PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kako dovolj ogreti stanovanje z IR paneli?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ne vem,ko to vse berem se mi zdi kot da frančišek živi v neki stari kasarni 1800 letnik.Preselte se al pa daj lasniku v vednost,da tako ne gre naprej.Svoj nadstrešek lažje ogrevam,kot tole bajto ki jo ima franc.
Citat:Infrapower paneli delujejo drugače. Kot omenjeno so paneli iz inovativnih materialov. Pretvorijo električno energijo v toploto brez vmesnih faz. Izkoristek panela je cca. 98% (IR + konvekcija). Oddajanje IR valovanja je blizu 100% zaradi INFRAPOWER REFLECTOR tehnologije. Grelna stran panela oddaja v prostor dolge infrardeče - C valove. To valovanje ne potrebuje zraka za prenos toplote. Zaradi tega ne pride do dodatnih izgub. Ko infrardeče valovanje zadene ob oviro (predmeti, telesa, stene, stropovi in tla v prostoru) se ta toplota v predmetu absorbira - pomeni, da jo predmeti akumulirajo in jo počasi in enakomerno oddajajo v prostor nazaj. Zaradi tega so stene, predmeti, tla itn. topli in suhi.

No, potem je zadeva jasna. Če hiša nima masivnih sten, če nima konkretne izolacije .......... ni možno ustvariti akumulacije.

In spet je zelo važno še kaj drugega - ne samo IR paneli.

Pomeni, če bi imela hiša masivne tlake in za finalni tlak kamen ali keramiko ( seveda na dobri TI ), pa če bi bile notranje stene obložene z recimo 2 ali 3 cm debelim kamnom - in ne samo ometane, ja potem takem, bi lahko s sevanjem toliko segrel vse te mase, da bi le-te lahko oddajale toploto v prostor.

Torej NI težava v samih IR panelih, pač pa so ti paneli vgrajeni v neprimeren objekt.
sebastjan704 Napisal:ne vem,ko to vse berem se mi zdi kot da frančišek živi v neki stari kasarni 1800 letnik.Preselte se al pa daj lasniku v vednost,da tako ne gre naprej.Svoj nadstrešek lažje ogrevam,kot tole bajto ki jo ima franc.

Se kar pridruzujem temu mnenju.
Se vedno se ne morem znebiti, da gre za zajebancijo/provokacijo.
Konec pisemo ze na peti strani in se ponavljamo, Francisek pa nobenega zakljucka ne poda. Vije roke in benti cez IR panele....kurilna sezona pa se tudi ni vceraj zacela in vsaj jaz vidim nelogicnosti in dvomov vedno vec.
Over & out, kar se mene tice.
(Vabilo Papezu seveda velja.)
Se pridružujem mnenju o provokaciji..
Sploh je vprašanje ali lahko legalno oddajajo neizoliran objekt, kot objekt za bivanje, če moraš dokazovati toplotne pribitke za instalacijo klime. Panelov imaš pa lahko neomejeno, alo kako? 1:12 razmerje električne moči.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.eceee.org/policy-areas/EEES/public_sector/PROSTappendix6.pdf">http://www.eceee.org/policy-areas/EEES/ ... endix6.pdf</a><!-- m -->

Mislim, ni dovolj da veš da ti je vroče, moraš to računsko potrditi. Ni samo Slovenija bananastan.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.englishforum.ch/daily-life/138321-air-conditioning-against-law-2.html">http://www.englishforum.ch/daily-life/1 ... law-2.html</a><!-- m -->

izgleda da ločijo rezidenčne in komercialne objekte
Citat:Torej NI težava v samih IR panelih, pač pa so ti paneli vgrajeni v neprimeren objekt.

Nikakor to ne more biti provokacija, papez46 že ni provokator.

Razen kadar mu pokrov odnese !!
saj ni mišljen papež ampak franc
:lol: :-) debata bolj tipa "hišnik" in pormašina.. :lol:
Predvidevam,da bo frančišek dokupil še za 10 kw panelov,zmanjšel moć vseh na 1 in pokuril le 3 kwh štroma in s tem dokazal čudežnost teh naprav.Mi drvarji pa v jok.In črpalkarji tud.
Res sem se trudil ampak ne morem da ne bi 8)

@ Papež ne vem od kot si citiral samo ta ki je napisal:

"infrapower paneli delujejo drugače. Kot omenjeno so paneli iz inovativnih materialov. Pretvorijo električno energijo v toploto brez vmesnih faz. Izkoristek panela je cca. 98% (IR + konvekcija). Oddajanje IR valovanja je blizu 100% zaradi INFRAPOWER REFLECTOR tehnologije."

