PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri IR panel v kopalnici

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

verjetno bo tu pravo mesto, za pridobitev mnenj. Skratka odločil sem se, da bi v tem prehodnem obdobju, ko se še ne kuri v hiši, namontiral nek IR panel v kopalnico, da se lahko človek stušira pri "normalno ogreti" kopalnici.

Iščem neko ugodno rešitev, ampak hrakti tudi učinkovito, da bo pač ta IR panel segrel kopalnico in ne samo nabijal ceno položnice za elektriko.

Za enkrat sem dobil dve ponudbe (3 še čakam):
- EKOSEN ( 330€ brez davka z montažo in termostatom)
- zdrava hiša ( 220€ z davkom brez montaže in z termostaom)

Torej ceni se konkretno razlikujeta, seveda bi rajši vzel cenejšo ponudbo, hkrati čakam še ostale ponudbe. Zanima pa me še vaše mnenje, mogoče na kaj biti pozoren. Naj poudarim, da ta IR panel ne bo namenjen celoletnemu ogrevanju kopalnice ampak ta prehodna obdobja, ko se ne kuri ampak bo kopalnica prehladna.

Hvala za odgovore/predloge
Citat:Iščem neko ugodno rešitev, ampak hrakti tudi učinkovito, da bo pač ta IR panel segrel kopalnico in ne samo nabijal ceno položnice za elektriko.
Za enako segretje prostora boš porabil enako elektrike, ne glede na el.grelo (panel, radiator, kalorifer,...).
Pozitivna plat visokotemperaturnega panela je je direktno sevanje na golo telo in daje enako ugoden občutek pri nekaj nižji temperaturi zraka. Se pa moraš kar naprej obračati, sicer te na nasprotni strani telesa zebe.
Slaba stran kaloriferja je pihanje = ustvarjanje vetra, ki mokro telo hladi. Če si v curku pihanja toplega zraka, je v redu, če si izven njega je slabše.
Nimam časa - sem v penziji!
Namen seval ni v tem da ogrevajo prostor temveč da sevajo toploto v času tvoje prisotnosti - in imaš občutek toplote tudi če je kopalnica hladna.

Ostalo je pa že žerjavar povedal.
Pod tem, "da iščem ugodno rešitev, ampak tudi učinkovito", sem imel bolj v mislih, da ne bi kupil poceni IR panela, ki pa mi ne bi potem dajal nobenega občutka topline v prostoru.
Mogoče me bolj zanima, če priporočate sploh IR panela in če je potreben biti tudi pozoren na firmo ?
Ravnokar sem pridobil še eno ponudbno (VITAL-LINE 380€ z davkom, montaža in termostat )
Če se odločiš za IR naj ti dajo garancijo da ti vzamejo nazaj in komplet stroške vrnejo za recimo obdobje 3 mesece (več res ne rabiš) da vidiš če te IR ogreje tako kot ti želiš, ali pa bo delal cel dan da bo ok. Seveda v garancijo vtakni tudi predvideno porabo...

Je pa v eni drugi temi podan lep primer kaj imajo drugi v kopalnici... (mogoče se mi bo dalo najti, najbrš ne)
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Torej povprašaj uporabnike kako močne grelce uporabljajo v kopalnicah..in katero vrsto.

Sam nisem pristaš tovrstih grelcev, ker sicer z ene strani te grejejo imaš pa na drugi (hladni) strani še bolj občutek hladu.

Tudi ne vem o kakih temperaturah v kopalnici sploh govorimo. Jaz si ob tuširanju vedno odprem okno, počakam da priteče topla voda in grem pod tuš. Ko sem stuširan že samo tuširanje nagreje kopalnico (kljub oknu) da ni nikakršne potrebe po (do)ogrevanju.
Meni se zdi, stropna montaža IR panela v kopalnici, kar v redu varianta. Pri tem strah, da boš z ene strani bolj, z druge pa manj ogret, praktično odpade.
Ker pa je bila izpostavljena razlika v ceni, bi se pa pred nakupom vseeno pozanimal, kaj posamezen panel pri enaki moči nudi.
O taki rešitvi sem tudi jaz razmišljal pa sem se na koncu odločil za kalorifer
55 € in to je to
Sam imam ir panel za ceno brez zadnje nule. Občasno ga uporabljam. Res da ni estetski, nisem ga jaz kupoval, menjati pa ga ne grem) ampak prej se bo hiša podrla preden bo za vašo nabavno ceno elektrike porabil.
Oh, pa ne spet o IR panelih :lol: :twisted:

Vedno znova se oglašamo/oglašajo eni in isti... z vedno (bolj ali manj) istimi frazami.
Najbolj netočna je tista fama o "spredaj vroče, zadaj je pa mrzlo"... ampak dragi novi forumaš, pobrskaj malo po forumu, saj je bilo o različnih IR panelih govora že ohohokrat ;-)

In kot pravi Firefly: poišči ponudnika, ki vrne denar, če s panelom ne boš zadovoljen.
(ok, porabljene elektrike ti ne bo nihče povrnil, je pa dovolj fair, če vrnejo kupnino)
(medo9)Oh, pa ne spet o IR panelih :lol: :twisted:

Vedno znova se oglašamo/oglašajo eni in isti... z vedno (bolj ali manj) istimi frazami.
Najbolj netočna je tista fama o "spredaj vroče, zadaj je pa mrzlo"... ampak dragi novi forumaš, pobrskaj malo po forumu, saj je bilo o različnih IR panelih govora že ohohokrat ;-)
+1
Dovolim, da mi dokažeš, da mi bo po hrbtu vroče, ko bom stal pred panelom in gledal vanj!
Korajžno naprej........
Mi imamo v kopalnici en navaden infra grelec Heller na tri stopnje. Tudi cena brez ene nule zadaj, ni pa na pogled ne vem kaj. Za prehodna obdobja občasno v uporabi (kopanje otrok). Dela čisto ok, pogosto ga zaradi tople sopare v zraku že predčasno izklopiš. Res da je z ene strani bolj toplo (že prevroče) ampak na drugi strani ni občutka hladu.
Saj ni nič narobe z IR (paneli, pečkami, grelci,....).
Bili so v primitivni obliki redni gostje v kopalnicah že pred 40-50 leti.
No potem so prišle nove tehnologije, fizikalni princip pa je ostal isti.
Primerni so za tistega, ki želi na hitro v kopalnici dvigniti občutek toplote.
Ob takem načinu uporabe, tudi ni nevarnosti, da bi se na eni strani pregreval in na drugi podhladil, saj nisi "obsevan" dlje časa, pa tudi obrnjen nisi ves čas enako..

Neko povzdigovanje teh načinov ogrevanja, češ da so univerzalna, malo porabijo pa je zavajanje uporabnikov ......
Citat:Najbolj netočna je tista fama o "spredaj vroče, zadaj je pa mrzlo"...
Ta fama je še kako točna. Odvisna pa od montaže Ir panela- odkod seva na telo , in že ''predgretega'' prostora. Torej, če le dogreva prostor z recimo cca18stC navzgor- lahko govorimo o ''fami''(težje zaznamo razliko)-vkolikor bo temperaturna razlika večja (štart ogrevanja iz cca 10stC navzgor) se to (ne)obsevanje zelo dobro občuti. Sprobano !
Za hitro ogreti zrak je bolj učinkovit npr. kalorifer (el. radiator- z ventilatorjem...), sevanje toplote pa občutno od panela- odkoder seva...- za dogrevanje DA- o tem največ govorijo tudi reklamni letaki le teh Idea
Cenovno ugodni so trenutno npr. [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")mojpaketunichr("46")si/ir-panel-tiping-ifh450-450w[/url] od kot izvirajo in garancije ne poznam, mislim, pa da vsi dobite reklamo po pošti...
Lp
p.s. in ne me napast , da mislim , da ni možno kot osnovno ogrevanje...Je, ni pa poceni Idea
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi