(15.12.2019 ob 12:40)Tehnologic Napisal: Defrost je vnaprej dolocen glede na temperature. In glede na temp. Je dolocena pogostost. Dokaj dump zadeva.
Crpalka niti neve ali se je odtalila cela ali ne, vse je doloceno vnaprej. Pac sreca je da se vecinokrat iztece super in lih ko se vse stopi zacne pihat ventilator.
Ce bi enkrat pustla prevec srza gor bi se pa pomoje zacelo samo nabirat ker tisti vnaprej dolocen cas nebi odpihnil starega ledu.
Ne vem zakaj si tako prepričan glede vnaprej znanega cajta med defrosti. Bom zdaj napisal časovne razmike med mojimi današnjim defrosti (do 12. ure), kot to razberem iz grafov: 36 minut, 39 minut, 41 minut, 47 minut, 53 minut, 52 minut.
Zdaj, ali uporablja neko bolj resno logiko diferenčnih tlakov, ali pa dela zgolj s temperaturami, tega ne vem. Vem samo, da je tam en senzor temperature na uparjalniku in da sem jo tudi jaz že videl zagnati protokol defrosta brez nekega vidnega sreža na uparjalniku. Ampak glede na videno na grafih pa dvomim, da so defrosti "na okroglo" na 30,45,60 minut itd.
(15.12.2019 ob 12:40)Zaspanc Napisal: Saj ni bil led iz uparjalnika, ampak na plastiki-difuzorju ventilatorja. Prava kombinacija dežja in temperature...
Sicer pa TČ lahko ve kdaj se je odtalila. Je tlak direkt povezan s temperaturo. Koliko je pa stvar vključena v krmilje posamezne TČ je pa druga zgodba.
Grem malo na luft in bom pokrov gor odprl. Me konec koncev zanima kako je zdaj s tem kondenzom, ki bi lahko kapljal na elektroniko.
A se je morda kdo že igral s tistim switchem za defroste v bolj vlažnih razmerah?
(14.12.2019 ob 23:44)himen Napisal: (14.12.2019 ob 23:06)Tehnologic Napisal: Mogoce so potrebe hisje vecje od zmogljivosti na 65% ceprav dvomim, meni se kr na 42 melje in 3/4 cajta stoji.
Izolacija, kvadratura, radiatorji/talno?
10 radiatorjev v 2 nadstropjih izolacija je bolj slaba na centralni imam 1.5 bara in na expanzijski posodi enako in ogrevam tudi štadler peč zaporedno da imamo toplo vodo in sicer ima samo 40 stopinj,mogoče bom mogu začet zapirat radiatorje.
Imaš na Stadlerci sprednji dovod zraka v kurišče zaprt? Kaj pa dimovodno loputo? Če nimaš, potem nujno zapri oboje, ker se sicer ustvarja vlek, ki odnaša toploto skozi dimnik.
Če imaš podoben tip Stadlerce kot jaz, potem se del toplote dvižnega voda prenese na integriran bojler v peči, ni pa ta prenos 100%. Torej, če imaš npr. temperaturo dvižnega voda 45 stopinj, bo sanitarna voda gotovo imela nekaj manj.
Za začetek preveri lopute, ki naj bodo maksimalno zaprte. Odpreš jih zgolj, če želiš zakurit, pa po koncu kurjenja spet zapreš. Tako vsaj delam jaz.