Gradnja in obnova > Energijski viri
TČ zrak-voda LG Therma V 12kW?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TČ zrak-voda LG Therma V 12kW?
#1
Ugodne promo cene LG toplotnih črpalk so me že skoraj prepričale, da bi si jo omislil v svoji kurilnici. Ima morda kdo že daljšo zgodovino izkušenj s katero od njih? Hiša bo ogrevana s talnim ogrevanjem, pribl. 250m2, kot drugi vir pa bi naj bil eden od kotlov na polena, doslej mi je najbolj všeč Attack 25 DPX profi. Prosim za kak dobronameren komentar, svarilo ali pa priporočilo.
#2
hm, dokler ne probaš, ne boš vedel :wink:
Vedi pa, da pri nobeni renomirani TČ ne potrebuješ dodatnega vira ogrevanja
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#3
zdravo..

Zaenkrat še ne poznam te zadeve sem pa že slišal... Res pa je, da pri TĆ in če je seveda vse na nizko temparaturnem režimu , dodatnih peči ali kaminov ni potrebno.... Pišem iz izkušenj. Smile Smile

lp
#4
Tč je v istem rangu kot daikin, zubadan, itd. vse delujejo na isti princip, LG je renomirano podjetje, ker pa delajo preboj na trgu je pa cena ugodna. COOP ima enak oz. celo višji.
#5
Na spodnjem naslovu je dokument s tehničnimi podatki za LG Thema V toplotne črpalke.

Podatki o zmogljivosti so brez upoštevanja defrosta - potrebno jih je množiti s faktorjem, ki je podan v manjši tabelci nižje.

http://www.ultraline.lv/downloads/file/THERMA_V_Teh.pdf

lep večer vsem
#6
Hvala za tale link. Res podrobna predstavitev TČ. Dodaten vir ogrevanja mi je svetoval svetovalec iz ENSVETa. Z njim naj bi lažje premagoval težave, s katerimi se TČ sreča ob najhladnejših tednih v letu.

Malo sem bil skeptičen do LG TČ, ker jih na Googlu skorajda ni. Upam, da ne bom kozla ustrelil, če jo privežem v njen hlevček (kurilnico).
#7
Jaz sem sinoči oni dokument samo preletel in mi je sedaj kapnilo, da nisem nikjer videl omenjene vremensko vodene regulacije, povsod so omenjeni samo termostati. Če imaš talno gretje je zelo fino imet vremensko vodeno. Preveri kako je.

bye
#8
Stran 12, tretja ikonica, Weather-dependent Heating.

Safe.
#9
Evo ti ga na, preveril, tudi na vreme je občutljiva. Sem pa dobil od zastopnika DVD s simulacijskim programčkom "regulacije" (luštna stvarca), navodili in kupom bolj ali manj uporabnih zadev: shemami vezav, el. shemo, poročili testiranj pooblaščenih organizacij... Prijetno presenečen sem nad odnosom zastopnika, ki se res trudi razjasniti vse dvome in vprašanja. Ampak, ker sem bolj nezaupljive sorte, rad vsako stvar trikrat preverim, če se le da.

Čeprav bo hiša solidno oblečena, 15cm pulover in 30 kučma, me je vseeno malo strah, da bi v takih mesecih, kot je bil december, 12kW TČ ne zmogla svoje naloge, zato se nagibam k dodatnemu viru ogrevanja. Izračunana transmisija znaša 10kW. Pretiravam s svojimi bojaznimi?
#10
Ja.
211 konjev sreče v ovinkih...
[Slika: r53supercharged.jpg]
JOHN COOPER WORKS evolucija
#11
Če koga zanima in se mu ljubi igrati, nalagam omenjeni programček.

http://dmpro.si/datoteke/krmilnikThermaV.exe
#12
zelenec Napisal:Evo ti ga na, preveril, tudi na vreme je občutljiva. Sem pa dobil od zastopnika DVD s simulacijskim programčkom "regulacije" (luštna stvarca), navodili in kupom bolj ali manj uporabnih zadev: shemami vezav, el. shemo, poročili testiranj pooblaščenih organizacij... Prijetno presenečen sem nad odnosom zastopnika, ki se res trudi razjasniti vse dvome in vprašanja. Ampak, ker sem bolj nezaupljive sorte, rad vsako stvar trikrat preverim, če se le da.

Čeprav bo hiša solidno oblečena, 15cm pulover in 30 kučma, me je vseeno malo strah, da bi v takih mesecih, kot je bil december, 12kW TČ ne zmogla svoje naloge, zato se nagibam k dodatnemu viru ogrevanja. Izračunana transmisija znaša 10kW. Pretiravam s svojimi bojaznimi?

S takim odnosom do kupca ne bi bila potrebna nobena tema: Altherma-NA POMOČ!

Kar se tiče tvojih bojazni, pri nas je bunda, pa popolnoma brez kape, plus še kopica drugih odprtin proti ven, osojna lega, sveža mokra bajta in podobno, da se ne bom prevečkrat ponavljal, 11kW zadevica je zunanjih -15 stopinj pojedla za malico.

Pa ti sploh ne upam napisati, kakšna je naša trenutna toplotna transmisija. Vem le, da mi je program za izračun gradbene fizike pokazal sredinec in opozoril, da se mi je zataknil gumb za ničle........

Z veseljem bi se poigral s tvojim programčkom.

A je bilo tole malce gej slišat? :?
#13
@berghaus:

tvoji komentarji, prebiram jih zadnji teden dni, mi pa res vsakič vlečejo žnable tja priti štrlinam! :lol:

Se mi zdi, da tvojo hišo že bolje poznam kot svojo, tako dobro si jo opisal v raznih postih in na spletniku. Malo poznam tudi kresniški konec, pa verjamem, da je malo sonca čez zimo. Pa megla se najbrž tudi rada dvigne gor?
#14
Ammm........hvala........zafarbal.jpg

Ja, megle je kar precej, ta pa zelo neugodno vpliva na COP pri nižjih zunanjih temperaturah. Precej sreža se nabira, posledično mora TČ odtaljevati.

Si pa res lahko brez skrbi, imeli boste fino toplo, pa še podporo imate očitno fino, kar navsezadnje pri kupcu navaga zlato.

Pa srečno!
#15
Sem že pomislil, da je programček samo na pol funkcionalen, ker določeni gumbi ne delajo. Odprem navodila... berem... VOILA! Child Lock! Kot na pravem kontrolerju je tudi v programčku prednastavljen Child Lock aktiviran.

Prilagam še navodila in možne nastavitve.

http://dmpro.si/datoteke/NavodilaThermaV.pdf
http://dmpro.si/datoteke/NastavitveThermaV.pdf

Vsakega komentarja bom res vesel, saj se moram čimprej dokončno odločiti glede virov ogrevanja, da se ne obremenjujem s tem do pomladi.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »