PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev Cena zrastla za 5x

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gre za osebno zadoščenje, ko si rečeš: nobenemu se ne bom pustil nategovati, ampak za to je treba imeti jajca, zato poklon OPju.
@Lust in darkside...jaz sem serviser, pripeljita mi avto za poservisirat, vama obljubim, da vaju bom samo za 150€ nategnu..sedaj ko vem, da me nebosta tožila. To bo zame krasen zaslužek, čim več takih strank!! Smile
Drag si Smile za tak denar naredim 2 servisa [emoji14]

Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk
Muzkontar Napisal:Če kdaj kdo gleda Judge Judy - tam se v familiji med sabo tožarijo za 50 $ :lol:

ROTFL. Menda ti je jasno, da Judge Judy ni pravo sodišče, ali pač ne?
Johan_R Napisal:Logično, da mu je odvetnica denar vrnila, saj je "nategunom" zaračunala stroške postopka. Pa kaj misliš, da so odvetniki tolk butasti, kot mi?! Ona bi bila plačana v vsakem primeru. Ker pa je zmagala, je verjetno dobila še več. Če izgubi, jo plača tisti ki jo je najel, če zmaga jo plača toženi, nekaj malega pa priloži še njena stranka.

Stroške pravde (torej tudi odvetnikov) krije tisti, ki tožbo izgubi. Če sodišče delno (npr. v 90%) ugodilp enemu, delno (torej v 10%) pa drugemu, se stroški sorazmerno porazdelijo. Vsekakor pa sodišče odvetniku oz. stranki ne odobri povračila stroškov, ki presegajo odvetniško tarifo.

P.S. Zgoraj zapisano je deloma tudi odgovor Keckotu.
Najbolj mi je všeč na forumih, kako vsi skočijo na eno stran, kot opice na banane.
Se pravi, imamo ultra pošteno stranko in apriori nagravžno pokvarjene privatnike (čeprav je v Sloveniji že skoraj pol folka, ki še kaj ustvarja, privatnikov).
Vse je lepo napisano, predračuni med 100 in 150 evri. Se pravi, premik, ne največjega bagrčka, 30 do 50 evrov, delo bagrčka 30 do 50 evrov in delo kamiona takisto. Dve osebi eno uro, ali one man band, dve uri.
In potem se, brez obrazložitve, začne veselica. Vsakemu bi bilo jasno, da nekaj ne štima, če tako kamionđija, kot tudi bagerista, ki sta v tem primeru definitivno plačana na uro, sedita, malicata, pijeta kofe in vedrita cel ljubi dan na parceli. Nekdo bo moral to plačati.
Ampak očitno to niti investitorja ni motilo, niti izvajalca. Ko pa je račun prispel, je začelo motiti vse.
Zanimivo. Tudi razlage, zakaj so se cel dan pasli tam, ni. Predvidevam, da bi se tudi drugi, ki so dajali predračune, tukaj zaklali. In vlačili po sodiščih.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
darkside Napisal:Zanima mr koncni izracun. Tocen znesek zaradi katetega si se sel tozit, kokiko ke pobrala odvetnica in koliko si dobil vrnjeno.

Ker me resnicno zanima kako nizko se cenis.

Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk
Koliko nizko se jaz cenim?!?

Investitor je sam povišal ponujeno ceno za 5x, ker mu nisem želel plačati več kot je bilo dogovorjeno, me je tožil preko sodišča. Na sodišče sem šel, se zagovarjal in zmagal. Kako nizko se jaz cenim?? Si vzel narobne tablete oz. menjaj dilerja..
darkside Napisal:to že, problem je pri manjših vsotah delati dodatne stroške in izgubljati živce. marsikje drugje izgubiš denar pa pri višjih cifrah, ne da bi živce zgubil pri manjših. vprašanje je kdo je na drugi strani, če bo zavlačeval boš živce izgubljal še bolj. če je hitro rešeno super, da bi se pa vleklo pa škoda živcev.

pa da povem še tako - 320 eur je tudi meni veliko, ne pa tako veliko da bi kar 4 leta sedel na sodišču in dokazoval svoj prav.
dej mi "posodi" 320 eur, brez pisne pogodbe. Ti "vrnem" (sv. nikoli). Na sodišče pa ne bova šla ker ti je brezveze. Zmenjeno?
novitu Napisal:Darkside, nič proti tvojim komentarjem, da se razumemo in pogled je logičen, razumljiv. Ekonomsko se mu tožba ne izplača. Gre pa za red. Ta izvajalec se bo najbrž zavedal, da lahko nekdo tudi investira par €, da ga v red spravi. Korist bodo imeli predvsem nadalni investitorji (če vse napisano seveda drži...). Za tako odločitev pa moraš biti malce car.

Pa da se razumemo, tudi jaz ne bi za 320€ zganjal cirkusa...ravno zato pa se take stvari dogajajo.
no tudi ti mi daj 320 eur.. na sodišče ne greva ker ne maraš cirkusa :roll:
jaki79 Napisal:
Johan_R Napisal:Logično, da mu je odvetnica denar vrnila, saj je "nategunom" zaračunala stroške postopka. Pa kaj misliš, da so odvetniki tolk butasti, kot mi?! Ona bi bila plačana v vsakem primeru. Ker pa je zmagala, je verjetno dobila še več. Če izgubi, jo plača tisti ki jo je najel, če zmaga jo plača toženi, nekaj malega pa priloži še njena stranka.

Stroške pravde (torej tudi odvetnikov) krije tisti, ki tožbo izgubi. Če sodišče delno (npr. v 90%) ugodilp enemu, delno (torej v 10%) pa drugemu, se stroški sorazmerno porazdelijo. Vsekakor pa sodišče odvetniku oz. stranki ne odobri povračila stroškov, ki presegajo odvetniško tarifo.

P.S. Zgoraj zapisano je deloma tudi odgovor Keckotu.

Tako je. Sodišče gleda po odvetniški tarifi, zato mi je "vrnilo" stroške po tej tarifi, med tem ko je bila cena odvetnika malo višja od tarife... če potegnem črto sem zgubil recimo do 100 eur za odvetnika, med tem ko bi moral dati izvajalcu 320 eur...

Aja, zakaj sem šel v to? Ker sem bil siguren v zmago... grem po sodbo da jo prilepim sem.
Betmen, preberi vse moje poste v tej temi, pa me potem, če boš še verjel, da bi ti kar tako dal 320€, še enkrat vprašaj - slaba ponazoritev.

Al pa bom drugače, za lažje razumevanje: v konkretnem primeru naj bi tebe nekdo nat..... (če zapisano v celoti drži). Da se boš vsaj počutil ne nate......, pa boš (si) moral še malce investirat (če boš/si bil uspešen samo čas, v nasprotnem primeru še denar). O tem pišemo in ničemer drugem. Vsekakor pa ti želim in privoščim, da boš/si zadevo pozitivno rešil IN tudi za voljo, da si se na podlagi tega zneska šel pravne spore.
novitu Napisal:Betmen, preberi vse moje poste v tej temi, pa me potem, če boš še verjel, da bi ti kar tako dal 320€, še enkrat vprašaj - slaba ponazoritev.

Al pa bom drugače, za lažje razumevanje: v konkretnem primeru naj bi tebe nekdo nat..... (če zapisano v celoti drži). Da se boš vsaj počutil ne nate......, pa boš (si) moral še malce investirat (če boš/si bil uspešen samo čas, v nasprotnem primeru še denar). O tem pišemo in ničemer drugem. Vsekakor pa ti želim in privoščim, da boš/si zadevo pozitivno rešil IN tudi za voljo, da si se na podlagi tega zneska šel pravne spore.

se mi ne da s tabo okvarjati...

vglavnem, nudim pomoč pri takih in drugačnih primerih... vmes sem se izobraževal na podobnem področju, s to izkušnjo lahko neformalno podam kakšen nasvet.. seveda brezplačno... tudi vi ste mi takrat pomagali, ko sem bil v pravu še ne izučen. Tukaj smo da si pomagamo (vsaj jaz in nekateri)
Mislim, da je vsakemu jasno kako postopat v takem primeru. Vprasanje je ali je clovek pripravljen na v naprej predviden negativen roi. Nisem preprican, da si vsi zele take pomoci Smile

Bolj pravilno al pa smiselno bi bilo razmisliti, kako tako zadevo prepreciti ze v zacetni fazi.
Vedno držim dano besedo in se opravičujem, ker sem podvomil v zapis.

Nuff said z moje strani.
@Kecko:
si eden redkih, ki ima cojones.
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi