PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev Cena zrastla za 5x

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zbiral sem razične ponudbe za izkope temeljev. Cene so bile od 100 do 150€. Zbral sem vmesno ponudbo 120€.

Šef je prišel na objekt, sem mu pokazal kaj in kako. Se pravi kolk globoko, kolk široko in je rekel da je dela za cca. 1 uro, računaj še uro kamiona in 40€ dovoza. Pravim vredu sprejem, začnimo.

Majstor pride z bagrom malo do 8. Pravim, kje je kamion? Pravi zdej ga bom poklicu. Kamion pride čez dobro uro. In veselo začnemo delati, vmes spijemo kakšno pivo, postrežem z malico, na kar na koncu se zavleče na 6 ur... In zdej mi gre šef računat 6 ur bagra... Kako 6 ur če smo sam dobro uro kamion čakal? Spil 3 pere, in malcal? Kamionar mi računa 4 ure... Pripeljal je kamon in čakal da se nakipa, ter skipal 10m stran. Se pravi kamionarju 160€ za to njegovo "delo"... Kličem šefa, da se ne strinjam z računom, da je on sam na kraju terena rekel 1 ura in da sem sprejel to ustno ponudbo. Nikakor pa ne 6 ur plus 4 kamionarja.

Plus tega vsi ostali ponudniki so rekli da je dela za eno uro, se pravi da če se nič ne spoznaš veš, da ne more to na koncu priti krat 6.

Delal je na črno, v ponedeljek grem na inšpektorat za delo, da vidim kaj mi bodo tam povedali. Se pa ne da zment, jaz bi plačal recimo 2, max. 3 ure bagra, ampak on ne popušča.

Zanima me vaše mnenje
Če se ne motim je tisti, ki vzame delo na črno prav tako v prekršku, tako da pozdravi inšpektorja.
Ja, sam ta prijava ne reši mojega problema z prenapihnjenim računom
Itak bo OP verjetno dobil kasneje še račun s pripadajočim davkom, da bo cifra še malo večja.

Reci naj ti kar pošlje račun in ga zavračaj v nedogled. S priporočeno pošto, seveda.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Kako gre to potem? Zavračam njemu, on lahko da to verjetno naprej na sodišče? Da ne bo slučajno kakšna izvršba, stroški in da na koncu "moram" res plačati?

Jaz imam ponudbe od treh gradbincev, a mislite da to tudi nekaj velja kot nek dokaz, koliko je dejansko vreden posel?
Citat:Če se ne motim je tisti, ki vzame delo na črno prav tako v prekršku,
Ne poznam zakonov, sem pa drugačnega mnenja.
Če sem kot fizična oseba najel za delo pravno osebo, ne rabim poznati nobenega zakona o delu (na črno). Račun dobim (pismeni ali ustni), ga plačam in čao Pero. Kako pa ta denar pravna oseba deli med državo, fizične izvajalce in dobiček pa je njegova stvar. Ali ime "pravna" oseba ne zajema poznavanje in spoštovanje zakonov.

Mi je razumljivo, da je fizična oseba v prekršku, če najame za delo drugo fizično osebo in državi ne odvede ustreznih dajatev (delo na črno).

Tudi zakona, po katerem si lahko kaznovan, ker kot fizična oseba nisi hranil računa o plačilu pravni osebi, ne priznavam. Je nasproten svobodi državljana. Vse državljane zavezuje k čuvanju, da drugi spoštujejo zakone, jih sili, da so ovaduhi. Za kontrolo spoštovanja zakonov imamo kar nekaj plačanih uslužbencev.
Nimam časa - sem v penziji!
Tukaj mi ni toliko pomembno delo na črno ali ne, ampak to, da je bila ponujena ena cena, po zaključku del pa je zrasla za skoraj 5 krat. Imam 3 ponudbe v rangu 100-150€, njegova je bila 120€. Po zaključku del pa je zaračunal 440€.
Ni druge, kot to, da zahtevas racun.
In potem lahko racunzavrnes z obrazlozitvijo (tako,kot si napisal tule na forumu) in posljes priporoceno s povratnico.
V reklamaciji racuna ga tudi pozoves, da naj ti izstavi racun skladno s ponudbo (saj jo imas v pisni obliki?), na osnovi katere si ga izbral za izvajalca.
In tudi natancno opisi obseg opravljenih del (ce to ni jasno razvidno iz racuna), ker bo to potem osnova za dokazovanje na sodiscu, ce bo do tega res prislo.
Dokazoval bos lahko oderusko ceno, itd...ne verjamem pa da te bo zaradi 150€ dal na sodisce, saj mu je lahko jasno, da bo izgubil in placal se sodne stroske, s cenilcem vred...

Obiska trzne inspekcije pa ti ne priporocam dokler nimas papirjev v roki.

Pa srecno.

Zerjavar: kot vem, racun v ustni obliki ni skladen z zakonodajo.
Nima ponudbe v pisni obliki, saj menda znate brati.
Sicer pa lahko račune zavrača na podlagi ustne ponudbe, to velja toliko kot pisna.

Kar se tiče računa, vam je menda jasno, da ga bo on izdal kakor hitro bo jasno, da se zadeva komplicira.
Ce pisnih ponudb nima, jih se vedno lahko pridobi ;-)
Pisne ponudbe imam od treh drugih ponudnikov. Od njega je nimam. Ampak so bile vse v rangu 100-150€. Njegova ustna ponudba, na samem kraju gradbišča je bila 120,00€ in zajema izkop kanala za temelj ter odvoz materiala na sosedovo pracelo (10 m). Vse je videl in premeril.

Pomojem tudi nekaj šteje ustna ponudba, poleg tega pa imam pričo.
Klasičen nateg obrtnika. Pride pogledat, postavi čim nižjo ceno,da bo ja konkurenčen, seveda vse samo v ustni obliki. Ja pa v eni uri bomo "fertik ".
Ko se pa zadeva začne izvajat, se pa ne da več dela izvesti v eni uri. Potem gre pa bolj v smislu - " deu je treba šparat "." Ja saj za uro se mi še bagra ne splača tja prpelat ".
Drgač pa kot so ti že svetovali - zahtevaj račun s točno specifikacijo izvršenih del, pa se potem odloči kako in kaj.
Poglej, nategnu te je.
Zdej ga pa še ti dej, pa naj ti da račun v pisni obliki. Ti ga pa zavrni.
Hvala za odgovore. Račun bom seveda zavrnil. Kaj sledi potem?
Zavračaš v nedogled, ali pa se pogodita in najdeta nekje vmes.
1 2 3 4 5 ... 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi