PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Bomo spet ogrevali na kurilno olje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ni vse samo v čisti "ceni" energenta!
Kaj pa produkti izgorevanja?
Plin! Ob kurjenju plina ostane kaj?
Kurilček! Če peč ali gorilec nista ravno ta v muzej, ostane po izgorevanju kaj?

Drva - taka ali drugačna! Ker dimniki naših hiš nimajo filtrov, gre v ozračje kaj?

No, danes sem se ob 7,30h peljal v Ljubljano. Kako lepo je videti 100 in en dimnik od Vrhnike do Ljubljane, iz vsakega se fino kadi, na Logu sem najprej mislil, da je "megla", pa ni bila ........... je bilo le toliko dima.

Kaj torej?

Kaj je ugodno za mojo denarnico, oziroma kaj je primerno za okolje?

Za moj "tošl" je verjetno najbolje ( sosedovi odpadki iveric in ostanki iz delavnice ), je pa vprašanje ali je to dobro tudi za sosedova "pljuča". :mrgreen:
...Al Gore vedno pozabi povedat,da floridska močvirja prdnejo letno toliko metana v atmosfero,da je dejansko "Kyoto samo neukusna farsa Big Grin
Ja, samo tisto je naravni proces, v katerem to isto močvirje pridela tudi kisik.
Naša kurjava na fosilna goriva pa na vse to dodaja Co2 + druge pline in delce, kisika pa nič ne pridela.
In ravno zaradi tega naravnega procesa trohnenja in ustvarjanja metana, je smiselno biomaso pokuriti, saj je končni rezultat enak (nespremenjen)
...hja,bi bilo fajn,če bi proizveden kisik nevtraliziral toplogredni metan
Pri meni je vse bio, eko. Kar naprdim skozi dimnik in skozi fižol, mi porabi zelenjava v garkelnu in smreke nad njim. Tako, da sem na nuli.

Se pa sekiram nad tistim, kar država misli, da ji naredim tovrstne škode. In mi to zaračuna.
Več kot je co2-ja bolj rastline bujno rastejo.
tako je, in bolj oddajajo v ozračje nam potreben kisik :wink:
Ce bo elektrika kot v Nemciji pol jaSmile mora pa bit 0.25 centov liter da jaz presaltam ...
Ce bo elektrika kot v Nemciji pol jaSmile mora pa bit 0.25 centov liter da jaz presaltam ...

jaz ostajam na tč,kot rezervo pa klasična centralna na drva-olje je zame preteklost
V kakem casu pa olje zgubi energijsko vrednost?
Za čas tvojega življenja prav gotovo ne.
Vse kar je, je nabiranje kondenza in usedline na dnu.
Če imaš sesalni koš primerno dvignjen, tega sploh ne boš opazil.....
Če pa imaš porinjenega do dna, lahko da ti gorilec potegne usedlino in vodo...
Bi ga mogoce blo dobro premesat pa pol urco pocakat prej ko se zalaufa pec.
Da se vsaj malo shomogenizira...
Ne, absolutno ne!
Potem boš vse to dobil v filter, oljno črpalko in šobo.

Ravno zato se ob tankanju ELKO priporoča, da je gorilec izklopljen in da se ga ne vklaplja še nekaj ur, zato da usedlina pade na dno.

Vse kar lahko narediš, je da ti mojstri za čiščenje cistern izčrpajo tistih nekaj deset litrov usedline in vode (odvisno od velikosti cisterne), ti pa nato zapreš vse odprtine (oddušnik, ....) da vlažen zrak ne more noter. Pa seveda v tem primeru ne sme biti cisterna "do čepa" polna.

Saj tudi staro vino v steklenici ne premešaš, a ne?
Homer Napisal:Ja, samo tisto je naravni proces, v katerem to isto močvirje pridela tudi kisik.
Naša kurjava na fosilna goriva pa na vse to dodaja Co2 + druge pline in delce, kisika pa nič ne pridela.

Zato pa ob kurjenju "biomase" liframo v zrak rakotvorne delce

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.arso.gov.si/zrak/kakovost%20zraka/podatki/PM10_napoved.html">http://www.arso.gov.si/zrak/kakovost%20 ... poved.html</a><!-- m -->

v nasprotju z, za rastline koristnim, CO2.
Homer Napisal:Ne, absolutno ne!
Potem boš vse to dobil v filter, oljno črpalko in šobo.

Ravno zato se ob tankanju ELKO priporoča, da je gorilec izklopljen in da se ga ne vklaplja še nekaj ur, zato da usedlina pade na dno.

Vse kar lahko narediš, je da ti mojstri za čiščenje cistern izčrpajo tistih nekaj deset litrov usedline in vode (odvisno od velikosti cisterne), ti pa nato zapreš vse odprtine (oddušnik, ....) da vlažen zrak ne more noter. Pa seveda v tem primeru ne sme biti cisterna "do čepa" polna.

Saj tudi staro vino v steklenici ne premešaš, a ne?

saj pravim da kako urco pocakas da se usede...
1 ... 4 5 6 7 8 ... 42 Pojdi na stran 
Iskanje po temi