:lol: :lol: :lol: :lol:

Sicer dopuščam možnost da se je v zadnjem času fizika spremenila
ampak ko sem jaz obiskoval 8 letko ne 9 letko smo v 8 razredu obravnavali
tudi
Električna grelna telesa in smo takrat strokovno ugotovili, da ima električno ogrevalo (infra) najvišji izkoristek od vseh klasičnih električnih naprav (elektromotor, žarnica...) namreč v toploto pretvori kar 98-99% el energije ostanek do 100% je svetloba in magnetni tok

no 30let kasneje pa vidim da so naredilu ultra moderna napravo Infrapower reflector ki ima izjemnih 98 % izkoristka.... uau Confusedhock: :mrgreen: :mrgreen:

Da ne pozabim razlika med starimi Infra pečkami, ki jih večina pozna iz pred 40 let in temi ultra modernimi :mrgreen:
je načeloma samo v površini ki oddaja energijo namreč pred 40 leti je IR pečka iz zvite cevi/žice ki ima površino ... 100cm3 odala ca 2000W....seveda je bil zato toplotni tok ozek in močan-neprijeten
Novodobni izum pa oda iz površine kaj vem 5000 cm2 recimo 500W ... torej je toplotni tok nižje intenzivnosti in prijetnejši Idea
Torej če povzamem:
IR paneli šparajo, če hiša špara (izolacija).
Se strinjam, ampak to velja za vsa ogrevanja.

Tam je očitno lastnik hiše verjel enemu švicarskemu vermontu, ki je sprojektiral ekonomično ogrevanje .......... Ker lastnik tam ne stanuje, ga rezultat in ekonomičnost več kot toliko ne zanima, IR je pač hitro in enostavno "rešila" problem ogrevanja in hiša je šla v najem.....
ex5522 Napisal:Res sem se trudil ampak ne morem da ne bi 8)

@ Papež ne vem od kot si citiral samo ta ki je napisal:

"infrapower paneli delujejo drugače. Kot omenjeno so paneli iz inovativnih materialov. Pretvorijo električno energijo v toploto brez vmesnih faz. Izkoristek panela je cca. 98% (IR + konvekcija). Oddajanje IR valovanja je blizu 100% zaradi INFRAPOWER REFLECTOR tehnologije."

:lol: :lol: :lol: :lol:

Sicer dopuščam možnost da se je v zadnjem času fizika spremenila
ampak ko sem jaz obiskoval 8 letko ne 9 letko smo v 8 razredu obravnavali
tudi
Električna grelna telesa in smo takrat strokovno ugotovili, da ima električno ogrevalo (infra) najvišji izkoristek od vseh klasičnih električnih naprav (elektromotor, žarnica...) namreč v toploto pretvori kar 98-99% el energije ostanek do 100% je svetloba in magnetni tok

no 30let kasneje pa vidim da so naredilu ultra moderna napravo Infrapower reflector ki ima izjemnih 98 % izkoristka.... uau Confusedhock: :mrgreen: :mrgreen:

Da ne pozabim razlika med starimi Infra pečkami, ki jih večina pozna iz pred 40 let in temi ultra modernimi :mrgreen:
je načeloma samo v površini ki oddaja energijo namreč pred 40 leti je IR pečka iz zvite cevi/žice ki ima površino ... 100cm3 odala ca 2000W....seveda je bil zato toplotni tok ozek in močan-neprijeten
Novodobni izum pa oda iz površine kaj vem 5000 cm2 recimo 500W ... torej je toplotni tok nižje intenzivnosti in prijetnejši Idea

Od tukaj.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.eaelektronika.com/?kaj-so-infrardeci-grelni-paneli-in-kako-delujejo-,61">http://www.eaelektronika.com/?kaj-so-in ... lujejo-,61</a><!-- m -->
medo9 Napisal:
sebastjan704 Napisal:ne vem,ko to vse berem se mi zdi kot da frančišek živi v neki stari kasarni 1800 letnik.Preselte se al pa daj lasniku v vednost,da tako ne gre naprej.Svoj nadstrešek lažje ogrevam,kot tole bajto ki jo ima franc.

