PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kaj pa Stilmetal?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aha, da ga imaš odprtega 24/7 v kurilnici pa ni budalaština?
Zaključek, da je neumno po nepotrebnem hladiti kurilnico (z mrzlim zimskim zrakom).

Še zadnje vprašanje. Trdiš, da pri zaprtem oknu (v času ko STČ ne deluje) v kurilnici ne bi bila višja temperatura kot je sedaj pri odprtem 24/7?

Fijuuuu .. RESK!!!
Zvizzz ... BAM!!!
MikMik Napisal:Aha, da ga imaš odprtega 24/7 v kurilnici pa ni budalaština?
Ne.
Citat:Zaključek, da je neumno po nepotrebnem hladiti kurilnico (z mrzlim zimskim zrakom).
Pravilen zaključek se glasi, da bi bila neumnost kakorkoli omejevati pritok zraka v prostor, če je odtok speljan ven.

Citat:Še zadnje vprašanje. Trdiš, da pri zaprtem oknu (v času ko STČ ne deluje) v kurilnici ne bi bila višja temperatura kot je sedaj pri odprtem 24/7?
Ne bistveno, vsekakor pa ne toliko, da bi to bistveno vplivalo na izkoristek STČ. Nakup kakršnekoli lopute cenovno ni upravičeno. Saj veš, flaša pa to ...

Fijuuuu .. RESK!!!
Zvizzz ... BAM!!!
Zakaj ni budalaština?
Ko STČ potrebuje zrak se loputa odpre, ko ga ne pa je zaprta. Kdo tukaj kaj omejuje?
No seveda loputa omejuje hlajenje kurilnice, kar pa je za izkoristek STČ pozitivno.
Aha ne bistveno. Kje pa je zate ta meja? Tukaj pravite, da šteje vsak €.
20€ pa tudi ni toliko. Ti že za en izračun želiš100€.
Flaša pa ima v primeru lopute luknjo na obeh koncih.

Fijuuuu .. RESK!!!
Zvizzz ... BAM!!!
MikMik Napisal:Zakaj ni budalaština?
Zaradi zakonov fizike.
Citat:Ko STČ potrebuje zrak se loputa odpre, ko ga ne pa je zaprta. Kdo tukaj kaj omejuje?
Ni potrebe po loputah sploh, omejujejo lopute.
Citat:No seveda loputa omejuje hlajenje kurilnice, kar pa je za izkoristek STČ pozitivno.
Ne, flaša pa to ...
Citat:Aha ne bistveno. Kje pa je zate ta meja? Tukaj pravite, da šteje vsak €.
Kjer cena prihranka v nekem normalnem času obratovanja preseže ceno investicije, tam je meja.
Citat:Flaša pa ima v primeru lopute luknjo na obeh koncih.
A ti bi mel dve loputi? Al kako bi mel dve luknji? Spet si me zgubu.
Fijuuuu .. RESK!!!
Zvizzz ... BAM!!!
Katerih zakonov?
Kakšen vpliv ima lupota na STČ, ko le ta ne deluje?
Ko STČ deluje pa je loputa odprta, zato zrak skozi izpih ven in skozi loputo not.

Vleči se ven kolikor hočeš, ne bo ti uspelo.

Fijuuuu .. RESK!!!
Zvizzz ... BAM!!!
No, vsaj iz glupe trditve, da bi bilo nujno treba zapreti okno, si prišel do glupe trditve, da nujno rabim električno loputo. Čeprav se sliši glupo, je to vseeno napredek. Zdaj vsaj veš, da je odprto okno potrebno in koristno. Čeprav si na začetku trdil nasprotno.

