PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev Cena zrastla za 5x

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako manj kot jurja!?
Za 320 evrov. Je zapravil 4 leta in obremenjeval sodišče.
Samo da tistih 5, 7 ljudi enkrat tam zbereš skupaj, zagoniš več kot jurja. To pa ja.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Logično, da mu je odvetnica denar vrnila, saj je "nategunom" zaračunala stroške postopka. Pa kaj misliš, da so odvetniki tolk butasti, kot mi?! Ona bi bila plačana v vsakem primeru. Ker pa je zmagala, je verjetno dobila še več. Če izgubi, jo plača tisti ki jo je najel, če zmaga jo plača toženi, nekaj malega pa priloži še njena stranka.

P.S.
Seveda je prav, da so šli na sodišče, pa čeprav za 300 €. Zamisli si, vsak mesec nategneš tri do pet strank za po 300 € in imaš na koncu 18.000 € "tax free" (300€ x 5 x 12 = 18.000€).

Haloooo?! A "serješ denar"?!

Vam se pa ne zdi, nekoga tožit za 300 €?! To bi veljalo samo za takšne, ki jim 300 € nič ne pomeni, ali pa jih lahko nadrapajo pri bedakih kot iztoženi podjetnik.
Če kdaj kdo gleda Judge Judy - tam se v familiji med sabo tožarijo za 50 $ :lol:
Dober je tale prispevek...mi bo prav prišel sedaj, ko bom tudi sam bil investitor.
Nisem tak pesimist, nebom vse izvajalce kar takoj vrgel v isti "slabi" koš.
Bova pa z ivajalcem v popolnoma isti poziciji, noben za nobenega nebo dal roko v ogenj. In nima smisla govorit da JAZ sem pa pošten. Saj noben nebi sam sebe v drek rinil a ne. Če bo izvajalec razumel, da imam slabo mnenje o nejm, če bom zahteval ponudbo/predračun, je to čisto njegov problem.
Bom poskrbel za PISNE ponudbe, predračune... Pri ustnih se karnaenkrat lahko kakšna stvar "presliši". Skratka ponudba z vsemi popisi del in aneksom, kako se bojo reševale morebitne dodatna nepredvidena dela. Pa tudi, če bo predračun samo za 100€.
Tukaj se ne gre za € ampak za princip!
Čisto enostavno se je dogovoriti za sprotno plačilo za opravljeno delo. In se mi zdi, da je to še najbolj pošteno. Tako sta obe stranki zaščiteni.
Nikakor pa nebi pristal na neke 80% avanse?!! Izvajalec dobi denar, investitor pa dobi papir, da je plačal, katerega si pa lahko zatakne v rit, če pride do nespoštovanja dogovora (likvidacija podjetja).

Čisto izven teme samo omenim, da sem pred leti posodil več denarja eni izmed boljših prijateljic. Toliko sem ji zaupal, da nisem niti zahteval pogodbe o posojilu. ta frendica je strokovno izračunala, da mi bo denar vrnila v 7. mesecih kar sem se strinjal. Nakar se je pa zavleklo na cca 40 mesecev (pred kratkim vse povrnila na mojo srečo).
Da me boste morebitni izvajalci lažje razumeli, zakaj sedaj samo PISNO!
Zanima mr koncni izracun. Tocen znesek zaradi katetega si se sel tozit, kokiko ke pobrala odvetnica in koliko si dobil vrnjeno.

Ker me resnicno zanima kako nizko se cenis.

Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk
OP dam cisto prav, pa ce ravno se je slo za 100€. Vec kot ocitno pa je zadeva sla na sodisce zaradi principa. Predvidevam, da si je tudi izvajalec mislil podobno, kot pisete nekateri, ker je kao majhen znesek, kaj mi pa bo. In ocitno ni naletel na pravega. Marsikdo bi res placal in pozabil vse skupaj. Ampak, ce se ti v casu gradnje ali kaksnega podobnega projekta to zgodi ene parkrat, je na koncu ze to vsota, za katero peljes zeno na prvomajski dopust.
@darkside, tvoje “vprasanje”, da te zanima kako nizko se ceni, je nic drugo kot butasto. Nekomu je 100€ nic, spet nekdo za 100€ dela 2-3 dni. Da pa ti ni vseeno za svoj denar, pa se ne rabis nizko cenit.
@Darkside ali si v podobni situaciji in te zanima, kako boš obogatel?
Negre se vedno samo za denar, ampak za princip. Če se neda nekomu na lep način dopovedati, da se to ne dela na tak način, potem mu mora to dopovedati odgovorna institucija. In prav je tako! Jaz bi pa samo rad, da po imenu navede tega "svojeglavca", da nebo nategnil še kakšnega poštenega državljana.
Če zgodba drži in je slika res taka, potem tvojo odločitev vsekakor podpiram. Še več, za par 100€ vložit čas in dodaten denar..., no, če bi bila to stalna praksa, precedens, bi se tako red naredil. Ker pa skoraj vsi vse gledamo izključno in samo skozi kalkulacijo (ne bi o tem ali je prava, točna ali ne) pa se seveda take stvari dogajajo in se bodo dogajale še naprej.
sprašujem ker me zanima resnična cena za koliko se je šel tožit ter koliko je ostalo odvetnici. mene osebno ne interesira da bi se šel tožit za 200 eur če toliko potem še odvetnica pobere.
škoda živcev in denarja.... za moje pojme.
res pa je da s tožbo dokažeš princip.

če se je šlo za tisočaka je že drugo, za 320 eur pa se ne bi 4 leta vlačil po sodišču, več zavozim da se pripeljem na sodišče....
Darkside, nič proti tvojim komentarjem, da se razumemo in pogled je logičen, razumljiv. Ekonomsko se mu tožba ne izplača. Gre pa za red. Ta izvajalec se bo najbrž zavedal, da lahko nekdo tudi investira par €, da ga v red spravi. Korist bodo imeli predvsem nadalni investitorji (če vse napisano seveda drži...). Za tako odločitev pa moraš biti malce car.

Pa da se razumemo, tudi jaz ne bi za 320€ zganjal cirkusa...ravno zato pa se take stvari dogajajo.
to že, problem je pri manjših vsotah delati dodatne stroške in izgubljati živce. marsikje drugje izgubiš denar pa pri višjih cifrah, ne da bi živce zgubil pri manjših. vprašanje je kdo je na drugi strani, če bo zavlačeval boš živce izgubljal še bolj. če je hitro rešeno super, da bi se pa vleklo pa škoda živcev.

pa da povem še tako - 320 eur je tudi meni veliko, ne pa tako veliko da bi kar 4 leta sedel na sodišču in dokazoval svoj prav.
Zato pa sem napisal zadnjo poved v prvem odstavku.
@betmen, čestitam ti za vztrajnost in dober rezultat!
@mislečikotdarkside, zaradi vašega načina razmišljanja nateguni, kot je toženi živijo in imajo statuse s.p. ali pa d.o.o.!
@sodnik/sodnica, ki je v zadevi razsodil, bravo za razumevanje barabije in pravilno razsojanje!
@nam vsem ostalim, če bi mi vsi ravnali tako kot betmen, se to ne bi dogajalo!
@država, vlada, ministrstva, FURS in vsi ostali inšpektorji, ki vas je poln gobec, kaj vse ste (deklarativno) storili za državljane, evo vam vzorčni primer, ki ga prenesite v življenje in prakso!

@darkside, očitno v življenju iščeš bljižnice na način "easy money".

Mam rad tale P.S., torej:
sva se z lastnikom družbe zmenila za izkope in navoz tampona. 750 € "pa roka"! Ko je prišel čas obračuna je bilo pa naenkrat 1.400 €, brez "pa roka". Midva se nisva nič tožila, ker je on kot "strokovnjak" na začetku postavil točno vrednost posla. A sem mu jaz kriv, da ne obvlada???
Saj nimam jaz nic proti ce tozi. Naj, ce ima zeljo. Zaradi mene se gre tozit za 20 eur. Mislis da jaz kaj nisem raje poza ik kot da se zivciram se bolj? Ali pa si delam brezvezne dodatne stroske?
S stroski bi nekje lahko prisel na taksno vrednost da je bolje drugemu placati in popravi kot pa se s tistim zajebavati.

Da pa se to dogaja je pa vecji problem to ker ljudje slepo zaupajo in dajajo denar vnaprej. In ne, ne iscem variant tipa easy money kot pravis.

Potem bi lahko tozil tudi trgovine ker s tujine ali od proizvajalca dobim kaj ceneje kot pa v prvi najblizji trgovini....

Pa se nekaj.... taki ljudje bi lahko bili javno omenjeni. Tezava tega foruma je da admini take objave lepo brisejo...

Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk
Meni se življenje zdi prekratko, že da bi "varno odstranil USB", kaj šele da bi se drajsal po sodiščih za 200€...Sej pride drug dnar
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi