PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri IR panel v kopalnici

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hitro, enostavno in poceni:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mimovrste.com/kaloriferji/iskra-keramicni-grelnik-616k?v=690168">https://www.mimovrste.com/kaloriferji/i ... k?v=690168</a><!-- m -->
Kalorifer, če ti ni v napoto na tleh ali na steni in te ne moti šumenje in pih ventilatorjev.

Ir panel, če ti denarnica dovoli.

Kalorifer ima najhitrejši učinek pri segrevanju zraka.
Ir panel ima skoraj takojšnji učinek pri segrevanju golih teles.

Če te ne motijo slabosti kaloriferja je razmerje učinek/cena krepko nekajkrat v prid kaloriferju napram ir panelu.
Ok recimo da denar je in imam že predpripravljen dovod na stropu.

Bo tole v redu? <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bolha.com/gradnja/ogrevanje-in-klimatizacija/ogrevalna-telesa/infrardece-ogrevanje/ir-panel-eco-1500w-z-brezzicnim-termostatom-akcija-15--1295496470.html">http://www.bolha.com/gradnja/ogrevanje- ... 96470.html</a><!-- m -->
oglas deluje tipično varianta tv prodaja....in to še ni vse, zraven dobite še....cena samo za vas in samo še 10 minut....

ampak ti si se itak že odločil, če si kable vlekel, torej je celotna tema brez veze, ker itak iščeš samo potrditev, da je to, to in ne kaj bi bilo bolje, ceneje, enostavneje.
ne nikakor se nisem prej odločil. Prvi pogoj je, da mi lahko naprava nahitro segreje kopalnico (do 20min). Če to zmore kalorifer in ir panel, se mi panel bolj dopade ker je skrit in iz poti.

Z zgornjim linkom me bolj zanima ali je 1500W veliko predimenzionirano za 15m2 ali ne. Brezžični termostat je pa pogoj, saj ne bi rad vlačil dodatnih kablov.
Citat:recimo da denar je in imam že predpripravljen dovod na stropu.
Poišči panel s pozlačenim robom.

Le čemu sprašuješ, če si se že pred časom odločil, da bo IR panel?
Nimam časa - sem v penziji!
Po mojem je 1500w preveč za 15m2.
Jaz imam za cca 8m2 400w, ampak naj ti prodajalec naredi izračun.
Ne bi pa kupoval ravno "na bolhi", ampak bi poiskal prodajalca, ki ponuja vračilo denarja, če stranka ni zadovoljna s panelom.
Tukaj se z @medo9 v celoti strinjam. Če gre samo za dogrevanje med tuširanjem, se mi zdi IR panel ca 400 W nad stojiščem izpod tuša, kar ustrezen (ne pomeni pa to, da bo s tem segregata celotna kopalnica) pa ne kupovati na bolhi.
@Žerjavar oprosti, vendar si me z zgornjim postom, sicer na tvoj do sedaj liberalen stav, kar malo neprijetno presentil.
tole z IR paneli je neka modna muha. da bi dal za 1500W več kot 200€.... malo morgen. raje laufam fen v kopalnici.
Mirator: jaz imam 400w panel na stropu, na sredini kopalnice in ne nad tušem, ker ga nimam (tuša namreč). In laufam ga 24/7, ne samo občasno (razen seveda v poletnih mesecih ne).
Samo toliko, dan ne bo pomote.

Korenje: s svojo opazko o fenu si povedal še več, kot Vermont :twisted:
Ja, še kako drži tista: le čevlje sodi naj kopitar :roll:
Citat:vendar si me z zgornjim postom, sicer na tvoj do sedaj liberalen stav, kar malo neprijetno presentil.
Kaj pa je bilo neprijetnega?

Nihče ne more zanikati, da IR panel najprej segreje materjal (tla, zid, opremo) šele nato se ogreva zrak. Pri kratkotrajnem pregrevanju (tuširanje), je ekonomsko smotrno segrevanje samo zraka (kalorifer). Kaj ti pomaga panel nad glavo, ki ti greje teme in ramena, vse ostalo telo pa obdaja hladen zrak. Če že zagovarjaš uporabo panela, potem svetuj 4 panele na vse štiri stene.
Mogoče sem nejasno določil lokacijo - nisem mislil direktno nad kabino tuša, temveč prostor, kjer se slečeš oz. kamor stopiš iz kabine tuša, da te pač greje v telo. Tudi moč bi verjetno lahko bila nižja, ker ne gre za ogrevanje celotne kopalnice.
Bom pa vseeno še dodal, kar je jasno zelo subjektivno. Jaz imam v kopalnici centralno ogrevanje preko lojtre. V prehodnem obdobju pa ne potrebujem nobenega dodatnega ogrevanja, res pa je kopalnica velika le slabe 4 m2.