Vlečem ven? Kam? Iz česa bi se mi pa bilo treba ven vlečt?
Ne odgovoriš na vprašanja. Povej katerih zakonov?
No, vsaj iz glupe trditve, da bi bilo nujno treba zapreti okno, si prišel do glupe trditve, da nujno rabim električno loputo. Čeprav se sliši glupo, je to vseeno napredek. Zdaj vsaj veš, da je odprto okno potrebno in koristno. Čeprav si na začetku trdil nasprotno.
Od kje jemlješ to teorijo??? in od kdaj si preklopil iz bojlerja na TČ????
Moja kurilnica ima 2 z besedo dva preboja fi 180 brez kakršnih loput in nevem kaj še in pozimi izrablja topel zrak kurilnice katerega piha ven iz hiše. Na zunanji steni je še zračnik fi 100 za dovod zraka peči in čisto zadostuje delovanju TČ, za aegrevanje vode brez, da drastično ohladi kurilnico. Sama kurilnica zidovi in zrak v njej zadostuje za normalno delovanje TČ.
mikibutnglava daj raje montiraj te tvoje lopute v tvojo kurilnico, da jo boš bolje zračil zaradi smrdeče nafte!!!
Sprenevedanje, menjavanje tem, nobenega konkretnega odgovora,..., vse to je dokaz, da se vlečeš ven.

Reciva bobu bob.

- Se strinjaš, da ima STČ pri višji temp. večji COP? DA/NE

- Se strinjaš, da v zimskem času odprto okno 24/7 ohlaja kurilnico? DA/NE

- Loputa se odpre le takrat ko STČ deluje, drugače pa je zaprta in s tem
preprečuje ohlajanje kurilnice. Kakšna je zaradi tega temp. v kurilnici v
primerjavi s 24/7 odprtim oknom? VIŠJA/NIŽJA

- Loputa se odpira/zapira glede na delovanje STČ. Ali loputa kakorkoli
preprečuje/omejuje pretok zraka? DA/NE

- Zakaj je odprto okno 24/7 v stanovanju budalaština v kurilnici pa ne? Kateri
fizikalni zakoni to trditev podpirajo? Razloži.
peleti12 Napisal:Moja kurilnica ima 2 z besedo dva preboja fi 180 brez kakršnih loput in nevem kaj še in pozimi izrablja topel zrak kurilnice katerega piha ven iz hiše. Na zunanji steni je še zračnik fi 100 za dovod zraka peči in čisto zadostuje delovanju TČ, za aegrevanje vode brez, da drastično ohladi kurilnico. Sama kurilnica zidovi in zrak v njej zadostuje za normalno delovanje TČ.
mikibutnglava daj raje montiraj te tvoje lopute v tvojo kurilnico, da jo boš bolje zračil zaradi smrdeče nafte!!!
- Ohladi pa jo kajne?

- Oddušek speljan ven dela čudeže...

ps. Imaš sesalec kateri prečrpa 1000kg pelet v 10min?
MikMik Napisal:Sprenevedanje, menjavanje tem, nobenega konkretnega odgovora,..., vse to je dokaz, da se vlečeš ven.
Kako naj se vlečem ven, če se nimam iz česa potegnit ven. Sprenevedaš, menjaš teme in spreminjaš svoje trditve edino le ti. Iz trditve, da bi bilo bolje za moj sistem zapreti okno, si spremenil v trditev, da je rešitev za moj sistem električna loputa.
Citat:Reciva bobu bob.
Čas bi že bil. Tole tvoje jokanje ni nikomur več smešno, naporen si in brezvezen za branje, nihče več ne bere te teme. Zakaj? Ker si jo naredil brezvezno. Čakam samo še to, da se naveličaš dokazovat svojo neumnost, da napišem še enkrat kaj potrebujem, če kdo slučajno ima servisna navodila za stilmetal peč.
Citat:- Se strinjaš, da ima STČ pri višji temp. večji COP? DA/NE
Se strinjam, seveda. A odgovora na bistvo mi še nisi postregel. Kako načrtuješ, da mi boš segrel neizolirano klet izven t. ovoja na 24 stopinj? Sanjaš miško o koruzi ki jo ni.

