PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ zrak-voda LG Therma V 12kW?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Žal ga ni bilo na obisk, sva se pa po telefonu dogovorila. TČ 9kW zmore s svojo črpalko pokriti do 180 m2, 12 kW do 220 m2. 9kw se ne dobi več po 2.500€, ker je sejemska zaloga pošla. Cena kurilnice z montažo z 9kW TČ znaša 6.000€, z 12 kW TČ pa 6.500€. Vključeno je delo, obe enoti, povezava zunanje in notranje enote, 150l bojler (jaz bom verjetno dal 300l), nastavitev TČ.

Zalogovnika in dodatnih črpalk ne potrebujem, razen, če bi površina ogrevanih prostorov presegla omenjeno število, če bi želel pomagati pri ogrevanju hiše s sončnimi kolektorji in če bi imel v shemo vezan še kak drug toplotni vir, npr. kotel na drva, pelete...

Regulacija za sončne kolektorje, ki ogrevajo samo sanitarno vodo v bojlerju in ne pomagajo dogrevati talnega ogrevanja, je že vključena v TČ.

Upam, da sem vsaj približno povzel njegovo razlago. Cena se mi takole na prvi pogled zdi ugodna, vseeno pa bom malce pogledal cene bojlerjev, saj je to edini predmet, ki ga potrebujem poleg TČ v kurilnici.

Komentarji?
Mislim in moje mnenje je da če ti je garantiral sejemsko ceno ,naj ti jo sedaj da. Drugače, pa ne vzemi njihove LG-jevke temveč japonski inverter za največ 1000€ dražje,ker boš saj vedel da je preiskušena nova tehnologija.
Ampak si videl kako si bil prepričan in kako si trdil da je tvoja za pol cenejša itd itd... in kdo se na koncu tukaj smeje? To naj ti bo šola za naprej- ne delaj računov brez krčmarja oz. brez predračuna ki je veljaven,...

Tolko o tem...
"zelenec", če boš imel TČ v hiši, nikakor ne rabiš sončnih kolektorjev, saj boš ta denar dobesedno vrgel skozi okno :!: in skazil izgled hiše.... , TČ ti bo najceneje segrela sanitarno vodo poleti ob najmočnejšem soncu in v hudi zimi. Sončni kolektorji so samo navlaka, ki ti bo povzročala same probleme in se ti nikoli ne bo izplačala. Denar namesto za kolektorje uporabi za boljšo in več izolacije hiše, v kakršni koli obliki ali recimo za bolj izolativna okna ....
Po mojem ti bo ta LG čist OK delala, če si se že tako odločil... , rabiš samo dobrega mojstra,ki to zna pravilno in kvalitetno povezati..
50% predstavlja kvaliteta naprave, 50% pa pravilna inštalacija in povezava v sistem... Idea
Jaz sem jo dobil po sejemski ceni, ker sem jo že takrat delno plačal. Spraševal sem ga za aktualne cene, za orientacijo novih kupcev, ki se odločajo sedaj. Me pa bega, da ima uvoznik še vedno na Bolhi 9kW po 2.500€. Če koga zanima, naj ga kar pokliče. Jaz sem že spomladi vplačal del kupnine za 12kW, ki me je takrat prišla 3.600€ brez DDV. Je pa res, da so nove cene očitno precej višje.
audio Napisal:"zelenec", če boš imel TČ v hiši, nikakor ne rabiš sončnih kolektorjev,...

Ja, o tem sva že debatirala spomladi. Se povsem strinjam s tabo, da neke posebne potrebe po kolektorjih ob TČ ni. Gre zgolj za firbec in reciva temu eko-dušo, ki želi narediti, kar je mogoče, da izkoristim "brezplačno" sončno energijo. Okusi glede estetike sončnih kolektorjev pa se itak lahko močno razlikujejo od človeka do človeka.
zelenec Napisal:Jaz sem jo dobil po sejemski ceni, ker sem jo že takrat delno plačal. Spraševal sem ga za aktualne cene, za orientacijo novih kupcev, ki se odločajo sedaj. Me pa bega, da ima uvoznik še vedno na Bolhi 9kW po 2.500€. Če koga zanima, naj ga kar pokliče. Jaz sem že spomladi vplačal del kupnine za 12kW, ki me je takrat prišla 3.600€ brez DDV. Je pa res, da so nove cene očitno precej višje.

Joj, pa to sem ti govoril ves čas, pa se nisi dal premaknit :lol:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
3600 tč
2000 montaža vodni elektro del nastavitve ,zagon,izolacija zunanjih in notranjih cevi,....
------
5600eur+ 8.5DDV
------------
6000€

Ali se pač motim in bo tebe ceneje prišlo? Ali dobiš subvencijo? Ker jo pri japončkih po mojem dobiš,..

Želim ti vse dobro z LG in upam,da jo čimceneje dobiš, samo vedel bi rad zaradi ev. interesentov ,...

Lp
Hja, kaj naj rečem, bom moral kar priznati, da LG po sedanjih cenah, ker ga še vedno ni v seznamu Ekosklada, ni nič prida cenejši od Japončkov. Se posipam s pepelom, lanskim... Big Grin Še vedno pa ne razumem, zakaj potem uvoznik še vedno oglašuje ceno 2.500€ za 9kW model...

No skratka, na ZS sem prejel obvestilo, da Estia 11kW stane z montažo, 300l bojlerjem in odšteto subvencijo 6.300€. Zanimiva opcija!

Seveda pa še vedno velja, da bom o LGjevi dvanajstici pridno poročal, ko bo začela opravljati svojo nalogo.
rentgenx Napisal:3600 tč
2000 montaža vodni elektro del nastavitve ,zagon,izolacija zunanjih in notranjih cevi,....
------
5600eur+ 8.5DDV
------------
6000€

Želim ti vse dobro z LG in upam,da jo čimceneje dobiš, samo vedel bi rad zaradi ev. interesentov ,...

Lp

Med subvencioniranimi je še vedno ni, čeprav naj bi principal na skladu že pred novim letom oddal vso dokumentacijo in jo poslal na testiranje. Cena TČ je 3.600€, montaža z materialom pride 400€, cena bojlerja okrog 600€, vse skupaj z DDV 8,5% znese 4.991€. Sedaj je torej cena za okroglih 1.500€ višja (6.500€).
Verjetno je teh 400EUR mišljeno za montažo freonskega dela. Kajti okrog 500EUR je samo materiala za takšno povezavo boiler talno kje je pa še delo.
zelenec Napisal:Hja, kaj naj rečem, bom moral kar priznati, da LG po sedanjih cenah, ker ga še vedno ni v seznamu Ekosklada, ni nič prida cenejši od Japončkov. Se posipam s pepelom, lanskim... Big Grin Še vedno pa ne razumem, zakaj potem uvoznik še vedno oglašuje ceno 2.500€ za 9kW model...

No skratka, na ZS sem prejel obvestilo, da Estia 11kW stane z montažo, 300l bojlerjem in odšteto subvencijo 6.300€. Zanimiva opcija!

Seveda pa še vedno velja, da bom o LGjevi dvanajstici pridno poročal, ko bo začela opravljati svojo nalogo.

Jaz imam ponudbo za 11kw Estio 6.900 € z 300 l bojlerjem in freonsko povezavo, minus 1.500 € subvencije, kar se mi zdi ugodno. Je pa cena z sejemskim popustom na MOS-u.
Bumm Napisal:Verjetno je teh 400EUR mišljeno za montažo freonskega dela. Kajti okrog 500EUR je samo materiala za takšno povezavo boiler talno kje je pa še delo.

Mogoče, če služiš z rabati pri materialu. Če pa kot investitor sam poiščeš material po "normalnih" cenah, je cena 400€ kar prava. Vključena je montaža obeh enot in bojlerja z vsemi povezavami. Niso vključeni dvižni vodi, ki so ravno tako poceni, če sam kupiš material in ga vgradiš v zid.
Za 400€ hidravlične povezave v kurilnici ne moreš naredit, razen če material ukradeš, ali izvedeš z lesenimi cevmi :lol: :lol:

Cena materiala (ogrevanje CU - voda plastika) za zadnjo kurilnico 617€ s polnim rabatom in brez ddv
ps. Seveda, narejeno tako kot veleva pravilo stroke.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Verjamem, da so pogajalske sposobnosti odločilne pri določanju cen. Seveda pa je potrebno materiale kupovati pri proizvajalcu direktno in ne pri slo-zastopnikih z maržo prek Triglava. Za vse materiale sem še tako naredil, pa bo tudi za kurilnico enako. Prihranek pri celi hiši je tolikšen, da bi z razliko brez problema še eno postavil Big Grin.

PS: Enako kot za zastopnike velja tudi za izvajalce :lol: .
Veš kaj mi pri tebi ni jasno :?:

1. Vse kar si kupil si dobil po takšnih cenah, da ni nihče, ki je posloval s teboj nič zaslužil, ali šel celo v lastno izgubo Confusedhock: 2. Res me zanima s čim se ukvarjaš, na kakšen način služiš denar... po vsem napisanem bi bilo najbolj fer, da bi ti karkoli že delaš, delal zastonj :lol: :lol:
1 ... 4 5 6 7 8 ... 28 Pojdi na stran 
Iskanje po temi