PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Stavbno pohištvo Podstrešne stopnice Minka polar extrem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri SAM pa so z 20% popustom 239,2€ Tako da najhitreje in najenostavneje bo da vzamem tele Polar Extreme od Minka kar pri TopDom morm rečt da je cena čisto solidna.
Jej jutr grem ponje pa naj sbo kar hoče haha. Potem pa še pogruntati kako jih sam zmontirat hmm. malo težje je bo pa vsak nasvet prav prišel če ga kdo ima. tnx
Ojla. Izkoriščam temo.

Zaradi višine (4m) rabim samo okvir z izoliranim pokrovom zgoraj in enim spodaj.
Nikjer ne dobim pametne ponudbe. Stopnic/lestve ne rabim.
Mere "v luči" pa so 62cm x 92cm.

Ve kdo za kakšno varianto?
Pri taki zadevi se jaz nebi matral s ponudbo in bi okvir lepo sam naredil in en simpl pokrov pa še na vrhu bi dal en pokrov z izolacijo. Rabiš 4 lepe dile "deske" plus za 2 pokrova katere lahko kupiš v trgovini. Premeriš in na tleh sestaviš okvirno, seveda večkrat premeriš in okvir narediš kak cm manjši od luknje, "sešraufaš" ga lahko z vijaki za les, priporočam da prej luknje navrtaš s svedrom ki naj bo iste debeline kot je sredica vijaka brez navoja. Na vijaku izmeriš sredico s pomičnim merilom, tako da v les zagrabi samo navoj in ti ne razkolje lesa. Ne vem jaz bi tak naredil, začni z osnovo vse si prej pripraviš tudi luknje za pritrditev okvirja itd. Večkrat premeri, pravijo 3 meri enkrat reži Wink
Če rabiš samo okvir in pokrov je to najboljša opcija, vse tiste ponudbe ki jih boš dobil bodo predrage. Če pa rabiš še stopnice to je pa druga pesem. Če ne rabiš stopnic poleg, potem pa en dopoldne dela in boš mel narejen.
Rabiš nekaj lepo obdelanih desk iz trgovine, Vijake za les, potem vijake za vgradnjo okvija v AB ploščo oziroma primerne vijake glede na to kam bo pritrjeno 2 ali 4 pante ki bodo vgrajeni na notranji strani, zamisli si kak simpl zapah in seveda predvidevaj da ko odpreš da ti vrata ne padejo dol ali zanihajo in kaj polomi. nekaj deščic za podložit ko boš pritrjeval okvir v luknjo in kak purpen morda celo tesnilno maso nwm kako situacijo imaš in kaj bi rad dosegel. Na koncu lahko celo narediš lesene obrobe in prebarvaš, greš v eno dobro založeno trgovino in tam nabaviš vse od A do Ž pa še sam boš naredil veliko bolje.

PS: Za delo na taki višini močno priporočam en začasen "STABILEN" oder iz katerega lahko kadarkoli sestopaš in delaš to je to.
Robertos,
res je - te stopnice so mala malica za samogradnjo.
Lahko bi uporabil tudi alu teleskopsko lestev. Nekje sem jih videl za okoli 100 eur. Itak boš te stopnice uporabil enkrat ali dvakrat letno.
Alu teleskopsko lestev (3,8m) imam. Ni ravno nek vrhunec stabilnosti ampak za 1x letno it gor je čist OK. To opcijo s samogradnjo že imam v mislih in če ne bo druge, grem v lastno izvedbo. Sem pa mislil, če dobim okvir za 100-150€, se ne bi sam hecal s tem. Smo pri hiši še kaj bolj zahtevnega izdelali... Smile

Hvala za ideje! 8)
Haha verjamem, sam vseen je za tako malo luknjo brez lestev tudi 100€ kar veliko, mislim da se boš kar sam lotil tako da želim ti veliko uspehov in sreče namreč tudi jaz jo bom rabil ko bom montiral "120x70 polar extreme" zadevšno sem ravno včeraj kupil v TopDomu za 199€ no ja malo igranja nekaj kave itd pa bo ane? Smile
Zdravo, kje, v katerem Top domu si jih pa kupil?

lp
Jaz sem jih v Novem Mestu lahko pa jih v kateremkoli se mi zdi kokr vem so ta trenutek imeli za to dimenzijo ene in edine polar extreme še v skladišču v Ljubljani, preveri če še imajo kje in upam da ne bodo dvigovali cen ker bi bilo nesmiselno.
Evo nekaj podatkov o teh stopnicah je tukaj na strani 2 so tudi slike Wink <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=52&t=63806&p=835720#p835720">viewtopic.php?f=52&t=63806&p=835720#p835720</a><!-- l -->
Lep pozdrav,

sam bom naročeval tele stopnice - Minka polar extrem, skupaj s škatlo zgoraj in pokrovom direktno iz fabrike v avstriji, kjer jih delajo.

Stopnice polar extrem so okoli 120-125 evrov, un pokrov pa okoli 80-90 skupaj s škatlo in amortizerjem(ma ni šans da jo grem za ta denar sam delat), če se jih vzame preko mene, poštnina za 1kos ali 5, pa 50 evrov. Tako da če ima kdo ravno namen kaj delat, naj se javi.

naročil bom pa v pon-tor.

031 840 561 -David
Top-dom jih ima od ponedeljka po 199€.
@mihaelf @kr3mn1

Torej bi prej rekel da jih imajo še vedno po taki ceni, zakaj? ker sem jih jaz nedavno nazaj tudi kupil po ravno tej ceni, torej se ti bolj splača it v TopDom za 199€ pa jih imaš takoj pokrov pa vsak zna sam kaj narest je pa 80€ res preveč, moje mnenje
pol pa nič. se opravičujem ker sem samo ponudil pomoč

ne vem od kje da je cena ista - 120 evrov al pa 199 je zame 80 evrov razlike, tolko da še pokrov z škatlo in ogrodjem dobim za isto ceno. zgleda da imate vsi MDF, vijake pa žage pa robne trakove doma in zastonj, skupaj s panti, pokrovom sendvič 80mm in amortizerjem. ampak v to se ne bom poglabljal. :roll:

aja, danes naročiš pri minki, jutri maš dostavo na dom.

Jaz jih bom samo zase naročil, vi se pa po svoje znajdite.

L.n
125 + 50 = 175
je od 199€ pri top domu samo 24€ razlike o tem je govora če seveda ti znaš pozorno prebrati mišljeno sporočilo, ampak očitno ne znaš ali pa površno bereš, ker nisem mislil nič takega. Torej pozabi na dostavo danes naroču jutri dostavljeno, vem kako gre ker precej kupujem po tujini s celega sveta pozabi na 1 dan ti jih pa lahko greš še isti dan ponj v TopDom če jih majo na zalogi. Je pa res če naročiš prek spleta naj bi ti to poslali potem na naslov. Poleg tega moš moral opraviti še en nakup ker nekaj pri teh stopnicah pa ne dobiš zraven, boš videl ko jih dobiš Big Grin jaz tega detajla še vedno nimam, malo v razmislek Wink hehe
Pa če ni skrivnost, preko katere spletne strani jih boš naročil?
lep pozdrav.

preberi svoj prispevek okrog branja (natančnost, površnost, etc...).

Citat:Lep pozdrav,

sam bom naročeval tele stopnice - Minka polar extrem, skupaj s škatlo zgoraj in pokrovom direktno iz fabrike v avstriji, kjer jih delajo.

mislim, da dovolj jasno piše, da v fabriki, kjer jih delajo. ti dam številko od grosista za export? original ponudbo, da boš verjel? O kakšni spletni strani govoriš?

da bo bolj jasno - samo na transportih, imam letno med 50 in 80.000 EUR prometa samo v avstrijo. pa mi je dal cenejšo ponudbo, kot lahko sam speljem. 50 EUR. DPD - zutraj naloži, popoldne je pri tebi. ne bi se spuščal v debate da bom že videl, 20% posla imamo samo s tem.

na dom. za to ceno. pa mi ni treba k nategunom v TopDom.

120 +80 = 200 EUR za vse. tistih 50 EUR mene ne tangira, če je komu težko dodat 25 evrov, mu jih šenkam. ponudil sem pomoč zato, ker sem v tej temi videl za ta tip, in ga posledično tudi naročil. Ne vem kaj je narobe s tem, še vedno je najcenejša opcija od vseh, ki so bile naštete na 5h straneh.

ne vem pa, kaj tebe to moti, da sem ponudil pomoč. Tvoja opcija je dražja, peljat se moraš tja, velka šansa je da ne bo na zalogi, pa še sam boš delal - ker si kupil od enega preprodajalca. ni logično, in ni razumljivo.

Kot napisano, v pon. jih naročim zase, vi pa po svoje.
1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi