kakšno moč približno rabim gledati in kakšna je poraba peletov? Ker vidim da pride 15 kg peletov cca. 300 € - za koliko časa približno je to ob tej porabi?
Mogoče bi pregledala še to varianto in postopoma sanirala notranje radiatorje in nameščala nove.
1 ... 4 5 6 7 8 ... 20 Pojdi na stran 
Iskanje po temi