Objave: 32
Teme: 1
Ocena:
0
Plačano bi naj bilo samo teh 10.000,00€ - izdobavljeno pa vse iz predračuna, če je to rop, no?
Kot sem napisala vsak si predstavlja po svoje.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Predvidevam, da ta prejemnik denarja ni zaposlen v firmi.
Če bi bilo vse normalno, potem bi vi namreč nakazali denar na TRR prodajalca.
Me pa res zanima, kako ste tole prikazali policiji :roll:
Ocena:
0
Točno tako kot tukaj je bilo prikazano.
Naslovnik na predračunu sem jaz.
Celotna vrednost predračuna je ca: 14.000,00€
Lp
Objave: 7350
Teme: 20
Ocena:
4
ok, torej je uradni predracun 14k€ - vas bi pa material v vrednosti 14k€ prisel koliko (ce je 10k€ zgolj ara)?
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Razlika 4000€ je bistvu 28,6% popust ni ne vem kakšen "rop". Druga (siva) resnica pa je, da verjetno trgovcu ne bi ostalo veliko, če bi naredil vse po reglcih...
Jaz bi se poslužil že predlagane rešitve - vsakdo ima šibko točko, tudi goljuf.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 5000
Teme: 5
Ocena:
0
narobuprepada Napisal:Evo sem še enkrat preverila, izdan je bil predračun s strani podjetja pri katerem bi naj imel goljuf veze.
Iz tega podjetja je tudi predračun z vsemi podatki, torej količino materiala in cene.
....................
Upam, da sem odgovorila razumljivo.
Ja, šele sedaj je razumljivo. Velika razlika je med
dobavnico za material in
predračunom za material.
Dobavnica je osnova za dobavo materiala oz. z dobavnico se material odpelje iz skladišča.
Predračun je osnova za plačilo materiala
izdajatelju predračuna.
Torej si plačala material "izvajalcu" ali naslovniku na predračunu, ki je denar dal v žep in ga ni prenakazal dobavitelju.
Sem imel kar nekaj primerov, ko so me je goljufivi izvajalci klicali po mobiju in vpričo stranke vprašali npr.:" Če vam danes nakažem streho, je lahko dobava v roku 7 dni?" S seboj je imel predračun - ponudbo za material naše firme.... Kar nekajkrat jim je ratalo.
V enem primeru, ko je en od teh "nategnil" s takim avansom naivno stanovalko bloka v železničarski koloniji na Taboru v Mariboru, sem "pregriznil" in material kljub temu dobavil na objekt. Revica je čuvala otroke na svojem stanovanju in bila zaradi tega izbrana od stanovalcev za blagajničarko. Od celotnega zneska ponudbe za kompletno izvedbo mu je plačala 90 % zneska, ker je "rabil denar za plače", jutri pa pride delat... Takrat sem ga "stisnil" za jajce in delo je moral izvesti, stroške materiala pa sem dodal že njegovim odprtim zapadlim terjatvam...
Kasneje je taisti prevrant popolnoma skrahiral, nategnil kup ljudi in tudi odslužil ali odsedel kakšno leto. Božja šiba :evil:
In tega je vedno več....
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Objave: 5000
Teme: 5
Ocena:
0
narobuprepada Napisal:Točno tako kot tukaj je bilo prikazano.
Naslovnik na predračunu sem jaz.
Celotna vrednost predračuna je ca: 14.000,00€
Lp
Kristus Jezus

hock: !!! Naslovnik si ti in plačala si "izvajalcu"? S predračunom bi morala na banko in nakazat ...
Eh, brez veze, saj sedaj ti mora biti že vse jasno

hock:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Ocena:
0
@ataIBA: ja, seveda mi je jasno, predobra šola za naprej.
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
:lol: :lol: No, no, sej bomo počas prišli do konca.
Ampak še vedno ne morem pogoltniti - ugodnega nakupa - in razlike 4 jurjev.
Če grem po reguli, dobim popust ali rabat. Jest sam in ne nek "diler".
Tisti 4 jurji smrdijo, pa ne po ropu, ampak po kraji. Kdo bi kradel komu, pa je tudi jasno. Saj bo inventura šele konec leta. :roll: :mrgreen:
Ocena:
0
No, šele na šesti strani si (vsaj meni) razumljivo napisala.
Prej namreč (vsaj meni) ni bilo jasno napisano.
Še tisto "mimo regulative" razjasni in se ti opravičim zaradi izjave o sodelovanju pri ropanju ;-)
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
Kaka inventura? jaz imam občutek, da ni bilo nikdar mišljeno, da bi blago sploh kdaj zapustilo trgovino.
Nekako takole: 3 akteriji, kupec, goljuf in trgovec
Kupec reče, goljufu jaz bi material cimbolj poceni. gre pač goljuf v najbližjo trgovino in reče za predračun za določeno količino, po možnosti brez rabata in popustov in na neko drugo ime. trgovina pač to naredi, par minut dela. Zakaj pa ne, pač kot vsakemu, ki prosi za ponudbo. goljuf gre h kupcu in reče, veš sem jaz vse zmenjen, tole ti dam za 10k€. seveda mora biti cena nižja, ker če ne bi človek v štacuni kupil. potem pa še navrže - ampak denar pa takoj. kupec da in zgodbe je ferik. edina varovalka v tem primeru je papir z imenom ARA, to je v bistvu edina povezava goljufa v celotno zgodbo. če še tega ne bi bilo, potem bi enostavno rekel samo - ma kdo je ta ženska, prvič u življenju jo vidim, kaj šele, da bi dala 10k€.
Ocena:
0
Možnih je kar nekaj kombinacij, tudi takšna, da se goljuf res pozna z nekom v trgovini in bi plačal recimo "50 kg materiala", potem pa bi goljufov znanec "mimo regulative" naložil "140 kil".... (razliko med 50 in 100kg pa si razdelita goljuf in njegov znanec ;-)).
Potem so še variacije na temo "kala", pa "padlo dol iz kamiona" in odpisov nekurantnih zalog, pa ddv itd,itd...
Ocena:
0
@medo9: regulativa je vsaj za mene, da pridobiš nek predračun, po katerem se odločiš ali ti je ugodno ali ne, če ja, potem plačaš v trgovini ali na trr in tudi sam ali z njihovim prevozom dobiš dostavljeno točno kar je bilo plačano.
V našem primeru, sploh gotovina ni zapustila goljufa - do prodajalca oz. prodajalne - torej je že v štartu špilal na karte DENAR POBRAT IN IZGINITI, material pa ne dostaviti.
Je dovolj?