Se kar pridruzujem temu mnenju.
Se vedno se ne morem znebiti, da gre za zajebancijo/provokacijo.
Konec pisemo ze na peti strani in se ponavljamo, Francisek pa nobenega zakljucka ne poda. Vije roke in benti cez IR panele....kurilna sezona pa se tudi ni vceraj zacela in vsaj jaz vidim nelogicnosti in dvomov vedno vec.
Over & out, kar se mene tice.
(Vabilo Papezu seveda velja.)

Seveda se kurilna sezona ni začela komaj sedaj, vendar se je za mene v tej hiši začela z 27.12.2014, saj sem se na ta datum preselil sem iz prejšnjega stanovanja, za katerega sem priložil nekaj postov nazaj tudi obračun porabe elektrike do konec novembra. Tak da ni nobena provokacija, ampak zgolj realna dejstva, da nas IR paneli ne ogrejejo brez dodatne pomoči kaloriferjev.
Homer Napisal:Torej če povzamem:
IR paneli šparajo, če hiša špara (izolacija).
Se strinjam, ampak to velja za vsa ogrevanja.

Tam je očitno lastnik hiše verjel enemu švicarskemu vermontu, ki je sprojektiral ekonomično ogrevanje .......... Ker lastnik tam ne stanuje, ga rezultat in ekonomičnost več kot toliko ne zanima, IR je pač hitro in enostavno "rešila" problem ogrevanja in hiša je šla v najem.....

Zdej, če gledam tole IR, pa nima veze od kdaj, so IR sevanja še vedno na enakih valovnih dolžinah, kot so bila pred 40 leti. Ali se morda motim?

Dejstvo je, da IR ne segreva zraka - direktno, ker ima ta seveda veliko premajhno gostoto in maso.
@ medo9 - hvala za vabilo, pridem z veseljem ( pa saj hodim že nekaj časa ) pa ne zaradi IR.
Jasno mi je, da če imaš v tvoji brunarici IR panel v kopalnici na stropu, na tleh pa masiven tlak, ki absorbira IR valovanje, se posredno segreva in seveda oddaja toploto nazaj v prostor, hkrati pa so stene lesene, kar pomeni dobro izolativnost - da zadeva špila.

Nikakor pa stvar po defoltu ne more špilat, če z IR na eni strani stene segrevaš neko maso, ki pa ima na drugi strani direkten sitk z mrzlim okoliškim zrakom.

Jasno je, da se bo ta stenca vedno in zmeraj ravno toliko shladila, za kolikor jo boš ogrel.

Konec koncev je še dobro ........ da Franc NI zmrznil in je vseeno segrel bajto na 18 stopinj.
Citat:Se pridružujem mnenju o provokaciji..
Nikakor !
Vsi menda veste, da ima ogrevalna sezona špice po porabi. Oz. običajno povp. na sezono kak mesec res nizkih temp..
Očitno jih je Francisek imel nekaj ta čas , ko je odprl temo. Saj tudi pri nas (Bohinj) so bile okol novega leta poprečja dneva od -5 do -10 (max . tudi po 5 več).
Ostala povprečja so običajno precej nižje in temu primerna pokritost potreb po ogrevanju (oz. se jim je ogrevanje s paneli še izšlo- zadovoljivo), kot nižji strošek.
Lani smo se vozili po Švici, od mondenih (turističnih) naselij, kjer so u nulo spedenani objekti, vidiš drugje tudi objekte , kot jih vidiš v naši deželi, ki bi se jih sramoval marsikdo s foruma, pa živijo v njih..., da ne omenjam v kakih ''rovtih'' ali grapah (da me nihče ne spravi tja živet, sicer najdeš podobno tudi v lepi naši ali drugot širom EU).
Verjetno nekomu , ki oddaja objekt ni v interesu vlagat posebno vanj, ne tam ne pri nas, stroški npr. gretja ne bremenijo običajno lastnika , temveč najemnika...
Tko, da ne razmišljajte o zaroti oz. , da se Franc heca !
Meni je ostal del zapisa o dimnikih....jih je več, je več tudi možnih priklopov nanje ?
Potemtakem bi obstajala opcija kakih dodatnih kaminskih peči na drva , pelete.
Seveda vse investicije bazirajo na temu, kolko časa mislite ostati v omenjenem objektu, nekaj, kot je omenjeno, lokalni predpisi; ne pa odveč pogovor z lastnikom.
Do takrat pa pomoč IR panelom, kaloriferjev ali el. radiatorjev po možnosti s termostati.
Lp
1 ... 3 4 5 6 7 ... 35 Pojdi na stran 
Iskanje po temi