PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dimenzioniranje TČ in njena izbira

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kot sem napisal. Seveda sama ne varovalka ne, v kombinaciji z prenapetostno začito pa....
še zdaj ne vemo, koliko crknjenih invereter elektronik je imelo protinapetostno zaščito pravilno vgrajeno pred TČ......mogoče pa ima Telmos prav...sploh ni problem naprav ampak ljudi Idea
Očitno je takih TČ zanemarljivo malo in podatkov ni........
Da pa si ne bi delali utvar....
Ni dovolj "nabutat" par prenapetostnih odvodnikov v omarico.
Celotna električna instalacija mora biti izvedena pravilno, vključno z izenačitvijo potencialov, ozemljitvami in strelovodom.
mel prejšni teden ogled iz Hernija, za prenapetostno zaščito.

Nič posebnega nisva ugotovila. Pozicioniranje vseh treh tipov prenapetostnih odvodnikov in ozemljitvena zbiralka....klasika pač.

Za vse ni veliko, ker se potem to dobijo s popustom v Jagru recimo.
Oni ne morejo dati popusta, pri veletrgovcih paa ga lahko dobiš.

Ne zdi so mi to poseben strošek...lahko tudi kasneje vgradim, ni problema, le v omarici si moram pustiti zadosti prostora.

Priložene datoteke
.png   prenapetostni odvodniki.PNG (Velikost: 19,62 KB / Prenosi: 1006)
A te zaščite preživijo po enkratnem udaru strele oz. prenapetosti ali jih moraš vedno menjat?
kaj pa vem...te, ki jih oni imajo, je podnožje in pa noter zaščita, tako da samo modul menjaš...mislim, da ima Schrack tako tudi.
Imaš zaščito z enim ali dvema varistorjema,
z mehansko ali daljinsko indikacijo "skurjenega" varistorja

Ni vsaka prenapetost, tudi skurjen varistor
Prenapetostna razreda III naj bi zdržala včkratno prenapetost do 10kV/5kA

Mislim da so Iskra zaščite razreda III vse v podnožju in se zamenjuje samo modul
ko bi jaz kaj razumel :oops:
Torej, veliko je napisanega o Viessmannovih TČ, predvsem o modelih 222-S in 242-S. Vsi imajo ponudbe na mizi, povejte mi kako ste zadovoljni dejanski lastniki Vitocal 222?
Vem da je proizvodnja enot iz vzhoda, kar me ne zanima in je logično v tem rangu, Vitocal 300 je cena 100% dražja in verjamem v njeno kvaliteto, čeprav jo za tako investicijo nebi nikoli montiral.
Ogrevanje novih 10x radiatorjev, ogrevanje sanitarne vode (v primeru 222-s 170L), cca 130m2, izolacija bo 15 cm + zalogovnik Viessmann 46L, ogrevanje 1 veje.
Dejansko me zanima če 222-S 8,4 kW lahko zagotavlja 55*C pri -15, kot navajajo in garantirajo. Kako se izkaže v praksi?
Če primerjate z Mitsubishijem, Zubadan SHW8 in notranjo VM6C z 200L, kaj je konkretno boljše in slabše v tem primeru?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.viessmann.si/content/dam/vi-brands/SI/Dokumentacija/NP_Vitocal-S_5839539%20SI%205-2015.pdf/_jcr_content/renditions/original.media_file.download_attachment.file/NP_Vitocal-S_5839539%20SI%205-2015.pdf">http://www.viessmann.si/content/dam/vi- ... 5-2015.pdf</a><!-- m -->
stran 41
Odgovor pa je NE!
Pri -15 lahko pričakuješ cca 5.5 kW ogrevalne moči (voda 55 stopinj) in COP blizu 1
azuprej Napisal:Dejansko me zanima če 222-S 8,4 kW lahko zagotavlja 55*C pri -15, kot
sploh ne vem zakaj te to muči? Če te glih zanima, recimo da mam podobno izolacijo (17cm, okna ug 0.6) malo več radiatorjev in m2 za gret, pa pri -14,7 (toliko je bilo najbolj v minus odkar imam TČ) nisem rabil več kot 42° vtoka za vzdrževanje 21,5-22° v hiši....(preteklo zimo med 33 in 38° konsantno)
Ne moreš posploševati s svojim primerom ......
Sicer pa je odgovor na zastavljeno vprašanje dobil.
tako je, kot homer pravi, dodajam, da če je neka TČ visokoleteče znamke,
to še ne pomeni, da je dobra za ogrevanje prek radiatorjev -v mrazu :oops:

Priložene datoteke
.jpg   krivulje.jpg (Velikost: 146,43 KB / Prenosi: 560)
Hvala za odgovore.
Vem da je samo visokoleteča znamka, njihovi komercjalisti obljubljajo "vesolsko" zadevo brez konkurence.

Lahko kdo še komentira direktno primerjavo z Zubadan SHW8 in notranjo VM6C? Ker podobne krivulje da bi primerjal ne najdem, je pa sigurno kakšen lastnik?
Zanima me predvsem, če je potrebno dati toliko več za zubadan kot ecodan v primeru radiatorjev, ter izkušnjo kakšnega uporabnika glede sanitarne vode ter prigrajenega izmenjevalnika.
sašo65 Napisal:
azuprej Napisal:Dejansko me zanima če 222-S 8,4 kW lahko zagotavlja 55*C pri -15, kot
sploh ne vem zakaj te to muči? Če te glih zanima, recimo da mam podobno izolacijo (17cm, okna ug 0.6) malo več radiatorjev in m2 za gret, pa pri -14,7 (toliko je bilo najbolj v minus odkar imam TČ) nisem rabil več kot 42° vtoka za vzdrževanje 21,5-22° v hiši....(preteklo zimo med 33 in 38° konsantno)
No, to me je zanimalo. Ker upam da tudi sam nebom potreboval kadarkoli temperature nad 50*C ob 15 cm in novih VN radiatorjih.
Katero TČ imaš za svoj sistem?
1 ... 38 39 40 41 42 43 Pojdi na stran 
Iskanje po temi