Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
ajja...ista skatla le većja, širša itd.
Zato tudi nisem posvecal pozornosti...pa še 15kw je oz. 17 Prej je bila ista škatla za 11 14 in 16.....Torej "revolucijo" še čakamo....
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
pozdravljen.
Nisi edini z napakami...dejansko imajo vsi te napake. Te napake na forumu bodo uredili po dopustu, baje da po tistem 2020...ampak kot kaže bo prej po 3020.
Objave: 1478
Teme: 16
Ocena:
37
Pozdravljen nazaj.
Ma, je še več takih problemov - meni npr. po dveh letih ali koliko jih je že od "upgrejda" tega foruma vsakič znova zahteva potrditev keksov, pa čeprav sem to že milijonkrat pritisnil.
Pa da ne dela citiranje me tut grozno moti.
Ampak najina jamranja bodo kot lajež volkov v luno ali prdec v veter. Ta forum niti moderatorja več nima, lahko preklinjaš kolikor hočeš. Princip "to je to za ta denar, vzemi ali pusti".
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Čeprav izgleda kot defrost, ne gre za defrost, ampak vračanje olja v kompresor. Waterstage ne zna modulirat moči pri gretju sanitarne vode, zato potrebuje bojler z res velikim izmenjevalcem, da lahko vodo ogreje brez izklopov kateri so posledica previsoke kondenzacije.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 53
Teme: 1
Ocena:
0
Imam eno čudno situacijo. Sem sicer klical na servis in pridejo v petek, mogoče pa ima kdo kako idejo.
TČ je 8kw letnik 2016
Sanitarno vodo greje normalno (se ogreje v normalnem času, tudi napisa na enoti je Compressor1 ON)
Sedaj, ko sem nastavil gretje pa piše Released, compressor ready, Setpoint je nastavljen npr na 28,5 stopinj (sem testiral na ogrevanje na 24,5, ker imamo še toplo v hiši), medtem ko vidim v povratnem vodu in flow okoli 32 stopinj in TČ ne spušča vode v sistem (sem šel gledati lončke in je pretok 0). Lahko kaj sam preverim, preden pride serviser? Sem mogoče kak parameter zaj...? Vem da sem se poleti nekaj igral, ker sem hotel nastaviti hlajenje ampak se itak ne spomnim kaj.
Druga stvar je da je v prikazovalniku tlaka na notranji enoti voda (včasih kapljice, včasih do polovice poln). To mi bodo tako v petek zamenjali, ne vem pa ali kaj vpliva na zgornje.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Cisto normalno je, da je stanje Released, dokler bo temperatura flow tako visoka. Ko bo za dve stopinji nižja od setpointa, se bo kompresor vklopil. Pade pa ne, kot praviš, ker ni pretoka. Verjetno si preveril, ali dela obtočna črpalka?
Ocena:
0
Obtočna ima zelen krogec je pa res, da je ne slišim.
Ocena:
0
Evo rešeno.
Kriv je bil preklopni ventil, ki je zaštekal v enem položaju.
Se moram javno zahvaliti podjetju Maksterm, da so se odzvali v majn kot 24 urah (pa čeprav mi niso oni montirali TČ) in uredili.
Objave: 87
Teme: 0
Ocena:
1
Pozna, oziroma lahko kdo priporoči izvajalca za priklop sanitarnega bojlerja AE HRS300 na FWS 15kw in da jo poleg še dobro nastavi, izdobavi povezovalni kit in priklopi na hišni vodovod? Lokacija Osrednja Slo/dolenjska.