@Žerjavar, si me nekoliko prehitel. Čeprav verjamem, da nisi imel slabega namena, me je tole zmotilo:
Žerjavar Napisal:Poišči panel s pozlačenim robom.
Le čemu sprašuješ, če si se že pred časom odločil, da bo IR panel?
Človek se pač ima pravico odločati po svoji pameti in nič ni narobe , če se še kaj pozanima, kljub temu, da se je že odločil. Tudi nas, ki komentiramo in svetujemo v to nihče ne sili.
Kar pa si nazadnje omenil, IR sevalo nekoliko manjših moči (vendar tokrat ne panelno) na vse štiri stene pod stropom tudi ni zanemarljiva varianta. Sicer pa pod panelom ne stojiš kot "lipov bog" ampak se tudi sklanjaš. Pa najbrž ti ni potrebno razlagati, da se pri prenosu toplote s sevanjem, del žarkov tudi odbija v odvisnosti od emisivnosti posameznih sten.
Citat:me je tole zmotilo:
Žerjavar napisal/-a:
Poišči panel s pozlačenim robom.
To je bila reakcija na vprašanje, ki je (vsaj zame) bilo že popolnoma razjasnjeno. Dodatno pa še:
Citat:recimo da denar je in imam že predpripravljen
V tem primeru pa res ni problem za pozlato.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")eaelektronikaunichr("46")com/?nasveti-in-opozorila,65[/url]
Predelajte zapise o potrebnih močeh, ter številu panelov.
Če denar ni problem potem je za te m2 bolje namestiti vsaj 2 (še bolje za občutek pa žerjvarjev predlog- povem iz prve roke.
V savni imam 5 kom (po 150W, savna je velika dobra 2m2) kjer so vrata ni nameščen, kar se občuti, še bolj pa v predelu nog, kjer ga tudi nimam (zaradi predrage...).
Za dobro zagreto savno (zgolj z IR paneli- ne ''žarnicami'' :wink: ), traja več ur- da nimaš občutka hladu (pozimi ogrevanje ''štarta'' iz cca 15stC)- nepregretih stvari- stene, klopi, vrata...
Zato vedno zagrejem savno s 6kW sawo pečjo, ki je ''okusna'' za vstop po cca 20 minutah- pregrete klopi, zrak, občutka hladu v noge ni...
Res da gre za večje potrebne temperature od kopalnice za več kot pol..., vendarle golo telo po občutku ne laže ne v kopalnici ali kje drugje... :wink: :mrgreen: .)
Panel je res hitro občuten, da seva- te greje, vendarle če ni to konstantno ogrevanje je tudi ta občutek toplote dokaj ''mlačen'' , dokler ne pregreje še ostalih stvari na katere seva, ter jih ogreje , posledično začne počasi naraščati temperatura prostora.
Torej za hitro ogrevanje odpade- razen konstantno ogrevanje (ali dogrevanje zgolj za 2-4 stC npr.kot pomoč radiatorjem), za dober občutek je bolje, če jih je več primerno razporejenih, kar priča tudi eden redkih podanih linkov.
Tudi sam imam v kleti malo večjo kopalnico- pralnico, zrak je bil hitro ogret z kaloriferjem, vendarle pihanje in zvok tudi meni ne sedeta. Zdaj podhranjenemu radiatorju- lojtri centralne, pomaga zadovoljivo dogrevat oljni el. radiator.
Za IR panel se nisem odločil ravno z vzroka - ker en ne bi zadovoljil potrebe (cca14m2) , dva ali več sta cenovno in smiselno predraga , fensi bi pa bli :mrgreen: .
El. naprav za (d)ogrevanje je malo morje ...torej odvisi le kaj nam ''potegne'' tako ali drugače- le s termostatom naj bo, karkoli je že...
Lp
P.S. Še vedno pame močno firbec matra kolko veliko stanovanje ''uspešno'' (d)ogreva Vermont z zgolj enim panelom :?: Idea
Dam roko v ogenj da je link ki ga je Homer dal 100% boljši za HITRO OBČASNO ogrevanje CELE kopalnice. Kaki IR paneli... Še Vermut je rekel da za občasno ogrevanje to odpade... Če on to reče... Zakaj se sploh še pogovarjamo o tem???

Štrik je na steni, denar se bo tudi našel, daš teh 50 al kolk že EUR, in imaš 2000 W ogravalne moči. Pa daš 4 v kopalnico in imaš savno v 10 minutah...

BTW, link iz bolhe ima 900 W (še to dvomim). Ne 1500. Tisto je oznaka modela Wink Najbrž...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
1 ... 3 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi