Objave: 1319
Teme: 4
Ocena:
1
Gardena 5000 je zmoglivejša, jaz bi raje vzela to.
Objave: 69
Teme: 1
Ocena:
1
Žal predraga, ker toliko pa spet ne bo v uporabi...
Verjetno bo kar Matabo
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")mimovrsteunichr("46")com/artikel/3780094132/pretocna-crpalka-metabo-p-4000-s[/url]
Objave: 69
Teme: 1
Ocena:
1
Kaj bi moral montirati zraven pretočne črpalke da bi mi, ko ni pretoka črpalko izklapljalo in nebi nonstop delovala?
Je edina varianta hidrofor s tlačno posodo ali se da tudi kako drugače to zrihtati?
Hidrofor mi je ravno malo prevelika zadeva, saj sem melce omejen s prostorom... Ne bi pa rad vedno ko rabim vodo, s stikalom vklapljal črpalke.
Hvala za pomoč.
Objave: 315
Teme: 39
Ocena:
0
malo bi obudil tole temo :
lani smo zabili 5/4 " pocinkano cev (na koncu naluknjano) v zemljo za potrebe zalivanja do globine nekje 5m. S klasično staro pumpo sem nekaj časa črpal ven mivko in ostalo nesnago, potem pa je tekla čista voda, vendar je prav veliko nismo uporabljali ker ni bilo več potrebe po zalivanju (če se ni črpalo kakšno uro je bilo potrebno črpalko izdatno zalivati - protipovratni ventil ?)
Sedaj me zanima kaj vse potrebujem nabaviti za zalivanje vrta ter trave oz. občasnega pranja avtomobilov. Verjetno hidrofor/hidropak - kateri , ali bo dovolj le pretočna črpalka ? Sesalna cev s protipovratnim ventilom? itd?
Mogoče lahko nekdo na hitro zriše shemo priklopov, če je v tem trenutku iz zemlje le pol metra 5/4" cevi - elektriko in alkaten 3/4" imam že pripeljan po zemlji do mesta kjer naj bi se vse skupja nahajalo za "distribucijo" vode naprej.
Hvala za vse odgovore
Objave: 710
Teme: 27
Ocena:
3
Obvezno moraš dati protipovratni ventil. Mi smo imeli ogromne težave s črpanjem dokler nismo vgradili protipovratnega ventila.Dobro pa je, da ga vgradiš čim nižje. Dvomim, da ti bo uspelo s pretočno ustvariti dovolj pritiska za zalivanje vrta itd.. Razen, če boš kupil kako profi zadevo. Mislim, da bi za take manjše stvari bil idealni hidrofor z 25l ekspanzijsko posodo. S tem bos imel vsaj kolikor toliko enakomeren pritisk brez nihanj.
Objave: 315
Teme: 39
Ocena:
0
@some1 , @Slocop
bom vzel hidrofor z ekspanzijo (cca 130 EUR) - ali je tu zraven že sesalna košara in pa nepovratni ventil ?
Lahko kdo na hitro zriše skico postavitve (kam nepovratni ventil, povezava hidrofor zalivalniki,...)
tenks
Objave: 739
Teme: 45
Ocena:
0
Sesalni koš z nepovratnim ventilom dobiš v večjih trgovinah za relativno mali denar. Skica povezave je skoraj gotovo narisana na dokumentciji hidroforja in je tako enostavna da, če misliš, da jo rabiš, se sprašujem kako boš sploh znal zalivat.
Objave: 710
Teme: 27
Ocena:
3
Kot sem že v neki temi napisal, da imamo mi doma Metabotov hidropak in smo zelo zadovoljni. Za samo zalivanje se mi zdi kaj takega kar ugodno. Ima pa sesalno višino cca. 8m kar je več kot dovolj.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.trgovina-frama.si/sl/Hidropaki/Metabo_HWW_300020_G_hisni_hidrofor/">http://www.trgovina-frama.si/sl/Hidropa ... _hidrofor/</a><!-- m -->
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
koliko je taksen hidropak obcutljiv na vlago?
Recimo, da bi ga imel zaprtega v zun. jasku - v fi60 bet. cevi?
Objave: 192
Teme: 5
Ocena:
1
Se pridružujem debati...
Sem se odločil, da bomo za deževnico uporabljali hidrofor. Kje in kaj kupit? Na internetu se takole najde bore malo. Ajd.. v Merkurju imajo tlačne posode za hidrofor. Mene pa zanima, kje in za kakšno cca ceno bi dobil posodo s črpalko, tlačnim stikalom, manometrom itd v kompletu? Je bolje vzeti emajlirano ali inox posodo? Gledam velikost cca 200l.
In alternativa: Katero črpalko sicer uporabiti pri hidroforju za 200l posodo?
Hvala.
Objave: 1193
Teme: 0
Ocena:
0
Ne vem zakaj z 200 litri, tudi z 20 litri je ok, pač po ptrebi večkrat starta, tisto z 200 litri bi imelo edino smisel, če bi bil dolgo časa brez eletrike in bi imel kakih 100 litrov vode na "zalogi". Take z cca 20 l ekspanzijo pa dobiš povsod. Sam že kakih 20 let uporabljam take.
Zakaj take in ne takšnega ? Ker sem že dvakrat menjal črpalko !
Objave: 192
Teme: 5
Ocena:
1
Ne štekam čist tvojega posta Stesta.
Na katerem si dvakrat menjal črpalko?
Logično bi bilo, da prej crkne tam, kjer ima več vklopov.
Moj odgovor je: zato, ker se mi ne da non stop pompe poslušat, ker bo poraba vode lahko včasih kar velika (namakanje njive, trate), ker mamo zdaj tud hidrofor, itd.