PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Bela tehnika Gorenje servis-samo prihod zaračuna 40€ na stroj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pod črto: kupiti največji krš z najdaljšo garancijo. Prav vsak vrti boben, troši prašek, centrifugira do 1200 o/min. ostalo je filozofija oz. nakladanje. Ko crkne, vržem, kupim nov krš in upam, da bo delal čim dlje. Kapitalistična logika...
No ja, največji krš ravno ne, ampak v osnovi ima kadotr prav, kupiš z najmanj 5 let garancije in da je servis blizu ter soliden.
Jaz sem stanovanje opremljal 20 let nazaj... in še danes uporabljam Gorenje štedilnik s pečico, do par mesecev nazaj pa sem 13 let uporabljal vgradni pomivalni stroj od Gorenja. Za oboje skupaj sem potreboval le 2x obisk serviserja.... obakrat sem se obrnil na možakarja, ki ni bil več zaposlen na uradnem servisu, in je bil prihod le 20 € + nekaj malega materiala. Štedilnik se je skuril en kontakt, na stroju je bilo pa za zamenjat eno gumo.

V zadnjih mesecih, se je moj serviser upokojil, pomivalni stroj je med pranjem puščal, in so mi iz Gorenja sporočili da je obisk možen šele po več kot 14ih dneh ter da je že samo obisk 50€. Sem kupil nov stroj ki ni več znamke Gorenje.
40eur za prihod je meni normalno. Če se nekdo pelje 20-30 ali več kilometrov v eno stran je še to premalo. To ni lupljenje ampak strank, ampak strošek, katerega pač stranka plača, ker strošek dejansko je ( kilometrina, čas).

Sem prepričan da tega ne obračunavajo če je aparat v garanciji ( razen če je kriva prijava in da zadeva ni pod garancijo). Sosed je klical servis BOSCH za pomivalni stroj, ki je bil v garanciji. Ko je prišel serviser in pregledal aparat je videl da kosi hrane stojijo notri, prav celi kosi mesa in krompirja. Takemu bi vzel 1000eur za kazen. In večina ljudi je takšnih, ''sej je v garanciji, bodo že zrihtali''.
Jaz čez Gorenje nimam slabe besede, imam 5 njihovih aparatov z 5 letno garancijo in delujejo. Je pa res da kupim vse z najmanj funkcijami, da je manj možnosti da se kaj pokvari.
- klasično steklokeramiko ( nobene indukcije)
- hladilnik z 3 predali skrinje
- mikrovalovka
- pečica na klasične gumbe, nič na dotik po ekranu in teh fint
- pralni stroj brez Wi-Fi povezave, na klasične gumbe

Vse skupaj sem plačal preko MIMOVRSTE leta 2019 1147eur pa še dostavili so mi pred hišo. Če bo po 5 letih nehalo delovati, bom vzel enake izdelke ( če bodo še v prodaji ali podobne z čim manj funkcijami).

Sem pregledal cene na MIMOVRSTE, vsi enaki aparati so še vedno na voljo in bi me danes stali 1367,62eur ( 16,2% več kar je v teh letih zanemarljivo). Ni za razmišljat ampak samo kupit ko je potrebno.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi