PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Hišni zvonec s kamero

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potem tole takoj pozabi. Ker zahteva štirižilno povezavo med kamero in monitorjem. Od tega mora biti vsaj tista Bus linija običajno twistana parica, povita med seboj, česar pa vsaj pri tebi ne moreš zagotoviti. In še en par dratov ti še manjka. Pa saj je to lepo napisano, le prebrati je treba. Tisti FTP bi se od zvonca že dalo spraviti na bolj pametno mesto. Ker gre od zvončne tipke cev zagotovo do el.razdelilnika, od tam pa tudi cev do nekega komunikacijskega vozlišča, od tam pač žrtvuješ enega od UTPjev. Namenoma sem prej omenil FTP in na koncu UTP. Ter seveda komunikacijsko vozlišče, če ga sploh imaš.
Pa če bi začel npr. z: za video sistem z prenosom slike na GSM sem pripravljen odcolat toliko...... bi se izbor želenih naprav zagotovo (predvidevam) skrčil ali pa morda tudi razširil....
Iskati pa moraš napravo, ki se v štartu samem povezuje na hišno brezžično omrežje že pri vratih samih.
Jaz se trenutno ogrevam za tole:[url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")amazonunichr("46")counichr("46")uk/QZH-Doorbell-Intercom-Waterproof-Suitable/dp/B07K9YTDTS/ref=sr_1_6?crid=232OGWM5BW4U3&keywords=wired+doorbell+camera&qid=1556365532&s=electronics&sprefix=wired+door%2Celectronics%2C298&sr=1-6[/url]

kakšno mnenje?
Dobiš:
poceni domofonček, razširljiv sicer z dodatnimi monitorji, vendar le enim pozivom na vse monitorje hlrati. Ni primeren npr. za dvodružinske hiše. Zahteva štirižilno povezavo do zunanjega tabloja, petžilno povezavo do morebitnega naslednjega monitorja in dvožilno povezavo od tabloja do električne ključavnice (el. odpirala ali odmikača, kot mu tudi pravijo) ter možnostjo neželenega odpiranja le tega s strani nepooblaščenih oseb (beri lopovov). Če so vrata zaprta dodatno še na "ključ", potem ta možnost postane sicer neaktualna. Dobiš tudi (nez)možnost kakih popravil, širitev sistema po nekem pretečenem obdobju, ko običajno zastonj iščeš tak ali kompatibilen sistem. Z razliko od zvenečih imen domofonije. Sicer roko na srce, v primerjavi z njihovimi cenami, si npr. čez 10 let lahko kupiš nov domofonski sistem, pa cena starega in novega običajno še vedno ne bo presegla cene "mercedesa". Imajo pa slednji veliko prednost, ko crkne npr. neka drobnarija in je ta takoj dostopna tudi po 20 ali več letih, pri teh kitajcih je pa že misel na kaj takega velika utopija. Oziroma domofonček lahko zagoniš le še v kanto.
Predlagani domofonček bi za vloženi denar mirno lahko nudil vsaj še registracijo opravljenih pozivov, kar pomeni, da lahko pregledaš zgodovino pozivov oziroma kdo vse je pritisnil na tisti knof na njem v času tvoje odsotnosti, kar premore marsikateri še cenejši kitajček.
Morda bi se ozrl po kakem T-pad-ovem sistemčku Villa 1, ki ti sicer za nekaj denarcev več omogoča še kartično odpiranje (RFID). Obesek je droben in primeren za nošenje z ključi.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tpad.eu/videofoni-domofoni/209/enostanovanjski-videodomofon-tpad-villa1-92-93-187-detail">http://www.tpad.eu/videofoni-domofoni/2 ... 187-detail</a><!-- m -->
Drugače pa, saj veš, denar, muzika...
Zdravo
A je že kaj novega zunaj pa da solidno dela.Aja wifi pa da je na baterije ker kabla seveda nismo pripravili Smile Oz je nekje pod fasado
Testiram 3 mesce Digoo sb xya, tehnični podatki so OK, cena OK, realno pa daleč od pričakovanega.
kaj te moti ?
Jaz čakam Ring. Sicer Pro verzijo, tako da ta ni baterijski, ampak je Ring 2 zelo podoben, s tem, da je na baterijo.

Poročam.
letalec007
Sicer ga imam že eno leto, na začetku je še nekako delal.
Potem pa z vsakim updateom slabše. Naprimer ni več možno iz appa sprožiti slike(connect fail), potrebni so pogosti reseti, željo po posodobitvi je izgubil, wifi extenderji mu deljao težave.. v glavnem preveč nezanesljivo.
SIcer ga testiram šele 2 dni, ampak deluje tip top. Na telefon/Echo naprave dobiš notification v sekundi, video se odpre v 2-4 sekundah.

Skratka, če bo takole delovalo, bo super.
(8.12.2019 ob 21:56)akulp Napisal: SIcer ga testiram šele 2 dni, ampak deluje tip top. Na telefon/Echo naprave dobiš notification v sekundi, video se odpre v 2-4 sekundah.

Skratka, če bo takole delovalo, bo super.

Jaz predvidevam da bo, primerjaš pa 250 vs 50 cekinov. Ko je ta hudič delal je bilo ok, notification v cca 2 sek+-3%, slika takoj, zvok ni bil studijski ampak ok slišiš, mem 8 gb posnetkov vsak po cca10 sek ... potem ga je pa odrezalo. Brez raznih mesečnih doplačil.
Ničesar ne primerjam.

Zgoraj je @letalec007 vprašal, če je že kaj novega ... Debata o Digoo zvoncu nima veze s tem.
(9.12.2019 ob 13:03)akulp Napisal: Ničesar ne primerjam.

Zgoraj je @letalec007 vprašal, če je že kaj novega ... Debata o Digoo zvoncu nima veze s tem.

Nima veze (z digoo ali ringom ni jasno zapisano), bodo pa drugi, ki to preletijo kaj zvedeli.. Če te je volja prilepi snap zaslona.
Ni problem, samo ne razumem kateri zaslon si želel videti? Smile

Aplikacijo?
Screenshot po tem, ko nekdo pozvoni bi videl.
(10.12.2019 ob 21:23)stlux Napisal: Screenshot po tem, ko nekdo pozvoni bi videl.

Dobiš, samo da danes zmontiram na svoje mesto, trenutno je off.

Sicer pa, na tel dobiš notification, ki se "oglasi", tako da lahko nastaviš svoj zvok, da ga zagotovo ujameš, če imaš slučajno ostale not. utišane. Ok, na novejših Androidih itak lahko nastaviš prioritete za notif.

S klikom nanj se ti odpre live view.

Potem pa imam jaz nastavljeno še, da se mi na PCju, ki je v dnevni prižgan 24/7 dvigne Ring aplikacija, ki naj bi (tega še nisem uspel preizkustiti) takoj pokazala live view.

Če imaš kakšno od Alex, dobiš zvočno obvestilo, na tistih z zaslonom pa lahko vidiš tudi live view. Jaz sem z malo iznajdljivosti nastavil tako, da se mi live view pokaže na Echo show avtomatsko.

Slednjega sicer Amazon še ni uredil ... Torej, avtomatskega prikaza žive slike na napravah z zaslonom. Ampak, glede na vse pritožbe, ki padajo na račun tega, upam, da bo to kmalu.

Sem pa preizkusil njihov support in lahko rečem, da imajo res dobro porihtano, v primerjavi z Amazonom, ki je obupen, kar se tega tiče. Šel sme preko chata. Težavo sem imel v tem, da so mi po testiranju, večkratnem brisanju in dodajanju zvonca nehala delovata obvestila na Win10 aplikaciji. Na koncu so naredili "debug" mojega računa, da so videli, kje se ustavi, naredili ponastavite računa, mi potem povrnili vse nastavitve nazaj in zadeva je začela delati.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi