Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:kaj pa ješ, povej tudi meni, da si bom tudi jaz kej tazga zrihtal.
Ne razumem, ne vem, na kaj se nanaša? Morda ta odgovor ni pravi, se mi pa zdi, da bi lahko bil: Za učinek čaja ni važna voda ampak zelišče.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 1023
Teme: 7
Ocena:
0
Da obnovimo malo temo.
Kotel deluje na drva, povratek v kotel nastavljen na 55°C, temperatura vode v kotlu je 75°C, poljenje zalogovnika je 75°C zgoraj, temperatura dimnih plinov je 255°C.
Sedaj spašujem če je pravilna nastavitev povratka 55°C in pride ta temperatura v kotel in se pomeša v kotlu na tistih 75°C? Nima šamota je polčevinasta peč.Ali ta povratek vode lahko ustvari kondenz peči?
Objave: 115
Teme: 0
Ocena:
0
Mislim da ne.
WV termovi kotli imajo vsi povratek nastavljen tovarniško na 55 stopinj.
Je pa odvisno od kotla,kajti enim je tale vrednost dosti prenizka,in dobro delajo šele pri okrog 70 stopinjah.
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Prepričan sem, da proizvajalec peči svetuje nekje najbolj optimalno nastavitev te temperature, pri kateri naj bi peč najbolje delovala. Osebno pa menim, da je 55 stopinj nekoliko premalo za temperaturo povratka. Pri meni je nastavljena s strani serviserja na 60 stopinj. Nekoliko višja temperatura povratka ti tudi zagotavlja da bo peč do prihodnjega cikla kurjenja še vedno "topla" in s tem brez možnosti raznih kondenzov v peči. Na cikel gorenja v peči ta temperatura ne vpliva nič, pomeni edinole, da bo mešalni ventil zaprl polnjenje zalogovnika nekoliko prej, kot pri 55 stopinjah in s tem ohranil v peči nekoliko višjo temperaturo, kar pa ni slabo.