PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Velik problem s centralnim gretjem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Verjamem, da je treba rešiti situacijo pred nastopom ostrejše zime oziroma nižjih temperatur. Me pa zmrazi dejstvo, da leta 2016 pri vsej tehnologiji in spleta nekoga še zebe oziroma ima v stanovanju previsoko vlažnost. Ali je na delu šalabajzarstvo z namenom molsti stranko v nedogled ali pa so bili mojstrski izpiti plačani pod mizo.
Bližnjic ni, in dandanes je energent iste kalorične vrednosti kot pred tisoč, 100 ali 20 leti samo njegova lastnost -energetska učinkovitost se zaradi zmanjšanja energetskih izgub, dandanes zaradi tehnološke dovršenosti in spoznanja njegova sama vrednost potemtakem samo povišuje, kljub osebnemu vsakodnevnemu žrtvovanju.
Prav vsak, mojster pa bi moral odkloniti delo, katerega izvedba ( zaradi naročnikove spremembe izvedbe ) ne zagotavlja uspešnega oziroma dandanašnjega standarda ogrevanja.
Potem je res s pretokom težava, si preveril nepovraten ventil nad črpalko. Črpalko na max in izklopljeno regulacijo (mislim to na črpalki). Poslušaj pretok, potem pa zapiraj ventil pri črpalki, če se zvok ne spremeni, skoraj zagotovo pomeni, da črpalka pumpa v prazno... Kar bi lahko pomenilo da je zapikala ta loputa. Pri sosedu imajo točno to težavo, a so sedaj že navajeni in v začetku sezone tolčejo po njem dokler ne spusti :S
Ne vem ali je že bilo omenjeno, a bi sam preveril še to..
Na radijatorskih ventilih, kjer se privijači termostaska glava.. Pod njo (jo je potrebno odvijičiti) so označene številke in plastika z oznako, ki jo lahko vrtiš. Preveri, če ni slučajno na 0 namesto 5 ali podobno, ker tako omejuje pretok. Vsaj pri Herz VUA ventilih je tako.
Hvala za vso pomoč.

Glede nepovratnega ventila ... je to v tistem odebeljenem delu instalacije nad črpalko? Črpalka pomoje ne dela v prazno, saj se toplota širi na vse strani, kot sem napisal. Včasih je bilo samo to drugače, da je povratna voda postala hitreje topla, oz. dobila podobno temperaturo kot topli vod.

Tudi voda v zalogovniku/bojlerju se greje občutno dlje časa. Temperatura notri (storage tank temperature) je po gretju radiatorjev konstantno okoli 34 stopinj, vodo pa naj bi segrel na 55.

Zdej pa številke: ko sem dal na 26 stopinj v prostoru in je do konca odprlo ventil in črpalko, je bilo po eni uri situacija: odhodna voda okoli 47 stopinj, prihodna okoli 35, radiatorji tako-tako. Krivulja v peči je popravljena na 1.4, torej naj bi dosegalo višje temperature (v odvisnosti od zunanje temperature). Še vedno je najmanj topel visoki radiator v otroški sobi (180x60 cm), na hodniku sta oba visoka (160 cm) bolj topla, v starem delu stanovanja pa se najmanj zgreje veliki radiator (cca 120x100 cm).
S 40C vodo ne boš nikoli in nikdar imel vročih radiatorjev, daj si že enkrat dopovedati. Nastavi na 60C izhodno iz peči in bodo. Pa jaz osebno bi napravil bypass mimo zalogovnika, ker je samo zapravljanje olja, nič drugega - edino, če je uporabljan za sanitarno vodo, kar pa je tudi potratno do amena v primerjavi s čisto običajnim električnim bojlerjem, ki potroši za mogoče 15€ elektrike mesečno (olja pa 100% zapraviš veliko, veliko več).
ufffff...ne bo dost: (15€) tud če samo zgornji del bojlerja greješ(200-300lit) je to 30+€ na KO pa 50lit/mesec (40€).....mogoče v bloku kak novejši 80litrski res porabi tako kot si napisal cca do 15€
aleš.h Napisal:S 40C vodo ne boš nikoli in nikdar imel vročih radiatorjev
40° so lepo topli bi rekli_ali več kot "mlačni" in manj kot "vroči" :lol:
...problem pri njem je, ker niso topli po celi povšini (pri meni je sedaj vtok 33° in so mlačni po celi površini, res pa OČ dela non.stop na polno -skala od 1-7 mam na 7))
Matjaz_Z Napisal:Hvala za vso pomoč.

Glede nepovratnega ventila ... je to v tistem odebeljenem delu instalacije nad črpalko? Črpalka pomoje ne dela v prazno, saj se toplota širi na vse strani, kot sem napisal. Včasih je bilo samo to drugače, da je povratna voda postala hitreje topla, oz. dobila podobno temperaturo kot topli vod.

Tudi voda v zalogovniku/bojlerju se greje občutno dlje časa. Temperatura notri (storage tank temperature) je po gretju radiatorjev konstantno okoli 34 stopinj, vodo pa naj bi segrel na 55.

Zdej pa številke: ko sem dal na 26 stopinj v prostoru in je do konca odprlo ventil in črpalko, je bilo po eni uri situacija: odhodna voda okoli 47 stopinj, prihodna okoli 35, radiatorji tako-tako. Krivulja v peči je popravljena na 1.4, torej naj bi dosegalo višje temperature (v odvisnosti od zunanje temperature). Še vedno je najmanj topel visoki radiator v otroški sobi (180x60 cm), na hodniku sta oba visoka (160 cm) bolj topla, v starem delu stanovanja pa se najmanj zgreje veliki radiator (cca 120x100 cm).
Kaj če bi ti kontaktiral pravega mojstra (na forumu jih je takoj ene par), da ti pride pogledat tvojo zmešnjavo cevi? Če še to ne veš, ali imaš bojler ali zalogovnik, boš verjetno težko karkoli takole na daljavo uštimal. Ta pravemu mojstru bi bilo kmalu vse jasno. In potem morda reskiraš par 100€, da se tole v kotlovnici na novo in pravilno zveže.
Problem je, ker je 700 l zalogovnik (za celo hišo) in greti ga z elektriko bi bilo res drago (vsaj pravijo, da bi rabil 13 KW grelec). V hiši je 9 ljudi in vedno nekdo nuca vročo vodo...

Ja, težava je v tem, da se radiatorji ne zgrejejo enakomerno. A je možno, da je nekje na povratnem vodu neki zabasano, sam, ali bi potemtakem črpalka sploh potisnila vročo vodo do radiatorjev, če pa le-ta ne bi mogla nazaj.

Ekspanzija zdaj kaže malo nad 1,2 bara, konstantno.

Šel sem malo v višja nadstropja in malenkost priprl povratne vode teh radiatorjev, bom videl, če se bo kaj poznalo dol. Zgoraj so starejši radiatorji. Eni radiatorji imajo termo ventil, eni pa zgolj neko tako plastično kapico, ki se vrti, brez skale. Je to ok?
Energetik81 Napisal:
Matjaz_Z Napisal:Hvala za vso pomoč.

Kaj če bi ti kontaktiral pravega mojstra (na forumu jih je takoj ene par), da ti pride pogledat tvojo zmešnjavo cevi? Če še to ne veš, ali imaš bojler ali zalogovnik, boš verjetno težko karkoli takole na daljavo uštimal. Ta pravemu mojstru bi bilo kmalu vse jasno. In potem morda reskiraš par 100€, da se tole v kotlovnici na novo in pravilno zveže.

Je bil že uradni mojster vodovodar tule pri nas, pa mojster za peč in tako naprej... Problem je, ker denarja ni več dosti, celotna prenova me je povsem izsušila.
Pol pa še 150 za pumpo, pa okoli 300 za novo ekspanzijo (150 litrsko), servisi, montaža...
To so bili očitno "mojstri" ne pa mojstri. Sicer bi pogruntali in uštimali, če je kaj narobe.
Sicer pa - ali imaš v vse prostorih ustrezne temperature? Zakaj sploh hočeš, da so radiatorji vroči?
Sedaj še, ja, me pa skrbi, kako bo pozimi...
aleš.h Napisal:S 40C vodo ne boš nikoli in nikdar imel vročih radiatorjev, daj si že enkrat dopovedati. Nastavi na 60C izhodno iz peči in bodo. Pa jaz osebno bi napravil bypass mimo zalogovnika, ker je samo zapravljanje olja, nič drugega - edino, če je uporabljan za sanitarno vodo, kar pa je tudi potratno do amena v primerjavi s čisto običajnim električnim bojlerjem, ki potroši za mogoče 15€ elektrike mesečno (olja pa 100% zapraviš veliko, veliko več).
Obsedenost z HT. Mislim ,da je v SLO edini, ki ima oljni kotel vezan na HT.
Matjaz_z daj napiši tvojo tel. stevilko. Mogoče lahko pomagam.
Mislim da tale zalogovnik vode, ki se pojavlja v tej temi ni nič drugega kot bojler za sanitarno vodo. Sicer bi naj bil kar 700l velik, ampak, glede na to, da se avtor teme ne spozna najbolj na tehniko ogrevanja, so mu lahko tudi takega prodali. Sam pa mislim da z ogrevanjem sploh nima težave ampak mu vremenska regulacija ne pusti bolj vročih dvižnih vodov.

Poizkusi zunanji senzor vremenske regulacije oviti v led, željeno temperaturo v stanovanju pa dvigni na najvišjo temperaturo. s tem boš simuliral zimske temperature, in če je vse vredu bi mogli biti radiatorji vroči kot sam satan.
oljni kotel in hranilnik, lahko predlaga samo totalni imbecil ali nategator, ki je skužil da stranka nima pojma in mu hoče 50% več denarja spuknit...
zdravapamet Napisal:Hranilnik toplote je za njegov sistem (kolektorji - podpora ogrevanju) nujen.
vidi se iz teme, kako podporo ogrevanju ima :roll:

dobijam občutek, da tudi avtor teme ne ve kako se zadeve lotit oz. test naredit da dobi jasnejšo sliko, pa je bilo v sedmih straneh napisano praktično vse....
Čeprav se zna zgodit, kot je nekdo napisal, da v mrazu, bi pa celo znalo normalno delat...
1 ... 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi