Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Saj že vejo, po koliko bodo Ir paneli.
5000 kWh mesečno rabijo, torej jih bo prišlo enih 500 evrov mesečno. Še vedno za 18 stopinj.
Za to pa res ne rabiš strokovnjaka.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 281
Teme: 2
Ocena:
0
Pustite IR panele pri miru. To je svetovni nateg. Kar je na njih OK, je izgled. To je pa tudi vse. Če se kljub vsemu želite greti na elektriko, lahko uporabite katerikoli aparat (fen, likalnik, kalorifer, radiator,...). Kupite elektronski termostat za v vtičnico in priklopite radiator (najcenejša investicija, najdražje ogrevanje).
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Očitno ne bo poslušala, ker se je že odločila. Ne glede na strokovne odgovore.
Sicer pa tistih 5,5c/kWh za daljinsko niti ni hudo drago, nekje na ravni peletov. Ampak ona pač pusti, da imajo mrzlo, zaradi stroškov. In bi se raje grela z IR paneli po 10c/kWh + še dala 4k€ za njih.
Za 4k€ bi dobila cca. 5 komadov klim z montažo in se grela 3x ceneje kot z IR ali oljem...
Sicer pa brez nič ni nič, za normalno sobno temperaturo bo potrebno bajto izolirati ALI pač plačevati velike tekoče stroške.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Verjetno smo zaradi tega "natega" pri nas včeraj bili celo noč do jutra brez ene faze (cela ulica).... Hladno pa so najbrž vklopili vse IR panele.
Sosed jih je kupoval skoraj grosistično.......
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Glede na navedeno kvadraturo, 5-7 cm termoputza, neko že obstoječo izolacijo strehe... se meni še vedno zdi bistveno previsoka poraba (v kWh). Da so "težave s postajami in podpostajami" pa pri daljinskih sistemih ogrevanja oziroma skupnih kotlovnicah tudi ni nič novega. Vprašanje je po mojem zgolj, ali so težave namerne, ali pa dobavitelju dejansko dol visi, da nekje "canka". Če gre za velikega dobavitelja oziroma upravljavca sistema (javno podjetje), potem je verjetno bolj slednje.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Sem sklepal, da gre za manjšo individualno gradnjo, ne večstanovanjsko. Je pa res, da je bolj šparovna pri podajanju infomacij o bajti...
Ocena:
49
V starih cajtih smo žgali po 4500 litrov kurilca na sezono. To je bilo popolnoma normalno.
Je pa res, da smo v neizolirani hiši imeli 25 plus.
Pa malo bolj pri denarju smo bili. Takrat se ni noben sekiral za cisterno kurilca. Danes pa s kanticami sproti hodijo na pumpo po njega. Krasni novi svet.
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Pač hoče samo potrditev, da je njena odločitev o IR pravilna.
Namesto podajanja informacij o L-ceglih iz Italije in kako je bajto gradil šef gradbene firme, bi prilepila cca. 3 fotke (od zunaj, notri+radiatorji, tloris), pa bi bilo večinoma vse jasno.
Ocena:
49
Rešitve so ultra enostavne.
Samo videti jih je treba.
Objave: 928
Teme: 1
Ocena:
13
Hitra in se vedno ekonomicna resitev je montaza 2. "nordic" klim za vzdrzevanje temperature skozi dan, zvecer pa naj malo pomaga KO do prijetnih 22C...Monterji so sedaj prosti in montazo naredijo v parih urah. Klimatske bodo odlicno sluzile tudi za hlajenje poleti.
Objave: 187
Teme: 3
Ocena:
0
Fantje, ni potrebe po nesramnosti. Kar napišeš javno se lahko prebere.
Sedaj pa:
1. Kaj je medetažna gradnja si lahko pogledate na netu. Ni neka kvantna tehnika in gre za enostanovanjsko hišo.
2. streha je nova. Izolirana. V enem delu je mansarda vseljena, v drugem ne.
3. Navajala sem zidake, ker so me na to posebno opozorili. Sosed je povedal (gradilo se je istočasno), da se je pri njem zvečer svetilo čez hišo - ko je bila zidana in brez fasade, pri tej hiši se ni videlo skozi. Se ni varčevalo pri materialih.
4. Razumem da niste naklonjeni IR panelom. Kot sem potem šele videla je o tem cela vojna na netu. Na tem portalu ste očitno izrazito proti. Razumem tudi vašo fiziko ampak vseeno pa dajem nekaj tudi na uporabnike. Prej bom verjela dejanskim uporabnikom kot nekomu, ki to ni oz. ki zadevo prodaja. In dejanski uporabniki so podali informacije glede na podobno izolacijo stavbe. In realno je bilo stroška 1400 € na kurilno sezono v stavbi, ki je imela slabo fasado in nova okna. Kar pomeni, da ni bilo 500 € na mesec ampak cca. 150-180 €. Za 23 stopinj. Mi smo zadovoljni z 21-22 in dogrevali bi tudi z oljem oz. drvmi. Seveda še nisem odločena, a premislila se pa tudi nisem. Pelet ne dam v hišo pa če je zadnja stvar za vgradnjo. Poleg tega ne misliva dati za investicijo več kot 5000 €.
5. IR panelov ne mislim kupovati na mimo vrste in podobno, ampak bi rada sistem s boljšimi termostati. Kot sem razumela ko enkrat zagrejejo potem dogrevajo z manjšo močjo in ne celoto kot delajo ti na mimo vrste. Saj pravim, se bom še pozanimala glede porabe in stroškov elektrike. Klima odpade.