PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Fujitsu Waterstage - izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

uf bohinc, si se pa razpisal(razpištoljil)..
Govora je bilo leta nazaj, da ma Termotehnika(sedaj Kronoterm) neki čuden algoritem odtaljevanja, kar je bilo verjetno res  ker so le tega zadnja leta dodobra popidenali....
Sam pa veš in molćiš, da imaš zalogovnik, drugačne lamele, širše postavljene in logično temu, da mas defrostov 3x manj ko mi na "nepravih" napravah...Sicer pa Kronotetmovim on-ofi nič ne manjka, le cena jih ubija in še če dobiš takega montetja kot je bil zdravapamet, prec na 12,13 k eur...preveč(tud temu novemu Adaptu so navili ceno, pol se ćudijo, da se glih neki ne prodaja....)

Polde, danes je mnogo bolje, kot včeraj, ker ni taka megla in zunanja je 1,5c včeraj cel dan 0
Bohinc, a res moram? Se 1x? Vse sem ti ze odgovoril, sam  prime se te nic. Od tega zakaj je pr ocetu (zdej mami) svohnejsa TC, do tega zakaj tam se ni izolacije. Ne rabim tebe, da mi poves kaj je najbolje zame, saj me ne poznas, niti razloga zakaj je tako kot je, se strinjas? Sam glupo izpades, ne delam te jaz takega.

O defrostih nase Fani - naredil sem vam (i tebi sine) direkten vpogled v delovanje pa po mili volji stej defroste, ce se ti da. Men vse sptima glede tega. Evo tukaj imas: https://tc.tm.si/

Glede on/off te pa majke mi res ne stekam: ce se TC ustavi, ker ne rabi delat je potem to narobe al pomeni da je potem on/off al kaj? Sorry, ampak zate bi res rabu prevajalca, kot je nekdo pred kratkim napisal. Tud inverter (isto k klima) se vcasih ustavi ne glede kaj ti pravis ali sapo napise - tako je.

Sicer pa sedaj imas direkten vpogled pa si interpretiraj po zelji. Tudi jaz bi si z veseljem kaj od drugih vas pogledal, ce bi lahko.

Pa vse ok, ostaninzdrav saj ves.

Saso: ja, v bistvu pri nas (se) ni neke panike glede defrostov. Moram pa pozrt tisto o predvidenih defrostih skozi sezono: ne bo jih 200 kot sem optimisticno ugibal, prej jih bo blizu 500, ce ne se vec. Pri mami pa 1000+, samo tistih ne stejem, ceprav bi naceloma lahko pobiral podatke tudi z njene crpalke. Kakorkol, se zmeri je racunica, da se nam in mami smeji :-)

P.s. - kje si se pa 'tazdravga' zlatarja spomnu? Hitr je kapituliral, ni zneslo :-)
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Poldee, koliko m2 že ti ogrevaš? Sem pozabil ali pomešal s kom drugim... Daj še 1x opiši hišo, če se ti da.
Super se mi zdi, da imaš tako malo defrostov. IVT jih v tem času nakleplje 2x več. Sigurno k malemu številu defrstov pripomore tudi predimenzioniranost in delo na malih obratih.
Fantoci: uradna izmera prostovov je 184 m2 (klet ni vsteta, tam grejejo server, skrinja in notranja enota). Drgac pa nic posebnega, veliki radiatorji, 8-10 cm stiropor izolacija na stenah, podstresje povsod vpihan Fonaterm (debeline od 10 do 45 cm), edino nad dnevno sobo je bil pred dvemi (al ze tremi) tedni vpihan Ursin pure-floc (20 cm). Okna, vrata povsod plastika (od 3 raznih, ponudnikov - vse podobno, eno Trocal, drugo Veka,.. vse dvojna zasteklitev). Pred leti sm se balkone / teraso izoliral v celoti. Kaj pozabu? Mislm da ne.

TC vsekakor je predimenzionirana, to sem pogruntal ze prvo leto, pa kaj naj. Bi pa sam za nizek DV 'okrivil' predimenzionirane radiatorje Vidim da DV bega dosti uporabnikov, dobivam ZS glede tega. En mi je danes napisal, da kako to, da on ima v talnem takega. Ja, samo v hisi ima 23.5-24, mi pa 22.5, ko se enkrat vse pregreje. To je razlika, stopinja vec je kar orenk faktor.

Za defroste je razlika pa samo v izmenjevalcu, pri teh vasih je manjsi, podobno kot pri mamini. Una tud defrosta k nora, pac to je to za ta dnar :-) Sej bo kmal hladnej pa bojo zadihale.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Polda sem vajen , da vedno obrneš po vetru. Naj bo po tvoje , v vaši temi..
Vendarle vsaj to...:
Citat:Moram pa pozrt tisto o predvidenih defrostih skozi sezono: ne bo jih 200 kot sem optimisticno ugibal, prej jih bo blizu 500, ce ne se vec. Pri mami pa 1000+,
Se to šteje pod obrnjen sistem , oz. on-off-on. ? Na inverterju ?! 
Lepe cifre, čeravno so se zagoni, ''kot smrt'' pripisovali zgolj on-off TČ?!
 Razmek reber (ali redi) se večajo- na ''klimah'', čemu?! So  promo... zato obmolknili?!
Moraš? Zame ne , ker vem kam pes taco...! Za nove vedoželjne uporabnike, ali bodoče, da ! Idea  

Sašo ne zamolčim. Le ne ponavljam več , kar pač niso priznavali čredno kimajoči, katerim očitno nisi povsem nasedel. Sicer pa podatki Web, (kateri Poldu očitno, poleg vremenske) ne koristijo..., pa še dosti slikovni so... Tongue
Talitve trajajo v povpr. 5min. , so pa od 3 do 8min -na potrebe, očitno, ne vračarske napovedi (ter tajmer) ... tko čez prst, brez otipljivih dokazov .
Kot kača noge, pa so se poskrili promotorji... ob prihodu novih uporabnikov TČ, ter ne črednega razmišljanja..., cena s tem niti nima tolk veze. 
Ali drugače:  odvisno od prioritet..., kako kdo gleda na to. 
V avtu preživim del dneva(1.5 ure povp.), čeravno mam rad zanesljiv avto, mi zanesljivo gretje doma pomeni več... ( za družino, oz. mi je prioritetnejše).
Eni zagovarjajo ''najcenejšo'' možno makar Fery TČ (vključno z njim), zamolčijo pa, da imajo 1+ogrevalnih virov, ki jih uporabljajo hkratno  s TČ, kar mnogi ne....! Skupne cene le teh nismo uspeli brati...!?
Ostali og. viri padejo z neba , vlaka, kamiona, tko za Đabe, kot njih integracija v sistem?! Oz. njih cene največkrat nismo brali...?!
 Tud kolk kurilca ima kdo, ob še integrirani npr. oljni peči, v zasedi na ogrevanje..., ne beremo vsak dan; drveh tko za ''romantiko'', čeravno komu, veliko prispevajo k ogrevaju objektov... ali posledično talitev TČ, ne? Wink
Lepo, ampak:
- pri nas greje izkljucno TC, delovanje lahko od letos spremljas v zivo.
- slednja se kdaj tudi ustavi, po svoji (vgrajeni) pameti, nimam nic s tem. Pac tako je. S tem nimam tezav, niti najmanjsih. Bolj razumem, da jih imas ti.

V sedmi sezoni smo, donsedaj odpeljano z odliko, o kaksnih rebrih, on/off forah se naj zgovarjam? Da ima tvoja TC boljse? Tvoja TC ima boljse, bo v redu? Dokler mam v hisi zadano toploto nimam nobenega problema s tem. Mi je ze bv ampak to pisem ze ene petnajstic, bo zdaj zadnjic? :-) 

Pa se enkrat: NE prodajam toplotnih. Vpogled v delovanje sem omogocil zato ker ga lahko (obratno zal ni, pa bi rade volje pogledal kdaj in primerjal). Ce vpogled komu pomaga, super. Glede na odzive je prava poteza, tud obisk je visok. Ce komu videno ni vsec nimam kaj, lahko se obrne in zapusti stran.

Zdaj pa na cesto  in v obcino za sedmimi gorami. Sam se dovolilnico si sprintam :-)

In seveda, #ostanizdrav.
(28.11.2020 ob 08:39)Poldee Napisal: Lepo, ampak:
- pri nas greje izkljucno TC, delovanje lahko od letos spremljas v zivo.
- slednja se kdaj tudi ustavi, po svoji (vgrajeni) pameti, nimam nic s tem. Pac tako je. S tem nimam tezav, niti najmanjsih. Bolj razumem, da jih imas ti.

...

In seveda, #ostanizdrav.

Moja inverterska TČ od +14°C zunaj, ko začne ogrevati pa vse do -12°C (kolikor je bilo najmanj, od kar jo imam) ima od 6...8 zagonov in prav toliko zaustavitev dnevno. Običajno 3/5 cikla deluje in 2/5 cikla počiva.  Če so pogoji kot so sedaj, ima kaj kmalu po zagonu tudi defrost. Torej največ 8 dnevno. Lanski izračunan SCOP na radiatorjih je bil preko 3.
Naša FWS10 deluje brez izklapljanja le v globokem minusu, do takrat pa se bo izklapljala. Defrostov je pri takem delovnju malo, 3 v zadnjih 24h.
Poraba za ogrevanje in sanitarno je bila proti koncu novembra nekje od 9 - 13 kWh na dan.

Priložene datoteke Predogledne slike

Pa saj tako je prav. Ko ne rabi se ustavi. Eni zgleda misljo, da se morajo nostop vrtet, ne vem.

Boter: mava zelo podobno obnasanje. Vecinoma na minimalcu, taktiranje in sem ter tja kak defrost. V hisi pa toplo, stroski nikakvi. Kaj ces vec? :-)
Za obnašanje TČ bi res lahko rekel tko, kot si napisal....je na minimalcu Smile

Sicer pa se pozna, da je vedno bolj zima, vrhovi okoliških gozdov so že vsi beli, pa tudi poraba el. energije za ogrevanje in sanitarno v zadnjih 24h je bila največja v tej sezoni - 17kWh. Nekaj energije odnese tudi delovanje kuhinjske nape, takrat je pač potrebno odpreti eno od oknen in prezračevanje.

Moja fw10 dela brez težav, se je pa pojavila lužica vsakič po tuširanju pred nekaj mesecih, klimaj pravi, naj preverim določene stvari, drugače morajo priti sami, je komu jasno od kje bi to puščalo.

Nikjer nisem opazil kje bi bil izvor, kot kaže mora od spodaj in se težko vidi, bi morali obrniti bojler najprej.

hvala

Najprej kar mi pade na pamet je varnostni ventil in ekspanzija za SV.
zapri vodovod, spusti odpri pipe, napumpaj ekspanzijo na 0,2bar pod tlak vodovoda, nato spet odpri vodovod.
hvala za odgovor ampak tole naredit mi nebi uspelo, bi mi lahko opisal malo bolj podrobno ???

hvala
dnovak: sm ti odgovoru na ZS, preberi in poslji potrebno pa bova uredila glede Siemensa.

Sem pa danes zjutraj mal cudno pogledal, ker sta se v roku pol urena telefonu  izpisala 2 nova defrosta, kar se mi zdi skoraj nemogoce na nasi 11-ki. Ravno gledam in ja, sem mel napako v algoritmu oz. nisem predvidel te situacije. Defrost na nasi masini traja dobrih 5 minut in ravno po Murphy-u se je dopoldanski defrost pricel malo pred 11:05 in koncal po 11:10. Ker mi skripta 'vlece' podatke na 5 minut in jih pise v bazo je isti defrost tako 2x zapisala v bazo. Kot sem ravnokar videl je takih defrostov (od starta ogrevanja - slab mesec) bilo 7 (58, dejansko jih je bilo 51). Zdaj je urejeno (upam) in taki defrosti se od sedaj zapisejo in upostevajo 1x.

(2.12.2020 ob 20:50)dnovak24 Napisal: hvala za odgovor ampak tole naredit mi nebi uspelo, bi mi lahko opisal malo bolj podrobno ???

hvala

Kako naj pa še bolj podrobno opišem?
Preden pumpaš ekspanzijo moraš pač izpustiti tlak vode, torej zapreš ventil za dovodno hladno vodo in odpreš kakšno pipo, da tlak pade na 0.
Potem boš na ventičku ekspanzije takoj videl, ali je krivec. Če bo na ekspanziji 0bar, boš vedel, da je totalno izpustila zrak.
Za pumpat ekspanzijo je priporočljiv kompresor. Sicer se da tudi s pumpo za kolo, ampak bo trajalo celo večnost (kakšne pol ure garanja ti ne uide).
1 ... 488 489 490 491 492 ... 559 Pojdi na stran 
Iskanje po temi