Citat:- Se strinjaš, da v zimskem času odprto okno 24/7 ohlaja kurilnico? DA/NE
Seveda se strinjam. Takoj ko STČ zalaufa, se mi klet opazno shladi. Ko ne laufa pa okno ne ohlaja v tolikšni meri, da bi bilo to bistveno za izkoristek STČ. Če bi že imel namen dat še kaj denarja v kurilnico, to zagotovo ne bi bile električne lopute.

Citat:- Loputa se odpre le takrat ko STČ deluje, drugače pa je zaprta in s tem
preprečuje ohlajanje kurilnice. Kakšna je zaradi tega temp. v kurilnici v
primerjavi s 24/7 odprtim oknom? VIŠJA/NIŽJA
Nižja. Ker bi peč na pelete brez dotoka zraka nehala gret.

Citat:- Loputa se odpira/zapira glede na delovanje STČ. Ali loputa kakorkoli
preprečuje/omejuje pretok zraka? DA/NE
Seveda, za vsako loputo imaš tudi med tehničnimi karakteristikami napisano, kolikšen upor zraka povzroča sama loputa.

Citat:- Zakaj je odprto okno 24/7 v stanovanju budalaština v kurilnici pa ne? Kateri
fizikalni zakoni to trditev podpirajo? Razloži.
Glej zgoraj in prejšnje poste, vse razloženo že parkrat. Pač ne razumeš, ker ti osnov manjka. Deal with it. Če ti razložim še ne vem kolikokrat, bo še vedno isto.
Očitno sem ga mikija zmatral, pa probajmo zdaj, če mi ne bo spet zasmetil .....

Ali ima kdo "servisna" navodila za stilmetal pelet eco smart 35kw? Rad bi znižal temperaturo pri kateri se kotel vključi iz 58 na 56. Pumpo mi izključi pri 60, kotel pa znova zažene pri 58, kar pa je premalo razlike, za 2klitrov zalogovnika. Zaenkrat je namreč vezava in avtomatika ostala še iz časa kotla na drva. Se da te temperature kako nastavit?
doli Napisal:Se strinjam, seveda. A odgovora na bistvo mi še nisi postregel. Kako načrtuješ, da mi boš segrel neizolirano klet izven t. ovoja na 24 stopinj? Sanjaš miško o koruzi ki jo ni.
Temp. v kurilnici bo zagotovo višja, če okno ne bo odprto 24/7. To trži 100%. Zato bo tudi COP STČ višji. Tudi to drži 100%. Nasprotuješ ali boš rekel, da višji COP ni omembe vreden?

doli Napisal:Seveda se strinjam. Takoj ko STČ zalaufa, se mi klet opazno shladi. Ko ne laufa pa okno ne ohlaja v tolikšni meri, da bi bilo to bistveno za izkoristek STČ. Če bi že imel namen dat še kaj denarja v kurilnico, to zagotovo ne bi bile električne lopute.
Je pa zaradi odprtega okna 24/7 temp. v kurilnici nižja in posledično COP STČ nižji. To drži 100%. Se strinjaš ali bo razlika v COPu zopet ne omembe vredna?

doli Napisal:Nižja. Ker bi peč na pelete brez dotoka zraka nehala gret.
Še vedno se ne zavedaš, da tvoja kurilnica pač ni hermetično zaprta.

doli Napisal:Seveda, za vsako loputo imaš tudi med tehničnimi karakteristikami napisano, kolikšen upor zraka povzroča sama loputa.
Kot ti rad praviš, tako majhen upor ni omembe vreden.

doli Napisal:Glej zgoraj in prejšnje poste, vse razloženo že parkrat. Pač ne razumeš, ker ti osnov manjka. Deal with it. Če ti razložim še ne vem kolikokrat, bo še vedno isto.
Kateri fizikalni zakoni? Konkretnega odgovora ne bo? Muca pojedla jezik?

Fijuuuu .. RESK!!!
Zvizzz ... BAM!!!

BAM!!! BAM!!! BAM!!!

Priložene datoteke
.jpg   COP.jpg (Velikost: 91,86 KB / Prenosi: 273)
1 ... 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi