PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka IVT Ax09

Ocena teme:
  • Glasov: 1 - Povprečje: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(15.12.2019 ob 20:56)Fery Napisal:
(15.12.2019 ob 20:19)FAE Napisal: Fery, ne odkrivaj tople vode, Blynk je đabe, nekaj vrstic in ze vse prikazujes v grafih, ce hoces se vse eksportiras v excell...
Kaj pa je Blynk?

Na Youtube vpisi in glej...
Da se vam da. Saj vas razumem Smile. Tudi jaz sem dve TČ na dveh objektih spremljal. Prvo dve leti, drugo eno leto. Izgubljen čas. Pojdite raje z otroci v naravo Smile.
(15.12.2019 ob 20:59)FAE Napisal: Na Youtube vpisi in glej...

OK, sarkazem detektor ti ne dela.

Blynk je seveda tole.

In tole tudi. Ko smo že pri đabe. 

Senzorjev imam 12. Plus krmiljenje, če se že grem nekaj. Plus, Plus.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
(15.12.2019 ob 19:37)bk9105 Napisal: Poleg stal? 
Za kondenz nisi rabil poleg stati?  No pa saj...

Za krmilje sem plačal, za to, da mi nekdo pod pokrov gleda, pač ne.
Pi... tistih par fičngov bos pa ze dal Big Grin , itak se sami financirajo...
(15.12.2019 ob 17:25)Blue30 Napisal:
(15.12.2019 ob 15:48)bohinc Napisal: Torej https://prnt.sc/qb3gqm
        https://prnt.sc/qb3hag
       https://prnt.sc/qb3i3l        nič čudežnega 
Za kakega sončka rdeča pomeni zun. temp. , delovanje , mirovanje mislim , da je jasno, kot tudi snežinka, ki se topi...pomeni?! In sočkova napredna , nas nič ne obvesti...?! Kot ne vsi poveličevalci ''edine'', kar ni več toliko naivnih bralcev-uporabnikov!
Smo pa nekoč na veliko tudi o inverter delovanju. Vendar ob vsej poveličavi le te prednosti....?! Kolikokrat se komu on.offajo zgolj zaradi defrostov?! Niso uspeli povedat!
Da privlečem že nekoliko ''pozabljen'' razmak lamel (naš je 4mm).
Res redko postane bel, ter težje prehoden (so pa slike nekje v temi uporabniške izkušnje TT oz. kronoterm TČ, tudi srčka Migaj! Idea ). Sosedov dvopropelerc pa pogostosteje na to opominja s helikopterskim zvokom npr. Wink
Zatorej sem v deseti seziji še vedno zadovoljen z on-off Big Grin , ter menjanim to sezono zgolj relejem kontrole faz !
 Kje so ostali?

Ce dela defroste po urniku, ni to malo cudno? Kao predvideva, da zdaj pa bo potrebno odtalit Smile

In kaj je to on/off? Jo po urniku izklopis ali znizas temperaturo in ali se tvoja ne "izklopi" ob defrostu?

Če bi bolje pogledal npr. tedenski graf ...bi mogoče opazil razliko ... Ne dela jih po urniku, temveč  odvisno na potrebe...  In vsaj  pri on-off (pa dvomim , da pri adapt ne bi blo podobno...) se da talitve prenastvljati od tovarniško nastavljenih. Vemdar jih verjetno velika večina pusti take kot so...(sicer res... ne napraviš škode, če nisi pripravljen opazovati delovanja-potreb).

On-off Kronoterm še tži... ; očitno si bil prevzet nad adapt, ter se s tem nisi ''ukvarjal''... Wink 
Podobno so znali ''eni vedno vedet'' , da TT zgolj prepakirava LGje?! Niti ne pa, da so te poleg ''škatle'', nadgradili z ''oblačkom'' ter hidro modulom, ki služi ?). Skupek trži tudi Sonnenkraft pod ''svojo'' znamko...
  Oglašujejo jih za nezahtevne objekte. Le to so ''vedeževalci'' izpuščali v nagovorih nevednim, kot so bili sami (vsaj v tem pogledu).
(15.12.2019 ob 15:48)bohinc Napisal:
(15.12.2019 ob 13:02)Energetik81 Napisal:
(15.12.2019 ob 11:16)bohinc Napisal: Zgolj kot zanimivost... TT on.off (3 kW predim.) 92% vlaga, - 2.7 povp.t., 3 defrosti dnevno. Redko en/dva defrosta več... pri več vlage.

Potem imaš ti čudežni izmenjevalec ali pa čudežni zrak. Če je povprečno -3 pri 92% vlage, bo uprajalnik zasrežen cel čas. In se bo defrostal pogosto. Razen če gre tvoja z glavo skozi zid in kar tera skozi zasrežen uparjalnik.

Torej https://prnt.sc/qb3gqm
        https://prnt.sc/qb3hag
       https://prnt.sc/qb3i3l        nič čudežnega 
OK, če ti grafi res prikazujejo vse pravilno, sta edini varianti samo 2:

1. zrak je precej bolj suh kot 90%+
2. dejansko traja cca. 6 ur, da se uparjalnik nafila s srežem oz. da se nafila tistih 4mm razmaka.

Ker jaz če gledam svojo pri -2 in 90% vlagi je rahlo bela že po 10 min, po 45min pa je uparjalnik popolnoma bel in neprehoden.

Takle mamo pri +1,2° @87% po nekje pol ure od zadnjega defrosta, vmes tudi priprava SV:

[Slika: 7tvGdK1.jpg]
Kaj naj ti rečem, če dvomiš v podatke, ki so podprti z delovanja? Pridi, vidi...
Meniš , da znam prirejat ?Ne  znam, niti vidim potrebe  v tem.V prvi vrsti bi lagal sebi, čemu?
Uparjalnik je poleg 4mm razmaka, uh sm že pozabu ... 4al 5reden se mi zdi.  Kar nekaj več ne kot "nabite" klima reže...zato menda hitreje srežijo. Tko so meni predstavili 10 let nazaj, pa ima očito nešto na tome...?!  Wink
Niti nimam vpliva na ARSO oz. vremenske postaje o temp. , vlagi...
Uf, če je 4/5 redni, potem očitno je kar točka 2. Ima zgleda uparjalnik toliko placa, da dejansko traja 6h da se cel zasreži...
Tovarniškim grafom seveda verjamem, ampak sem si pač težko predstavljal, kako gre to skupaj.
Jp...sej kot sem pisal, kakim "srčkom" sem moral dokazovat jovo na novo...zato kogar res zanima naj si pomaga z iskalnikom.
In do , kot smo brali kako stran nazaj..., drgnenja ventilatorja v led pri naši niti pod razno ne more priti, ker je ventilator cca 30cm od rež uparjalnika in cca 20 cm iznad ogrevanega pladnja kondenza...Pač namenska TČ, ne izpeljanka iz klime.
(15.12.2019 ob 13:15)csamo001 Napisal:

A se je morda kdo že igral s tistim switchem za defroste v bolj vlažnih razmerah?

Ja jaz sem sprmeni switch za bolj vlazne razmere na nasem zubadanu .
Je boljse za delovanje TČ .
Zdaj ni nikoli več debelega sreža na uparjalniku ker očitno ne dovoli tega. Defrost je zaradi tega hitreje
 konec po mojem zaradi tega manj trpijo materjali.
V Porabi nizem zazna razlike bi reko da je še manjša.
(15.12.2019 ob 23:22)bohinc Napisal: ...
In do , kot smo brali kako stran nazaj..., drgnenja ventilatorja v led pri naši niti pod razno ne more priti, ker je ventilator cca 30cm od rež uparjalnika in cca 20 cm iznad ogrevanega pladnja kondenza...Pač namenska TČ, ne izpeljanka iz klime.

Nisi pravilno dojel kje je prišlo do drgnjenja, niti zakaj...
(15.12.2019 ob 22:05)bohinc Napisal: Če bi bolje pogledal npr. tedenski graf ...bi mogoče opazil razliko ... Ne dela jih po urniku, temveč  odvisno na potrebe...  In vsaj  pri on-off (pa dvomim , da pri adapt ne bi blo podobno...) se da talitve prenastvljati od tovarniško nastavljenih. Vemdar jih verjetno velika večina pusti take kot so...(sicer res... ne napraviš škode, če nisi pripravljen opazovati delovanja-potreb).

On-off Kronoterm še tži... ; očitno si bil prevzet nad adapt, ter se s tem nisi ''ukvarjal''... Wink 
Podobno so znali ''eni vedno vedet'' , da TT zgolj prepakirava LGje?! Niti ne pa, da so te poleg ''škatle'', nadgradili z ''oblačkom'' ter hidro modulom, ki služi ?). Skupek trži tudi Sonnenkraft pod ''svojo'' znamko...
  Oglašujejo jih za nezahtevne objekte. Le to so ''vedeževalci'' izpuščali v nagovorih nevednim, kot so bili sami (vsaj v tem pogledu).

Ne, sem videl na tvoji sliki, da ne defrosta po urniku ampak po potrebi in sem mislil, da tako vse talijo... kako pa sploh pridete do teh nastavitev, pa nimam pojma, ker pri naši ne moreš nič glede defrostov, pa je isti app kot pri tvoji, od Elektrine. Prevzet pa bi bil nad bilo katero, saj sem že pred 5 zjutraj moral zakurit Smile
(15.12.2019 ob 23:35)labelsm Napisal:
(15.12.2019 ob 13:15)csamo001 Napisal:

A se je morda kdo že igral s tistim switchem za defroste v bolj vlažnih razmerah?

Ja jaz sem sprmeni switch za bolj vlazne razmere na nasem zubadanu .
Je boljse za delovanje TČ .
Zdaj ni nikoli več debelega sreža na uparjalniku ker očitno ne dovoli tega. Defrost je zaradi tega hitreje
 konec po mojem zaradi tega manj trpijo materjali.
V Porabi nizem zazna razlike bi reko da je še manjša.

Prosim malo več napiši, so defrosti pogostejši? čas trajanja, itd..
(15.12.2019 ob 21:43)Fery Napisal: OK, sarkazem detektor ti ne dela.

Blynk je seveda tole.

In tole tudi. Ko smo že pri đabe. 

Senzorjev imam 12. Plus krmiljenje, če se že grem nekaj. Plus, Plus.

Jaz za shranjevanje/pregledovanje podatkov in za reagiranje v določenih situacijah uporabljam iot platformo https://thingspeak.com
1 ... 399 400 401 402 403 ... 541 Pojdi na stran 
Iskanje po temi