PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Lepljenje stiropora

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ex5522....

Moje mnenje: Ni € nateg!
Če imam 13k€ za fasado bom imel še 500e za sidra! In bom mirno spal!
Če se vseeno zgodi katastrofa , da fasada stran pade....ne bom imel slabe vesti, da nisem poskusil narediti,kot je prav-predpisuje proizvajalec vasade...oz nisem sidral in pri šparal pičlih 500e!
Nekaj malega toplotnega mostu je res...zato pa so plastična sidra do (24 ali 26cm) naprej so z kovinskim trnem!
In se 2,5cm eps pokrovček je čez sidro (če si že slišal za to?) Big Grin
Pri izvedbi bom vsaki dan zraven...nadziral, gledal "pod prste" !
Sicer pa vsak ve zase....kaj bo delal z svojimi €€? :wink:

To je podobno,kot bi betoniral ploščo in bi dal 1/3 maj cementa! Itak je nateg €€, ker hoče proizvajalec cementa čim več prodat! Tongue
@ Palba
Ti si pravo čudo od človeka 2 dni nazaj se ti ni o zadevah niti sanjalo, še na googla ali youtube nisi znal pogledati, zdaj pa že modruješ
Odličen napredek :mrgreen:

@Sašo 65
aham a so ti nardil fasado in zdaj MORA biti edino tako pravilno kaj...?
Je jeba ko si ne moreš priznati da so te olupili? :mrgreen:
Mah ja @ex5522, popolnoma isto se lahko reče za tebe!
Zato ker so tebi (ali pa si celo sam) naredili fasado brez sidranja in drži (po možnosti še na novogradnji), sedaj MORAJO biti vse fasade BREZ sider! :wink:
ker bom kmalu delal fasado, sem glede sidranja poklical v D.. Svetovalec mi je rekel, da v primeru novogradnje oz. zdrave opeke sidranje do 8m ni potrebno. Lepljenje epsa mora biti po celotnem obodu s štirimi kepicami lepila na sredini. Ob debelini 20cm mi je priporočal sidranje ob vogalih. Jaz sem se odločil, da bom sidral vse.
A ni hec simek, da ravno to, kar si napisal, lahko kje drugje drži za simeka?
Konkretno kje in kaj?
Nekaj v zvezi s stropniki, talesenimi, nekaj takega.

PS: Zakaj imam občutek, da sem se ti z nečim zmeril?
V bistvu ne "štekam" ! :oops:

Tam mislim, da sem napisal, da nekatere hiše imajo zračnike in druge ne! Odvisno! Če je to, to na kar ciljaš?

P.S. Nisi se mi zameril, je pa res, da od tebe dobiti konkreten odgovor je malce :!: težko! :wink:
Pač čuden tip. J.... ga. Za takratkega pa je bil odgovor konkreten, če priznaš, ali pa ne.

Drugače, meni je vseeno, kdo sidra, kdo pa ne, in kdaj ja, kdaj ne.
Če me pa zasrbi, pa bom morda stegnil jezik, po ovinkih, ne konkretno, ali pa tudi slednje.
Palba, pomagač,
ko se bosta odločila za katero sistemsko varianto fasade bosta izbrala imata na voljo Tehnično podporo izbranega ponudnika fasade. Tako JUB-a kot Caparol-a.
Pokličita in naj se oglasi ter poda mnenje oz. predlog glede uporabe sidranja.

Smo že veliko pisali, komentirali, razglabljali, predlagali,....., ko prideš na hišo pregledaš kako je obstoječe stanje in podaš primeren odgovor.
Za takšne primere je Tehnična služba podjetja. Tega se tudi sam poslužujem.
Še posebej, ko imam prepotentnega investitorja! :wink:
Lep pozdrav
@sinAbi Confusedhock: Hja, bi kar rekel, da se nisi zmotil glede čudnega tipa! 8)

P.S. Glede kratkega pa si bil konkreten! :wink:
simek Napisal:Mah ja @ex5522, popolnoma isto se lahko reče za tebe!
Zato ker so tebi (ali pa si celo sam) naredili fasado brez sidranja in drži (po možnosti še na novogradnji), sedaj MORAJO biti vse fasade BREZ sider! :wink:

Še eden ki je funkcionalno nepismen (vezano na moje pisanje)
in očitno pretrd, da bi pred vpisom vsaj preveril kaj predlagajo proizvajalci fasadnih sistemov za objekte o katerih je debata .
@ex5522, ti trdiš, da je za objekt o katerem je debata (dodatno leplenje EPS-a, na 40 let staro fasado, ki jo ima @palba :!: ), predlog proizvajalca fasadnih sistemov, da se NE SIDRA? Confusedhock: :lol:

Priznam, nisem prebral! 8)
@ Simek.... Jp funkcionalno nepismen 100%

no pa vseeno poskusi prebrati moj star vpis :mrgreen: :mrgreen:

ex5522 Napisal:Sidranje družinskih hiš

3. Sidra bi imela uporabno funkcijo samo, če bi izolacijo nanašal/lepil na razpadlo fasado in tako lepilo ne bi držalo oz ne bi bilo v funkciji, kar je pa že samo po sebi katastrofa

Lepljenje izolacije po "PS" bodisi s cementnim lepilom (ne najcenejšim) ali s PU lepilom je popolnoma dovolj.

Težava je edino realizacija tega "PS" pri večini, ker se jim ali ne sanja ali pač slepo zaupajo "majstoru" on je napravil že 100 fasad pa use držiju

...... kot je zgoraj že omenjeno tri kepice lepila na ploščo po možnosti še nacenejše sranje pa gremo... no tam pa morda sidranje niti ni odveč bo vsaj tistih par sider, ki so primli v steno držalo fasado .... dok majstor ne ode
ex5522......in kdo si ti (smo mi), da bomo ocenjevali, kako trden je zunanji sloj te 40 let stare fasade!?!?!???
Teranova fasada (če poznaš) je na zunanji strani, ko potegneš z roko.."se drobi"...malo odpadajo majhna zrna kamenčkov/mivka (kaj vem, kaj je tam notri zaribano?) skratka ni glih za primerjat z opečnato opeko, ko je povsem gladka in trdna-se ne drobi zunanji sloj.
No, vsak po svoje.! :wink:
Jaz vem, da ne bom pri 14k€ gledal za tistih 500€! Big Grin 8)
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi